Centru Microsoft la Bucuresti
Microsoft va deschide un centru tehnic regional la Bucuresti, care va furniza servicii de consultanta pentru clientii corporatiei americane din Europa, Africa si Orientul Mijlociu, informeaza un comunicat al producatorului de software.Oficialii companiei americane nu au precizat valoarea investitiei, mentionand doar ca aceasta poate creste pe viitor, in functie de evolutia proiectului.Potrivit declaratiilor anterioare ale unor surse oficiale de la Bucuresti, valoarea investitiei este de 13,1 milioane euro, in patru ani.Centrul va avea in primul an de activitate in jur de 100 de angajati, care vor fi recrutati atat din Romania, cat si din Europa de Est, numarul acestora urmand sa creasca in functie de cererea pentru serviciile companiei.Departamentul de servicii al Microsoft Romania a inregistrat, in anul fiscal incheiat pe 30 iunie 2005, venituri de 2,3 milioane de dolari, in crestere cu 95%. Pentru anul financiar 2006, care a inceput la 1 iulie 2005 si se va incheia la 30 iunie 2006, Microsoft Romania estimeaza vanzari in crestere cu 25%.Microsoft Romania a fost deschisa in decembrie 1996 si are in prezent 75 de angajati. Compania americana are in prezent peste 1.000 de angajati in cele 20 filiale in Europa Centrala si de Est. (E.I.)
Deficit de cont curent
Romania a inregistrat, in primele trei luni ale acestui an, un deficit de cont curent de 1,564 miliarde de euro, cu 59,6% mai mare decat in perioada similara din 2005, in principal ca urmare a cresterii dezechilibrului balantei comerciale, a anuntat, ieri, Banca Nationala a Romaniei (BNR). Deficitul de cont curent reprezinta circa 1,7% din produsul intern brut prognozat pentru acest an, in valoare de 330,3 miliarde de lei. Autoritatile romane au prognozat pentru acest an reducerea ponderii deficitului de cont curent in PIB la 8,5%, de la 8,7% anul trecut. Valoarea deficitului este estimata sa creasca la circa 7,95 miliarde de euro, fata de 6,89 miliarde de euro in 2005. Datele referitoare la perioada ianuarie-martie 2006 sunt provizorii, iar valoarea din primul trimestru al anului anterior a fost rectificata, se arata intr-un comunicat al bancii. Deficitul in comertul cu bunuri a crescut de la 1,061 miliarde de euro la 1,694 miliarde de euro. In schimb, componenta de servicii a trecut de la un deficit de 119 milioane de euro in primul trimestru din 2005 la un excedent de 11 milioane de euro in primele trei luni din acest an. (A.G.C.)
DN67 deschis in iunie
Circulatia rutiera pe DN67, care face legatura intre municipiile Targu-Jiu si Motru, va fi reluata cel mai devreme pe 15 iunie in zona dealului Bujorascu, unde traficul a fost oprit la inceputul lunii mai din cauza deversarilor dintr-o halda de steril. Traficul pe DN67 a fost blocat dupa ce o halda de steril formata din 19 milioane metri cubi s-a destabilizat si a alunecat pe sosea. Halda de steril apartine Societatii Nationale a Lignitului Oltenia, care este obligata sa refaca drumul. Directorul general al Societatii Nationale a Lignitului Oltenia, Dan Burlan, a anuntat ca varianta care va permite redeschiderea circulatiei trebuie amenajata la cerintele impuse de Administratia Nationala a Drumurilor, soseaua avand statut de drum national. Burlan a precizat ca SNLO va cheltui 21 de miliarde de lei vechi pentru a amenaja portiunea de drum care sa faca legatura intre capetele de drum afectate de alunecarea halzii de steril. Potrivit acestuia, in cursul lunii iunie traficul va fi redeschis pe un drum pietruit conform tuturor normativelor impuse de lege. In prezent, circulatia se desfasoara deviat pe urmatoarele rute ocolitoare:Targu-Jiu-DN66-Filiasi-DN6-Strehaia-DN67A-Brosteni-DN67-Motru, pentru traficul greu, si pe ruta Targu-Jiu-DN67D km39+100 (Apa Neagra)-DJ670 (Catunele)-DJ671B-DN67km 40+800 (Motru) pentru traficul usor. (C.P.)
Rezultate BCR Leasing
BCR Leasing a finantat, in primele patru luni, bunuri in valoare de peste 78 de milioane de euro, cu circa 26% mai mult decat in perioada similara a anului trecut, a declarat presedintele companiei, Claudiu Stanescu. Societatea a incheiat, in perioada mentionata, contracte de aproximativ 95 milioane de euro. Autoturismele ocupa 67% din potofoliul companiei, acest segment incluzand si flotele. Echipamentele si utilajele industriale reprezinta 16% din totalul finantarilor, fiind urmate de vehicule comerciale - 15% si leasing imobiliar - 2%. BCR Leasing a incheiat anul 2005 cu un volum total al finantarilor de peste 235 de milioane de euro si o cota de piata de 11%. Compania a realizat anul trecut un profit net de 5,2 milioane de euro si o cifra de afaceri de 7,1 milioane de euro.Cu un capital social de 15 milioane de lei, BCR Leasing este detinuta in proportie de 79,13% de Banca Comerciala Romana. Societatea Financiara controleaza 10% din actiuni, BCR Securities, Asiban si Omniasig - 0,275% fiecare si alte persoane fizice - 10,043%. (A.G.C.)
Conferinta "Cargo&Bus"
Revista "Cargo&Bus" organizeaza maine, la sediul Camerei de Comert si Industrie a Municipiului Bucuresti, a doua conferinta dedicata problemelor de actualitate din sectorul transporturilor, logisticii si constructiilor. In cardrul acestui eveniment, care marcheaza 10 ani de prezenta pe piata ramaneasca a publicatiei, operatorii privati vor discuta cu autoritatile in domeniu si cu experti, inclusiv despre implicatiile aderarii la Uniunea Europeana. La conferinta vor fi prezenti Ioan Tatar, directorul general al Autoritatii Rutiere Romane, Radian Tufa, directorul RAR, Gelu Stefan Diaconu, seful Vamilor, Eduard Lovin, directorul general adjunct al Inspectoratului General pentru Comunicatii si Tehnologia Informatiei. Accesul la lucrari este gratuit. Prima conferinta de gen organizata in acest an de revista mentionata s-a desfasurat la Arad, astfel de manifestari urmand a avea loc si la Cluj-Napoca, Sibiu, Ramnicu Valcea, bacau si Constanta. (A.G.C.)
Investitie Avon in Militari
Avon Romania, filiala locala a grupului american de cosmetice cu vanzare directa, va inaugura joi un nou centru regional de distributie in zona Militari din Bucuresti, valoarea investitiei ridicandu-se la 12 milioane de euro, potrivit unui anunt al companiei. Centrul are o suprafata de circa 11.000 de metri patrati si va deservi atat piata romaneasca cat si pe cea a Bulgariei, Moldovei, Macedoniei si Albaniei.Compania a inceput afacerea in Romania in 1998.Anul trecut, Avon Romania a inregistrat o cifra de afaceri de peste 100 milioane de euro, in crestere comparativ cu nivelul de 78 milioane de euro inregistrat in 2004. Avon este una dintre cele mai mari companii din lume cu sistem direct de vanzare a produselor cosmetice. (A.G.C.)
A aparut "Cazierul Fiscal"
La regia Autonoma "Monitorul Oficial", in Colectia de legislatie tematica, a aparut, recent "Cazierul Fiscal". Documentul cuprinde Ordonanta Guvernului nr. 75/2001 privind organizarea si functionarea cazierului fiscal (cu modificarile la zi), Hotararea Guvernului 31/2003 privind aprobarea Normelor metodologice pentru aplicarea OG 75/2001, ordinul ministrului Finantelornr. 40/2003 privind modelul formularisticii necesare pentru solicitarea si comunicarea datelor inscrise in cazierul fiscal si Legea nr. 241/2005 pentru prevenirea si combaterea evaziunii fiscale. Volumul, care are 64 de pagini, se adreseaza persoanelor fizice si juridice si poate fi procurat la un pret de 7,5 lei noi. Aparitia acestei lucrari isi propune prevenirea si combaterea evaziunii fiscale. (A.G.C.)