Ziua Logo
  Nr. 3588 de vineri, 31 martie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Social
Furtuni si inundatii peste Romania
Furtunile si ploile abundente din ultima zi au produs pagube importante in 17 judete ale tarii, evacuarea populatiei din mai multe localitati, ranirea a doua persoane si disparitia alteia, pe un lac din Hunedoara, informeaza Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta, precizeaza Mediafax. Vantul a afectat alimentarea cu energie electrica pentru 200 de localitati, cele mai multe fiind in Dambovita (19 localitati). Cel mai grav este ca, in judetul Hunedoara, un copil de 13 ani a disparut pe lacul de la Cincis. El se afla pe lac la antrenament, cu alti patru tineri, insotiti cu o salupa de instructorul de caiac-canoe. Din cauza vantului puternic si a valurilor formate, ambarcatiunile au fost rasturnate. Patru sportivi au fost recuperati din apele lacului, iar Barna Paul Cristian (din comuna Teliucul Inferior) a fost dat disparut. Pana la inchiderea editiei, copilul nu a fost gasit. In judetul Hunedoara, la Deva si Hunedoara, vantul a afectat acoperisurile a cinci blocuri.
Sloiuri "explodate"
In judetul Suceava, sloiurile de gheata (cu o lungime de 1200 m) de pe raul Dorna s-au desprins, deplasandu-se in aval. Pe raul Bistrita s-a format un blocaj de sloiuri de gheata cu o lungime de 1500 m. Aglomerarea de sloiuri de gheata de pe paraul Carlibaba s-a deplasat si s-a oprit intr-o curba, in dreptul localitatii Valea Stanii, pe raul Bistrita. Ieri, aceste sloiuri urma sa fie indepartate prin detonare. Aglomerarea se intinde pe o lungime de 800 m, cu acumulare de apa in amonte. Au fost inundate 46 de case, fiind evacuate 60 de persoane.
Astfel, in judetul Alba, din cauza ploilor torentiale si rafalelor puternice de vant, au fost avariate acoperisurile a 6 blocuri, a 106 case, a unei primarii si a unei scoli. Acoperisurile au lovit 7 autoturisme. O persoana a fost ranita usor de bucatile desprinse din acoperisul blocului in timp ce se afla in balcon.
In judetul Bacau, ca urmare a topirii bruste a zapezii, in comuna Agas au fost avariate trei poduri provizorii peste raul Trotus si patru punti pietonale pe raul Trotus, iar in orasul Targu Ocna, o punte pietonala din cartierul Pacuri este distrusa.
Acorperisuri distruse de vijelie
In judetul Dambovita, in Targoviste, Moreni si Pucioasa, din cauza rafalelor puternice de vant, acoperisurile a sapte blocuri au fost avariate partial, aterizand pe patru autoturisme. Vantul a smuls si acoperisurile unei primarii, al unei gradinite si al bisericii din Pietrari. La Iedera, scoala a ramas fara o parte din acoperis in timpul orelor de curs, la fel alte 11 case.
In judetul Gorj, din cauza furtunii si a vantului puternic, in municipiul Targu Jiu, au fost avariate 18 autoturisme si o eleva a fost ranita de bucatile desprinse din acoperisul unui bloc in constructie (Jianu Elena Isabela de 19 ani).
In judetul Maramures, alunecarile de teren au afectat un drum comunal, iar Valea Minei a fost blocata cu blocuri de piatra de pe drumul de exploatare spre mina Baia Sprie. In judetul Valcea, din cauza alunecarilor de teren sunt in pericol 40 de case, una fiind distrusa, la Ionesti. In judet au fost afectate patru drumuri nationale, unul fiind inchis.
Zidul Cetatii Sighisoara se prabuseste
In judetul Mures, la Sighisoara, o bucata de aproximativ 35 de metri din zidul Cetatii Medievale s-a prabusit din cauza precipitatiilor abundente din ultimele doua zile. Tot din cauza precipitatiilor, s-au produs alunecari ale terenului spre casele invecinate pe circa 60 de metri in zona sudica, fiind afectate cinci constructii.
In judetele Giurgiu, Iasi, Prahova, Bihor, Harghita si Sibiu, Arad si Covasna, au fost inundate 112 case, 1364 ha de teren agricol, 12 km de drumuri comunale, iar peste 20 de persoane au fost evacuate. Ploile au determinat producerea unei alunecari de teren, fiind afectate un drum si doua case, vantul a afectat acoperisurile a 81 de case si al unei scoli, iar cinci localitati au ramas fara curent electric. (L.M.)
A r h i v a
  Moody's tine de rating    
  Editurile sesizeaza DNA in scandalul manualelor    
  Primaria leaga Colentina de Pantelimon    
  CNVM reduce tarifele si cotele percepute    
  Ancheta europeana pe drepturile de autor    1 comentariu
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Autostrada expirata (304 afisari)
 Conspiratia Gojdu dejucata (108 afisari)
 Miscari europene ce pastreaza intacta vechea Romanie (85 afisari)
 Rasturnare de situatie in cazul Larisa Chelaru (76 afisari)
 Furtuni si inundatii peste Romania (73 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01072 sec.