Ziua Logo
  Nr. 3598 de miercuri, 12 aprilie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Anchete
Bota : "Barourile clasice desfiintate din 1948"
-- Creatorul Baroului Constitutional declara ca numai barourile sale au acte de infiintare * In replica, decanul Baroului Bucuresti, Cristian Iordanescu, spune ca "Bota a ajuns rau daca se foloseste de acte emise de comunisti"
Pompiliu Bota, presedintele Uniunii Nationale a Barourilor din Romania (formatiune paralela uniunii cu aceeasi denumire reprezentata de avocatul Calin Andrei Zamfirescu), a sustinut ieri o conferinta de presa in care a dezvaluit faptul ca barourile clasice nu ar exista. Avocatul Bota a prezentat jurnalistilor o lege din 1948 (Legea nr. 3 din 17.01.1948 pentru desfiintarea Barourilor) precizand ca prin acest act normativ se face dovada ca barourile clasice nu exista nicaieri inregistrate oficial, neavand acte de infiintare ca persoane juridice. In argumentarea celor sustinute, Pompiliu Bota a mai prezentat si o declaratie data de avocatul Cristian Iordanescu, decanul Baorului Bucuresti - aripa clasica, in fata Judecatoriei Sectorului 5, la data de 24.11.2005 prin care acestea afirma: "Baroul Bucuresti s-a infiintat in anul 1831 in temeiul actelor normative de la acea vreme si intotdeauna a functionat in baza unui act normativ, lege organica, nefiind nevoie de o inregistrare a sa pentru a functiona". Bota a concluzionat ca legea din 1948 contrazice fara drept de apel sustinerile reprezentantilor barourilor clasice, care dupa ce au fost desfiintate nu au mai fost niciodata infiintate prin vreo lege, precum si faptul ca Legea 51/95 privind profesia de avocat, aparuta dupa decembrie 1989 doar reglementeaza activitatea breslei, nicidecum nu infiinteaza barouri.
In replica la cele prezentate de Bota, maestrul Cristian Iordaneascu ne-a declarat telefonic: "Comunistii au desfiintat forma traditionala a profesiei, au urmat epurari masive, dupa care au infiintat colegiile de avocati care au functionat pana in 1989, dupa care s-a reluat titulatura veche. Comunistii au infiintat entitati colective de avocati tocmai pentru a-i controla, dar dupa 1989 s-a revenit la forma anterioara. Daca Pompiliu Bota a ajuns sa se foloseasca de acte emise de comunisti, inseamna ca a ajuns rau".
Parchetul Craiova confirma legalitatea "paralelilor"
Tot ieri, Bota a mai prezentat jurnalistilor si o rezolutie emisa de Parchetul Curtii de Apel Craiova la data de 31 martie a.c. in care se arata ca o serie de avocati din Baroul Gorj - aripa paralela infiintata de Bota, nu pot fi acuzati de practicarea fara drept a profesiei de avocat intrucat "fac parte din Baroul Gorj, infiintat potrivit actelor normative, iar actele emise de acest barou nu sunt fictive (...) faptuitorii au prezentat documente care ii autorizeaza si care le confera dreptul de a exercita profesia de avocat, obtinute intr-un cadru legal". "Aceasta rezolutie confirma inca o data faptul ca avocatii barourilor noastre activeaza perfect legal, noi fiind singurii care avem acte de infiintare", a conchis Bota. Precizam ca barourile lui Bota functioneaza in baza unei hotarari judecatoresti definitive, din 2003, care a permis unei asociatii sa infiinteze barouri de avocati.
Razvan SAVALIUC 
 Afisari: 134  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
Parchetul nu poate confirma legalitatea   de TataMare
A r h i v a
  Cablistii sub protectie    4 comentarii
  Romania ar putea adaposti elemente ale scutului antiracheta    5 comentarii
  Chitaru expertizat psihiatric    
  Foc in Cartierul Rahova    1 comentariu
  Podul de sprit    3 comentarii
  Fotino cercetat de procurori    2 comentarii
  ZIUA si replica    
  Judecatorii, afectati de legea salarizarii    3 comentarii
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Amenzi astronomice pentru constructii neautorizate (1151 afisari)
 Podul de sprit (667 afisari)
 Paste Evreiesc 5766 (571 afisari)
 Judecatorii, afectati de legea salarizarii (474 afisari)
 Stiri pe scurt (263 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01633 sec.