Ziua Logo
  Nr. 3606 de vineri, 21 aprilie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Economic
Stiri pe scurt
"Viciul" scumpeste bautura
Introducerea taxei pe viciu in nivelul accizelor va avea ca efect majorarea preturilor la bauturile alcoolice cu pana la 30% si cresterea evaziunii fiscale, afirma reprezentantii asociatiilor patronale din sector si ai companiilor de profil, informeaza Mediafax. "Este o mare eroare. Aceasta taxa, care nu se regaseste nicaieri in Europa, nu va avea ca efect reducerea consumului, ci mai degraba imbolnavirea populatiei pentru ca piata ilegala se va dezvolta", a declarat presedintele Asociatiei Producatorilor de Alcool si Bauturi Spirtoase - Garant, Romulus Dascalu. Guvernul a decis miercuri ca taxa pe viciu sa fie inclusa in nivelul accizelor, pentru a simplifica procedurile legate de colectare si percepere. In urma introducerii contributiei pentru sanatate, acciza va creste in prima etapa la 665,35 euro/hl, iar in a doua etapa la 750 euro/hectolitru. In ceea ce priveste nivelul preturilor, Dascalu apreciaza ca acestea se vor majora in medie cu 30%, iar cele mai mari scumpiri vor fi consemnate la vinars si brandy. Astfel, pretul va creste de la 150.000 lei vechi pe litru la 200.000 lei vechi la vodca, de la 110.000 lei vechi la 150.000 lei vechi la lichior, in timp ce la brandy si vinars majorarea va fi de circa 70.000 de lei vechi pana la 300.000 lei vechi. (L.M.)
AVAS vinde active
Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) vinde in bloc, prin licitatie publica, activele societatii GES Scaieni SA pentru a recupera datoria de peste 10 milioane de dolari pe care firma o are la AVAS. Societatea prahoveana este unic producator de geamuri float (cristal), find una din cele mai mari societati producatoare de geamuri din tara. GES detine un teren in suprafata de 162.301 mp, cladiri si constructii speciale, precum si instalatii, utilaje si echipamente necesare activitatii de productie specifice. Potrivit AVAS, valorificarea in bloc a activelor societatii da posibilitatea cumparatorului sa mentina si sa dezvolte specificul activitatii actuale. (A.G.C.)
Shopping City in Baneasa
Baneasa Development a lansat, recent, proiectul celui mai mare centru comercial din Romania, Baneasa Shopping City. Situat in partea de Nord a Capitalei, cu o suprafata comerciala construita pe aproximativ 250.000 mp, platforma include Metro, Bricostore, Mobexpert, Carrefour, feeria, IKEA, expozitii auto, precum si spatii pentru petrecerea timpului liber (piste de bowling, jocuri electronice, casino). "Baneasa Shopping City va oferi o suprafata inchiriabila de 65.000 mp, precum si o oferta variata de magazine pornind de la vestimentatie si restaurante, pana la spatii de servicii si zone de distractie", se arata intr-un comunicat de presa. Pentru prima data in Romania, centrul comercial va prezenta singurul concept de "food court" impartit in trei etaje. De asemenea, in interior se va afla un patinoar functionabil pe toata perioada anului. Investitia este estimata la 150 de milioane de euro, iar centrul comercial isi va deschide portile in toamna anului viitor. (A.G.C.)
Harrogate pe piata
O noua gama de produse pentru ingrijirea pielii se va afla in curand in farmacii, oferind astfel, noi alternative de curatare si intretinere. Gama produselor Harrogate, cuprinde creme, sampon, diferite feluri de sapun, lotiuni de corp si se adreseaza tuturor tipurilor de piele, dar mai ales celor predispuse la acnee, eczeme, psoriazis etc. Potrivit distribuitorului acestei game, produsele inglobeaza secretul a 80 de izvoare minerale sulfuroase si feruginoase, sunt imbogatite cu vitamina E. Substanta foarte importanta ce intra in componenta produselor este sulful, recunoscut si folosit din timpuri stravechi pentru infrumusetare. "De la inceputul secolului 20, aceasta gama de produse de lux, este considerata un adevarat ajutor pentru mentinerea sanatatii pielii si a tenului", ne-a declarat Dan Stuparu, distribuitorul si reprezentantul pe Europa de sud-est pentru Harrogate. El a precizat ca a luat decizia de a aduce aceste produse pe piata din Romania deoarece in Marea Britanie sunt recunoscute pentru proprietatile lor antiseptice, avand rol de hidratare si regenerare a pileii. (C.S.)
A r h i v a
  FMI propune frana la credite    1 comentariu
  Petrolul bate record dupa record    1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Scornicestiul fara Ceausescu! (1341 afisari)
 A aparut revista Spy (1289 afisari)
 Ingropaciunea crestineasca a lui Petru Groza (971 afisari)
 "D'ale Carnavalului", primul "Film de colectie" (963 afisari)
 Groparii lui Panait (405 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01680 sec.