Ziua Logo
  Nr. 3598 de miercuri, 12 aprilie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Anchete
Judecatorii, afectati de legea salarizarii
-- Asociatia Magistratilor din Romania sustine ca nicaieri in lume judecatorii nu sunt mai prost platiti decat procurorii si politistii * AMR cere modificarea in Parlament a OUG nr. 27/2006 privind salarizarea magistratilor
Judecatorii Tribunalului Bucuresti au solicitat Asociatiei Magistratilor din Romania (AMR) sa ia pozitie fata de o serie de discriminari aparute prin intrarea in vigoare la 7 aprilie 2006 a Ordonantei de urgenta nr. 27/2006, privind salarizarizarea judecatorilor si procurorilor. Ca urmare, AMR a sesizat Consiliul Superior al Magistraturii cu problemele ridicate de judecatori, cerand forului suprem al Magistraturii sa intervina pentru modificarea ordonantei la momentul trecerii ei prin Parlament. Conducerea AMR a aratat ca prin noul act normativ, magistratilor nu li se mai recunoaste functia de demnitate publica, idemnizatia unui judecator devenind reper salarial pentru stabilirea coeficientilor pentru diverse categorii profesionale care nu au nici o legatura cu Magistratura.
AMR sustine ca prin aceasta imaginea judecatorilor este "demonetizata" fiind date exemple considerate a fi inacceptabile. Astfel, potrivit ordonantei comentate de AMR: "o persoana fara studii juridice care functioneaza in staff-ul Institutului National al Magistraturii, Scoala Nationala de Grefieri sau Institutul National de Criminalistica are salariul unui judecator de judecatorie; agentul de politie are salariul unui judecator de judecatorie; ofiterul de politie judiciara de la DNA are salariul corespunzator unui judecator de curte de apel, la care se adauga drepturile salariale prevazute prin legea lor speciala, ceea ce conduce la un salariu superior unui judecator de curte de apel".
AMR mai arata ca este nefiresc ca "salarizarea procurorilor DIICOT si DNA sa fie superiorara judecatorilor care, in ierarhia profesiilor juridice, se afla pe cel mai inalt nivel si se pronunta asupra actelor de cercetare si urmarire instrumentate de procurori. In nici o tara din europeana sau in orice colt al lumii nu veti gasi o reglementare de natura discriminatorie ca cea promovata de Ministerul Justitiei in care sa se prevada ca judecatorii sa fie salarizati inferior procurorilor, ori ca politistii sa aiba salarii la nivelul judecatorilor de pe diferite trepte de ierarhie".
Razvan SAVALIUC 
 Afisari: 474  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 3 Afiseaza toate comentariile  
Ce afectare?!   de sofian
Pai care judecatori ? Toti sunt pe listele lustratiei ! Aaaa poate asesorii   de ionion
lupta anticoruptie...   de TataMare
A r h i v a
  Cablistii sub protectie    4 comentarii
  Romania ar putea adaposti elemente ale scutului antiracheta    5 comentarii
  Chitaru expertizat psihiatric    
  Foc in Cartierul Rahova    1 comentariu
  Podul de sprit    3 comentarii
  Fotino cercetat de procurori    2 comentarii
  ZIUA si replica    
  Bota : "Barourile clasice desfiintate din 1948"    1 comentariu
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Amenzi astronomice pentru constructii neautorizate (1151 afisari)
 Podul de sprit (667 afisari)
 Paste Evreiesc 5766 (571 afisari)
 Judecatorii, afectati de legea salarizarii (474 afisari)
 Stiri pe scurt (263 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00830 sec.