Ziua Logo
  Nr. 3622 de sambata, 13 mai 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Anchete
Cartoteca SRI predata CNSAS de saptamana viitoare
-- Serviciul Roman de Informatii solicita prezenta reprezentantilor Colegiului CNSAS la activitatile comune care presupun accesul la documentele clasificate * Conducerea Serviciului de Informatii Externe urmeaza sa stabileasca impreuna cu membrii Colegiului CNSAS un calendar precis al predarii dosarelor declasificate
Serviciul Roman de Informatii a predat deja Consiliului CNSAS o baza de date automata, care contine toate elementele necesare regasirii operative a dosarelor predate. Potrivit unui comunicat al Biroului de Presa al SRI, "incepand cu data de 15 mai, conform celor convenite, Serviciul Roman de Informatii va initia procesul de predare a cartotecii (fisele de evidenta). Toate celelalte activitati de predare catre Consiliu a documentelor prevazute de lege (dosare, microfilme) se vor desfasura conform planificarii stabilite in comun de cele doua institutii". SRI solicita Colegiului CNSAS ca la activitatile comune care presupun accesul la documentele clasificate "sa participe reprezentanti ai Colegiului care dispun de certificatele de securitate corespunzatoare nivelului de secretizare al acestora".
Conducerea SIE se va intalni, saptamana viitoare, cu membrii Colegiului CNSAS, pentru a stabili un calendar precis al predarii dosarelor declasificate si a instrumentelor de evidenta automata a datelor din dosarele Securitatii detinute de SIE. Membrii Colegiului CNSAS ii vor solicita, saptamana viitoare, directorului SIE, Gheorghe Fulga, sa dispuna transferul tuturor dosarelor de Securitate care nu vizeaza siguranta nationala din arhivele SIE catre depozitele CNSAS, a declarat, ieri, pentru Medifax, secretarul Colegiului CNSAS, Constantin Buchet. El a aratat ca, potrivit legii, Serviciul de Informatii Externe trebuie sa predea toate dosarele declasificate, nu doar pe cele solicitate punctual de catre CNSAS. Buchet a precizat ca, "de fapt, se pune problema preluarii efective de catre CNSAS a dosarelor de la SIE, pentru ca aceasta institutie a peferat pana acum sa transfere Consiliului informatiile pe CD-uri". (D.D.)
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
Liniste pe carare ! de ce ?   de ionion
A r h i v a
  Mega-afacerea melcilor - teapa italiana    1 comentariu
  Dosarul Clamparu ramane la judecatorul Stanese    1 comentariu
  Iancu afla marti daca va fi arestat sau nu    
  Politia contra Nastase in dosarul "Aurul Dacilor"    3 comentarii
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Minunea parintelui Ilarion Argatu (4098 afisari)
 Agentul Volodea (1406 afisari)
 Amintiri despre Alexandru Paleologu (620 afisari)
 Ofiterul care a depus plangere impotriva SRI a facut congestie cerebrala (566 afisari)
 Mega-afacerea melcilor - teapa italiana (381 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.09477 sec.