Ziua Logo
  Nr. 3622 de sambata, 13 mai 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Eveniment
Minunea parintelui Ilarion Argatu
-- Deshumat dupa sapte ani, trupul arhimandritului Ilarion Argatu, unul dintre cei mai mari duhovnici ai Romaniei, este aproape intact, desi sicriul a putrezit in totalitate * Credinciosii veniti sa se inchine la biserica din Boroaia considera ca parintele a fost rasplatit de Dumnezeu pentru faptele bune facute in timpul vietii
Minune dumnezeiasca la biserica din comuna suceveana Boroaia. Dupa sapte ani de la trecerea in nefiinta, corpul neinsufletit al arhimandritului Ilarion Argatu, unul dintre cei mai mari duhovnici ai Romaniei, este aproape intact. La deshumarea de sapte ani a acestuia, cei prezenti la ceremonial au constatat cu uimire ca trupul nu putrezise. Era aproape la fel ca atunci cand a fost ingropat, in schimb sicriul disparuse. Nu mai exista. Vestea s-a imprastiat cu repeziciune printre satenii din Boroaia. Desi este considerat de catre acestia un sfant, ei au ramas fara cuvinte la auzul vestii. "A fost si va ramane un sfant parintele Argatu, iar ceea ce s-a intamplat este voia lui Dumnezeu si rasplata pentru faptele bune pe care le-a facut", spuneau satenii din Boroaia. Minune dumnezeiasca. Voia lui Dumnezeu. Astfel explica ei ceea ce s-a intamplat cu trupul parintelui.
Sute de credinciosi in pelerinaj
La scurt timp de la deshumare, la biserica din Boroaia au sosit zeci de preoti in frunte cu arhiepiscopul Sucevei si Radautilor, IPS Pimen. Iar de la deshumare si pana in prezent la Boroaia au venit sute de credinciosi pentru a se ruga si inchina. Joi, la primele ore ale diminetii aproximativ o suta de oameni din judetele Neamt si Vrancea sosisera la biserica din Boroaia. Credinta si dragostea pe care o poarta parintelui Argatu le-a determinat pe doua femei din Calarasi sa calatoreasca o noapte intreaga pentru a vedea cu ochii lor minunea. La 6.30 erau in fata bisericii. "Am calatorit toata noaptea pentru a ajunge aici. Parintele ilarion Argatu este un sfant, unul dintre cei mai mari duhovnici. A facut foarte multe lucruri bune la viata lui", au spus acestea.
La ora 7.00 un autocar plin cu tineri a ajuns la Boroaia. Toti cu varste pana in 35 de ani. La scurt timp a sosit si Alexandru Argatu, fiul lui Ilarion si actualul preot al bisericii. O coada imensa s-a format instantaneu, tinerii trecand rand pe rand prin fata corpului neinsufletit al parintelui Argatu, care este depus in biserica in stanga altarului. "Dumnezeu l-a rasplatit pentru binele pe care l-a facut. A ajutat foarte multi oameni aflati in suferinta. A scos diavolul din ei si i-a adus pe calea cea dreapta", ziceau acestia.
Fiul parintelui Argatu a tinut un scurt discurs despre tatal sau povestind ce s-a intamplat. La sfarsit, tinerii au cantat in cor "Hristos a inviat". Au iesit din biserica si s-au oprit pentru cateva momente la statuia parintelui, realizata din marmura alba care se afla in curtea lacasului de cult. Cei mai multi dintre ei spuneau ca au auzit de la mamele si tatii lor de parintele Argatu. "Mi-au spus despre el numai lucruri bune. Imi povesteau de vremea cand parintele era la Cernica si de lucrurile bune pe care acestea le-a facut", ne-a spus unul dintre cei veniti sa se inchine la corpul neinsufletit depus in biserica din Boroaia.
Minunea de dupa moarte
Preotul Alexandru Argatu ne-a declarat ca in prima saptamana din luna mai "se face pomenirea pentru parinte", iar cand s-a inceput dezgroparea s-a constatat ca nu mai este sicriul, ci doar corpul neinsufletit. "Putrezise sicriul in totalitate, doar trupul a ramas. Dupa ce a fost scos, acesta a fost spalat in aghiazma, uns cu untdelemn sfintit si cu mir. Osemintele vor ramane in biserica timp de 40 de zile, iar dupa aceea, ele vor fi puse in curtea lacasului. Deja exista niste oameni binevoitori de la Suceava care vor sa faca baldachin pentru parinte. Prima minune s-a si petrecut. Un indracit care venea la rugaciuni a fost linistit in totalitate. Era foarte periculos si violent, dar parintele a facut o minune chiar si dupa moarte si l-a vindecat", spune fiul lui Ilarion Argatu. Acesta a mai precizat ca in timpul vietii, tatal sau a ajutat la constructia multor biserici, iar el vrea sa finalizeze ceea ce a inceput Ilarion Argatu.
Credinciosii veniti sa se inchine la Boroaia sustin ca vor cere Patriarhiei Romane canonizarea parintelui Ilarion Argatu.
Bogdan GALCA 
 Afisari: 4098  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 9 Afiseaza toate comentariile  
Sarut mina Sfintite Parinte !   de CALUGARUL
Inchinati`va doar lui Dumnezeu   de Emy
PTr.EVEREST _555 si Neamtu Tiganu` - RUPTI IN FUND V-ATI VANDUT...   de geta13
Articol usor confuz.   de Aladin
Parintele Argatu   de Alexc
Putred, neputred ESTE MORT... mergeti oamenilor la CRISTOS ca este VIU IN VECII VECILOR, si n-are nevoie,   de everest_555
S-ar putea sa se faca o greseala... si conform teoriei lui Bram Stokes - sa fie nevoie de un tarus bine ascutit...   de Omul cu Picioare foarte Paroase
Sfintu si turismu..   de neamtu tiganu
Si totusi DUMNEZEU spune ca,, toate faptele noastre bune sint ca o cirpa murdara inaintea LUI,,   de everest_555
A r h i v a
  Agentul Volodea    121 comentarii
  Amintiri despre Alexandru Paleologu    3 comentarii
  Steguletele rosii sunt ale PD    4 comentarii
  Ofiterul care a depus plangere impotriva SRI a facut congestie cerebrala    8 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Minunea parintelui Ilarion Argatu (4098 afisari)
 Agentul Volodea (1406 afisari)
 Amintiri despre Alexandru Paleologu (620 afisari)
 Ofiterul care a depus plangere impotriva SRI a facut congestie cerebrala (566 afisari)
 Mega-afacerea melcilor - teapa italiana (381 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01065 sec.