Ziua Logo
  Nr. 3598 de miercuri, 12 aprilie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Anchete
ZIUA si replica
In urma articolului "Defectul Coanda" publicat de ZIUA in numarul de ieri, presedintele Consiliului National al Audiovizualului, Ralu Filip, fostul presedinte al Romaniei, Emil Constantinescu, dar si omul de afaceri Dorin Cocos au trimis pe adresa redactiei cate un drept la replica. Acestia sustin ca nu au nici o legatura cu scrisoarea deschisa trimisa catre seful statului Traian Basescu de catre detinatorii de loturi din Henri Coanda. De asemenea, ei precizeaza ca nu au avut sau nu mai au nici o legatura cu casele contractate prin ANL.
Dorim sa facem precizarea ca Ralu Filip, Dragos Constantinescu si Dorin Cocos nu au fost introdusi de ziarul ZIUA pe lista viitorilor locatari ai cartierului Henri Coanda. Numele acestora se regaseau intre semnatarii scrisorii deschise, adresata presedintelui Traian Basescu, trimisa chiar de catre unii dintre detinatorii de loturi in cartierul Henri Coanda. ZIUA nu a facut altceva decat sa publice aproape integral aceasta scrisoare. Prezentam in continuare, cele mai importante pasaje din aceste drepturi la replica. (G.T.)
Presedintele CNA, Ralu Filip sustine ca nu are nici o legatura cu scrisoarea adresata sefului statului si ca a renuntat la contractul incheiat cu ANL pentru o locuinta in Henri Coanda. "Ziarul Ziua m-a introdus in categoria viitorilor locatari ai cartierului Henri Coanda. Precizez ca am renuntat la contract inainte de a candida la Primaria Capitalei si nu m-am razgandit dupa. In consecinta nu am nici o legatura cu acest proiect si nici cu demersul adresat dlui presedinte Traian Basescu", se arata in dreptul la replica trimis de Ralu Filip.
La randul sau, fostul sef al statului Emil Constantinescu precizeaza, in dreptul sau la replica trimis ziarului ZIUA, ca fiul sau, Dragos, nu a contractat casa prin ANL si nu detine nici o locuinta in Romania. "Intr-un articol publicat pe prima pagina a ziarului ZIUA din 11 aprilie 2006 si prezentat de mai multe televiziuni la revista presei, se citeaza mai multe nume de persoane care au contractat case prin ANL in cartierul Coanda si care s-au adresat printr-o scrisoare presedintelui Basesescu pentru a-i cere sa participe la un proces in care sunt implicati. (...) Prezenta numelui Dragos Constantinescu printre acestea este o trimitere evidenta la fiul meu. Precizez ca fiul meu, Dragos Constantinescu, nu a contractat casa prin ANL si nu detine nici o locuinta proprietate personala nicaieri in Romania", mai mentioneaza Emil Constantinescu in dreptul sau la replica.
Si omul de afaceri Dorin Cocos ne-a trimis un drept la replica legat de prezenta sa pe lista semnatarilor scrisorii deschise catre Traian Basescu. In mai multe articole publicate astazi in mass media centrale se afirma ca numele meu s-ar afla pe o asa-zisa lista de sustinere a unei Scrisori Deschise adresate catre Presedintele Romaniei de catre clientii ANL pentru cartierul Henri Coanda. Mentionez ca nu am fost si nu sunt beneficiarul vreunei locuinte ANL in Cartierul Henri Coanda si ca nu am avut niciodata vreun contract cu aceasta institutie. Referitor la Scrisoarea Deschisa, trebuie sa va informez ca nu am semnat niciodata un astfel de document. Din acest motiv, solicit tuturor ziarelor care au facut referire la numele meu in acest context sa publice documentul original, precum si semnatura mea de pe acesta. Mentionez ca nu am fost contactat de nici un reporter de la ziarele ce fac referire la aceasta asa-zisa Scrisoare Deschisa pentru a face o declaratie cu privire la prezenta numelui meu pe respectiva lista", sustine Dorin Cocos.
De asemenea, Primaria Sectorului 1 a dorit sa faca unele precizari: "Conform legii nu se pot da autorizatii de construire pentru terenuri aflate in litigiu si pentru care exista procese pe rol. Cum in cazul Proiectului Henri Coanda exista astfel de cazuri, Primaria Sectorului 1 a acordat autorizatii de construire numai pentru terenurile declarate libere de sarcini, fiind vorba de 522 de astfel de autorizatii. Aceste autorizatii au fost acordate Agentiei Nationale pentru Locuinte, urmand ca cei carora le-au fost repartizate aceste terenuri in vederea construirii de locuinte sa se prezinte la Primaria Sectorului 1 pentru o reautorizare individuala".
A r h i v a
  Cablistii sub protectie    4 comentarii
  Romania ar putea adaposti elemente ale scutului antiracheta    5 comentarii
  Chitaru expertizat psihiatric    
  Foc in Cartierul Rahova    1 comentariu
  Podul de sprit    3 comentarii
  Fotino cercetat de procurori    2 comentarii
  Judecatorii, afectati de legea salarizarii    3 comentarii
  Bota : "Barourile clasice desfiintate din 1948"    1 comentariu
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Amenzi astronomice pentru constructii neautorizate (1151 afisari)
 Podul de sprit (667 afisari)
 Paste Evreiesc 5766 (571 afisari)
 Judecatorii, afectati de legea salarizarii (474 afisari)
 Stiri pe scurt (263 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01877 sec.