Ziua Logo
  Nr. 3634 de sambata, 27 mai 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Anchete
Traficanti sarbi de arme capturati
-- Politistii de la Brigada de Combatere a Crimei Organizate din Craiova au descoperit asupra lor un adevarat arsenal pe care intentionau sa-l comercializeze
Doi cetateni sarbi deosebiti de periculosi au fost prinsi in flagrant, la Drobeta Turnu Severin, de catre politistii de la Brigada de Combatere a Crimei Organizate din Craiova, in timp ce incercau sa vanda armament si munitie contra sumei de 5000 de euro. Operatiunea de capturare a celor doi s-ar fi putut solda cu victime, deoarece unul dintre sarbi a incercat sa riposteze, introducand un glont pe teava.
Cartus pe teava
In momentul prinderii in flagrant, Goran S., zis Suia, de 34 de ani, si Dimitrije B., zis Belea, de 45 de ani, ambii din localitatea sarba Kladovo, aveau asupra lor un revolver Colt, calibru 6 mm, cu opt cartuse cu glont, un pistol semiautomat Parabellum Mauser Werke, calibru 9 mm, cu incarcator si zece cartuse cu glont, un pistol mitraliera automat, cu amortizor, calibru 9 mm, cu incarcator si 101 cartuse cu glont, toate in perfecta stare de functionare. Potrivit IGP, in momentul realizarii flagrantului, unul dintre traficanti a incercat sa foloseasca pistolul, introducand cartus pe teava, insa a fost imobilizat si dezarmat. De asemenea, politistii au fost nevoiti sa foloseasca armamentul din dotare tragand doua focuri pentru retinerea celor doi.
Propusi pentru arestare
Potrivit informatiilor primite de anchetatorii romani de la autoritatile din Serbia, unul dintre cei doi traficanti face parte din lumea interlopa si este cunoscut ca un infractor deosebit de periculos, care nu ezita sa faca uz de arma daca este incoltit.
Cei doi au fost retinuti pentru 24 de ore pentru contrabanda, detinere ilegala si trafic de armament, urmand sa fie prezentati Tribunalului Mehedinti, cu propunerea de arestare preventiva.
Ofiterii de la Crima Organizata continua cercetarile pentru a stabili cum a fost introdus armamentul in Romania, precum si pentru identificarea persoanelor care i-au sprijinit pe cei doi sarbi.
Bogdan GALCA 
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
Pun pariu ca sant pentru "uz intern" la ferma, pentru vanat iepuri.. "Uzi" este eficace si la fazani.. de orice fel...   de Omul cu Picioare foarte Paroase
A r h i v a
  Nastase denuntat la DNA    2 comentarii
  Procuror pentru Eurojust    
  Protest disperat la CSM    1 comentariu
  SECI si-a prezentat bilantul anual    
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Salariu mediu pentru chinezoaicele din Romania (187 afisari)
 ZIUA salveaza Catedrala Sf. Iosif (182 afisari)
 Castelul Bran a fost retrocedat (126 afisari)
 Lazea: Exista riscul prabusirii preturilor imobiliare (97 afisari)
 "Proiectul Zichron" (78 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01185 sec.