Ziua Logo
  Nr. 3634 de sambata, 27 mai 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Social
Stiri pe scurt
Cinci statiuni cu "Blue Flag"
Opt sectoare de plaja din cinci stratiuni ale Litoralului au primit, in premiera pentru Romania, distinctia "Steagul Albastru - Blue Flag". Aceasta distinctie a fost acordata de Federatia pentru Educatie pentru Mediu (FEE), plajelor din Mamaia, Eforie Nord, Neptun, Venus si Saturn si pentru un port turistic din Eforie Nord. "Programul "Steagul Albastru - Blue Flag" are ca scop protectia mediului costier, informarea si educatia populatiei privind respectarea si protejarea mediului", a declarat presedintele Autoritatii Nationale pentru Turism, Ovidiu Iuliu Marian. Acest program este un simbol al protectiei mediului la cel mai inalt standard, plajele si porturile de agrement care au aceasta distinctie fiind extrem de cautate de turisti, cu precadere de catre cei din Suedia, Norvegia, Danemarca, Marea Britanie, Franta si Germania. Pe termen lung, Programul "Steagul Albastru - Blue Flag" are rolul de a asigura utilizarea durabila a resurselor costiere si de constientizare a tuturor privind nevoia de management integrat al zonei costiere. Demersurile pentru acordarea acestei distinctii au fost demarate de ANT, in urma cu doi ani. In prezent, plajele de pe Litoralul romanesc nu sunt pregatite sa primeasca turisti, nu sunt curatate sau amenajate chiar daca sezonul estival a inceput odata cu 1 mai. Autoritatile promit, insa, ca pana la 1 iunie situatia va fi alta. (Corina SCARLAT)
Autoritati comasate
Guvernul analizeaza posibilitatea de a comasa o parte dintre autoritatile de reglementare, respectiv cele din domeniul energiei electrice (ANRE), al gazelor naturale (ANRGN), al serviciilor publice comunale (ANRSC) si al comunicatiilor (ANRC), vizand transformarea acestora in departamente ale aceleiasi institutii, a declarat ministrul Economiei, Codrut Seres. "Exista in momentul de fata o analiza la nivelul cancelariei primului-ministru astfel incat sa avem o simplificare a numarului obiectelor de activitate si a modului in care lucreaza aceste agentii", a afirmat Seres, care a precizat ca inca nu a fost luata o decizia. "Intrebarea este daca Agentia de reglementare in Comunicatii ar trebui sa intre sau nu in aceasta structura", a mai spus Seres. (G.M.)
Bechet redeschis
Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului anunta redeschiderea circulatiei rutiere, de ieri, ora 8.00, pe DN55 km. 67+120-km. 71+120, Bechet-Port Bechet, cu restrictie de circulatie pe jumatate de cale si restrictie de viteza de 20 km/h pe sectoare izolate, semnalizate corespunzator. De asemenea, cu aceeasi data a fost reluata activitatea in portul Bechet. (C.P.)
Ziua Florarilor
Primaria Sectorului 2 si Asociatia Florarilor din Bucuresti organizeaza astazi in Parcul Plumbuita prima editie a Zilei Florarilor. Bucurestenii vor putea admira cea mai mare expozitie florala din tara, unde sute de florarese vor prezenta numai flori frumoase si rare, de la cele mai ieftine pana la cele mai scumpe, cultivate in Romania sau aduse din import. Tinere fete costumate specific in florarese se vor intrece in expunerea exemplarelor si vor face demonstratii de indemanare si maiestrie in aranjamente florale. Vor mai fi dansuri si mancare tiganeasca, muzica si veselie. Alaturi de un corp de balet si de un taraf in ton, Gheorghe Turda este numai unul dintre vestitii interpreti invitati sa incante publicul cu cantecele lor. Nae Lazarescu si Vasile Muraru vor intretine atmosfera cu momente vesele, iar seara se va incheia la ora 22.00 cu un foc de artificii. (M.S.)
Examen de absolvire
Pana pe 31 mai are loc inscrierea la examenul de certificare a competentelor profesionale a absolventilor clasei a X-a - scoala de arte si meserii - nivelul 1 de calificare, respectiv a examenului de certificare a competentelor profesionale ale absolventilor anului de completare - nivelul 2 de calificare. Pentru candidatii din seriile curente, inscrierea se realizeaza pe baza tabelelor cu elevi, intocmite de diriginti si depuse la secretariatele centrelor de examen. Candidatii din seriile anterioare trebuie sa depuna, la Comisia Judeteana de Evaluare si Certificare - care ii va repartiza la centrele de examen -, o cerere insotita de urmatoarele documente: certificat de nastere - copie, certificat de absolvire a scolii de arte si meserii/anului de completare - copie, portofoliul personal pentru educatie permanenta in copie, foaia matricola - eliberata de unitatea de invatamant absolvita - in original si copie, actul de identitate - pentru conformitate - in copie. Actualizarea listei candidatilor inscrisi se va face in perioada 19-23 iunie 2006, dupa incheierea cursurilor invatamantului profesional. Examenele se vor desfasura, in perioada 26-28 iunie, pentru absolventii scolii de arte si meserii, respectiv in perioada 29 iunie - 1 iulie, pentru absolventii anului de completare. Rezultatele vor fi afisate pe 29 iunie pentru absolventii scolii de arte si meserii, respectiv 2 iulie, pentru absolventii anului de completare. (Magda SEVERIN)
Radioamatorii in concurs
Romania va participa, pentru prima oara, la Campionatul Mondial de Radioamatorism ce se va desfasura in luna iulie la Florianopolis, Brazilia. Echipa Romaniei, este formata din doi tineri: Tibi Tebeica, student la Facultatea de Medicina si Andi Ruse, student la Facultatea de Psihologie, ambii pregatiti la baza de Radioamatorism Ratesti din judetul Arges. Baza de Radioamatorism Ratesti a fost infiintata si este sustinuta financiar de Mihail Mateescu, director General Baneasa Investments care este si arbitru international in cadrul campionatului de anul acesta din Brazilia. Radioamatorismul este prezent in Romania datorita Federatiei Romane de Radioamatorism, condusa de Vasile Ciobanita. In ultimii ani, cei mai buni radioamatori, din toata lumea, au participat la acest campionat international unde li s-a pus la dispozitie o aparatura identica de emisie-receptie. Timp de 24 de ore, echipele participante, formate din tineri radioamatori din toata lumea vor primi aparatura identica, indicative diferite, alese prin tragere la sorti si amplasamente specifice. Acestia vor transmite in paralel cu cei 6000 de radioamatori prezenti la statiile din intreaga lume. In Romania, radioamatorismul apare in 1926, fiind meritul lui Paul Popescu Malaiesti. Pe langa faptul ca este un hobby, este si un serviciu public pentru situatiile de urgenta: calamitati si dezastre naturale. (C.S.)
A r h i v a
  Salariu mediu pentru chinezoaicele din Romania    16 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Salariu mediu pentru chinezoaicele din Romania (187 afisari)
 ZIUA salveaza Catedrala Sf. Iosif (182 afisari)
 Castelul Bran a fost retrocedat (126 afisari)
 Lazea: Exista riscul prabusirii preturilor imobiliare (97 afisari)
 "Proiectul Zichron" (78 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01111 sec.