Ziua Logo
  Nr. 3598 de miercuri, 12 aprilie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
Concurs cu fotografii artistice
Editia din acest an a competitiei "Premiul Henkel CEE pentru Arta" este dedicata fotografiei artistice. Adresandu-se artistilor din 28 de tari (Albania, Armenia, Azerbaidjan, Bielorusia, Bosnia si Hertegovina, Bulgaria, Croatia, Republica Ceha, Estonia, Georgia, Ungaria, Kazahstan, Kirghizstan, Letonia, Lituania, Macedonia, Moldova, Mongolia, Polonia, Romania, Rusia, Serbia si Muntenegru, Slovacia, Slovenia, Tadjikistan, Turkmenistan, Ucraina si Uzbekistan), concursul urmareste imbunatatirea modului de percepere a particularitatilor culturale ale regiunii, contribuind la procesul integrarii europene. Castigatorul va fi ales de un juriu international si va primi 5000 euro, va beneficia de o expozitie in tara de origine, precum si de o prezentare la Viena a lucrarilor sale, alaturi de cele ale celorlalti finalisti.
Compania organizatoare ofera si la aceasta a V-a editie "Premiul pentru Tineri Artisti" (1500 euro), acordat participantilor la programul cultural "Artists-in-residence" derulat de organizatia KulturKontakt Austria; (aceasta asociatie culturala coordoneaza proiecte artistice de peste zece ani si sponsorizeaza anual un program de rezidenta pentru artisti din Europa Centrala si de Sud-Est). KulturKontakt ofera o bursa de trei luni la Viena pentru tineri artisti din domeniul artelor frumoase precum si pentru fotografi. Aceasta acopera cheltuielile de cazare, atelier, asigurare, o indemnizatie lunara de 1000 euro si o prezentare a lucrarilor la sfarsitul trimestrului. Premiul pentru Tineri Artisti se adreseaza concurentilor din Albania, Bosnia si Hertegovina, Bulgaria, Croatia, Macedonia, Moldova, Romania, Serbia si Muntenegru si Ucraina. Limita de varsta este de 40 ani. Pentru inscriere sunt necesare: CV si documente care sa ateste dezvoltarea profesionala a artistului (engleza sau germana); exemple de lucrari sub forma de fotografii, slide-uri, dosar si/sau cataloage de arta (dimensiune maxima A3). Nu se accepta CD-uri. Lucrarile de arta vor fi returnate dupa intrunirea juriului fara costuri pentru concurent. Inscrierile se pot face pana cel tarziu 23 iunie (data postei) la adresa: Kulturkontakt Austria, Department of Cultural Promotion and Sponsoring, Universitaetsstrasse 5, A-1010 Vienna, Austria.
Atat castigatorii Premiului Henkel pentru Arta, cat si ai Premiului pentru Tineri Artisti vor fi selectati in toamna de un juriu international care se va intruni la Viena.
In tarile cu peste cinci concurenti inscrisi, se va organiza o preselectie in luna iulie. Daca sunt numai cinci inscrieri, lucrarile vor fi transmise direct la Viena. Pentru inscrierea la "Premiul Henkel CEE pentru Arta" sunt necesare: un CV si documente care sa ateste dezvoltarea profesionala artistului (engleza sau germana); lucrari (fotografii originale sau reproduceri, dimensiune maxima A3, care sa nu fie anterioare anului 2000). Lucrarile vor fi returnate dupa deliberarea juriului sau dupa expozitie. Nu se percepe taxa de participare la concurs. Inscrierile se face pana pe 23 iunie (data postei) la adresa: Pleon Graffiti pt Premiul Henkel pentru Arta, str. Dr. Nicolae Turnescu nr. 1 A, Bucuresti. Lucrarile celor cinci finalisti vor fi expuse in cadrul unei expozitii organizate la Viena in luna noiembrie. (L.D.)
A r h i v a
  Vizita Papei la Sibiu nu pare posibila    5 comentarii
  Paste Evreiesc 5766    9 comentarii
  Piata de carte    1 comentariu
  Succes pentru Tudor Giurgiu    
  Ce citeau romanii acum 68 de ani?    1 comentariu
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Amenzi astronomice pentru constructii neautorizate (1151 afisari)
 Podul de sprit (667 afisari)
 Paste Evreiesc 5766 (571 afisari)
 Judecatorii, afectati de legea salarizarii (474 afisari)
 Stiri pe scurt (263 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.12246 sec.