Ziua Logo
  Nr. 3634 de sambata, 27 mai 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Politica
Stiri pe scurt
La Paris, cu doi medici
Presedintele Traian Basescu ramane internat in Spitalul Elias si saptamana viitoare, numai ca, marti si miercuri, va pleca intr-o vizita de lucru la Paris, insotit de doi medici, a anuntat ieri seful clinicii de recuperare medicala, Mihai Berteanu. "Programul medical este asociat cu programul politic. Saptamana viitoare, marti, presedintele va pleca din Spitalul Elias la Paris si va reveni din capitala Frantei tot in aceasta unitate medicala", a explicat Berteanu, citat de Mediafax. El spune ca il va insoti pe presedinte la Paris, impreuna cu academician prof. dr. Constantin Popa, directorul Institutului de boli cerebro-vasculare, in calitate de neurolog. Programul de recuperare medicala a presedintelui va continua si la Paris, in limita timpului disponibil pe care il va avea acesta. Inainte de a face aceasta deplasare, medicul Mihai Berteanu si presedintele Traian Basescu au evaluat riscul calatoriei si au ajuns la concluzia ca exista un risc mediu, pe care si l-au asumat atat doctorul, cat si pacientul. Berteanu a adaugat ca starea sanatatii lui Traian Basescu este buna, ca acesta continua recuperarea si ca face progrese.
Contract colectiv in media
Partile semnatare ale Contractului Colectiv de Munca Unic la Nivel de Ramura Mass-Media, Uniunea Sindicala MediaSind, Uniunea Nationala a Patronatului Roman si Patronatul Presei din Romania, organizeaza luni, 29 mai 2006, ora 12.00, ceremonia oficiala de parafare a Contractului Colectiv. Evenimentul va avea loc la Hotel Athenee Palace (Hilton), Sala Enescu. Noul Contract Colectiv de Munca reglementeaza relatiile de munca si problemele dintre patroni si jurnalisti si produce efecte juridice pentru intreaga breasla. (O.B.)
Ploaie de motiuni
PSD si PRM si-au pus in minte sa bombardeze Parlamentul, in perioada urmatoare, cu motiuni simple si de cenzura. Dupa ce liderul PSD a spus in mod repetat ca social-democratii vor depune, dupa 16 iunie, o motiune de cenzura pe marginea problemelor ridicate in Raportul de tara, ieri au mai fost anuntate inca trei motiuni simple. Doua vor fi depuse de PSD, una de PRM. La mijlocul saptamanii viitoare, la Senat, social-democratii vor depune motiunea simpla privind agricultura, dar legata de criza aviara. Peste doua saptamani, va fi depusa o alta motiune simpla privind sanatatea. Liderul PSD Bucuresti, Sorin Oprescu i-a acuzat pe ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, si pe cel al Agriculturii, Gheorghe Flutur, de faptul ca, in loc sa rezolve impasul in care se afla tara in ceea ce priveste gripa aviara, fac "prea multe conferinte de presa in care dau drumul unui lung sir de frustrari". Presedintele PRM, Corneliu Vadim Tudor a anuntat ca peremistii vor inainta, la inceputul lunii iunie, la Senat, o motiune simpla impotriva Ordonantei Guvernului pe tema mostenirii Gojdu, mostenire "care a fost instrainata, in folosul Ungariei". Vadim a declarat, totodata, ca partidul sau va semna si sustine motiunea simpla pe care o va introduce PSD la Senat cu privire la gripa aviara. (R.G.)
UDMR analizeaza SRI
O comisie formata din mai multi reprezentanti ai UDMR lucreaza la o analiza a functionarii organismelor serviciilor secrete, in special SRI, luand in considerare principiile europene in domeniu. Uniunea va exprima public un punct de vedere asupra acestei probleme pana la sfarsitul lunii iunie, a declarat, ieri, intr-o conferinta de presa, presedintele UDMR, Marko Bela, citat de Mediafax. Potrivit lui Marko, la aceasta analiza lucreaza senatorii Gyorgy Frunda (seful delegatiei Romaniei la APCE) si Verestoy Attila (seful grupului UDMR din Senat), precum si deputatii Toro Tibor si Szabo Karoly. Presedintele UDMR a spus ca analiza va stabili punctul de vedere al UDMR referitor la subordonarea serviciilor secrete si in special a SRI, a atributiilor si rolului acestora, precum si a controlului asupra activitatii lor. (R.P.)
Alarma la Washington
Washingtonul a intrat, ieri, in alerta dupa ce focuri de arma s-au facut auzite, in jurul pranzului, in garajul unei cladiri aflate in apropiere de Camera Reprezentantilor, transmite CNN. Incidentul, care s-a produs la putin timp dupa conferinta de presa sustinuta de deputatul John Sensenbrenner asupra reformei din domeniul imigratiei, a impus blocarea accesului in intregul complex al Capitoliului, care adaposteste salile de sedinta ale Senatului si Camerei Reprezentantilor, un oficial declarand ca, pentru moment, nu au fost raportate victime. Potrivit aceluiasi oficial, Politia locala ar dispune de un poligon de trageri in subsolul complexului. Activitatile Senatului nu au fost intrerupte de incident. (D.E.)
Directorul CIA, confirmat
Senatul SUA l-a confirmat, ieri, in postul de director al CIA pe generalul Michael Hayden, desemnat pentru aceasta functie la 8 mai de presedintele George W. Bush, informeaza Rompres. Optiunea lui Bush a fost validata cu 78 de voturi pentru si 15 impotriva, in pofida criticilor provocate de controversatul program de interceptari ale comunicatiilor cetatenilor americani, supervizat de Hayden ca presedinte al Agentiei nationale de securitate (NSA), intre 1999 si 2005. Hayden va ocupa locul ramas vacant dupa ce actualul director al CIA, Porter Goss, si-a anuntat demisia, la doar un an si jumatate de la instalarea sa in fruntea agentiei, aminteste Rompres. (D.E.)
Mass-media si Crucea Rosie
Comitetul International al Crucii Rosii (CICR) a lansat, ieri, la Praga, sesiunea de dezbateri "Mass-media si raspunsul umanitar in zonele de conflict". Evenimentul, inaugurat de seful Delegatiei Regionale pentru Europa Centrala a CICR, Patrick Zahnd, si directorul executiv al organizatiei de dezvoltare a mass-media Transitions Online, secondati de corespondentul special al BBC, Fergal Keane, continua, astazi, cu panelurile "Cui ii pasa? Actiunile umanitare reflectate de mass-media" si "Sfarsitul neutralitatii. Asistenta umanitara in confictele de astazi", la care sunt asteptati reprezentanti atat ai CICR, cat si ai mass-media internationale. (Ileana CORNEA, Praga)
 Comentarii: 2 Afiseaza toate comentariile  
domnilor guvernani!   de damosul
Analiza UDMR   de bbbb
A r h i v a
  Restructurare fara viitor    4 comentarii
  Soarta caselor nationalizate, la mana presedintelui    5 comentarii
  Magistratii, mustruluiti constitutional    3 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Salariu mediu pentru chinezoaicele din Romania (187 afisari)
 ZIUA salveaza Catedrala Sf. Iosif (182 afisari)
 Castelul Bran a fost retrocedat (126 afisari)
 Lazea: Exista riscul prabusirii preturilor imobiliare (97 afisari)
 "Proiectul Zichron" (78 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01107 sec.