Ziua Logo
  Nr. 3588 de vineri, 31 martie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Eveniment
Basescu l-a refuzat pe Tariceanu
Presedintele nu l-a vrut pe Victor Paul Dobre ca ministru (Foto: Mediafax)
Presedintele Traian Basescu a anuntat ieri, intr-o declaratie de presa, ca a respins propunerea premierului Calin Popescu Tariceanu de numire a lui Victor Paul Dobre (foto) in functia de ministru-delegat pentru relatia cu Parlamentul, solicitand sa se faca o noua propunere. "Azi am transmis la Cancelaria primului-Ministru o scrisoare prin care motivez respingerea acestei propuneri cu argumentul ca domnul Dobre indeplineste o functie extraordinar de importanta in cadrul Ministerului Administratiei si Internelor", a spus presedintele. Basescu a precizat ca secretarul de stat Victor Paul Dobre are responsabilitati legate de activitatea prefectilor si are in coordonare Inspectoratul General pentrru Situatii de Urgenta. Presedintele a afirmat ca apreciaza experienta pe care a acumulat-o Dobre, anul trecut, in timpul inundatiilor, adaugand ca ar putea fi util si in 2006, mai ales ca apele au inceput sa se reverse din nou. "Sa gaseasca un om nou", i-a recomandat presedintele premierului.
Zvonurile se confirma
Vestea ca seful statului va refuza propunerea premierului a aparut, neoficial, in urma cu doua zile. Surse citate de Mediafax spuneau ca Basescu nu va fi de acord cu numirea lui Dobre, deoarece nu a fost consultat de liberali in legatura cu nominalizarea acestuia. In context, se preciza ca presedintele considera nepotrivit ca un om pregatit timp de un an pentru a face fata problemelor legate de inundatii sa fie luat din acel post. Ieri, Basescu a prezentat doar argumentele referitoare la utilitatea secretarului de stat. Inainte ca seful statului sa faca publica decizia, premierul Tariceanu a fost invitat sa comenteze informatiile venite pe "surse". Acesta a spus ca nu poate formula nici un fel de comentariu "doar pe baza unor zvonuri". "Mi se pare normal ca atunci cand un om se dovedeste serios, competent, devotat, sa fie avansat", a adaugat Tariceanu.
La propunerea liberalilor
Victor Paul Dobre, secretar de stat in Ministerul Administratiei si Internelor, a fost propus, luni, de conducerea PNL, pentru functia de ministru-delegat pentru relatia cu Parlamentul, functie ramasa vacanta dupa demisia lui Bogdan Olteanu, ales presedinte al Camerei Deputatilor. Olteanu a precizat, cu acel prilej, ca o decizie finala asupra inlocuitorului lui Dobre va fi luata dupa o discutie intre premierul Calin Popescu Tariceanu si ministrul Administratiei si Internelor, Vasile Blaga. Mai amintim ca deputatul Titu Gheorghiof, propus anterior de liberali pentru fotoliul ministerial ramas vacant in urma alegerii lui Bogdan Olteanu ca presedinte al Camerei Deputatilor, a renuntat la aceasta functie invocand "motive de natura divina".
Afirmatii false
Revenind la ziua de luni, amintim ca Guvernul a anuntat, intr-un comunicat de presa, ca premierul Calin Popescu Tariceanu a semnat decretul de numire a lui Victor Dobre in functia de ministru-delegat pentru Relatia cu Parlamentul. Era o afirmatie falsa transmisa de comunicatorii Executivului, intrucat, potrivit articolului 85 (2) din Constitutie "In caz de remaniere guvernamentala sau de vacanta a postului, presedintele revoca si numeste, la propunerea primului-ministru, pe unii membri ai Guvernului". Dupa ce au realizat gafa, responsabilii Cabinetului au revenit asupra informatiilor privind preluarea functiei de ministru pentru relatia cu Parlamentul de catre Victor Paul Dobre, precizand ca Tariceanu a semnat doar decizia de eliberare a acestuia din postul de secretar de stat si ca decretul de numire ca ministru va fi parafat de catre presedintele Traian Basescu. Pe pagina de Internet a Executivului (www.gov.ro), urmele au fost sterse, comunicatul referitor la semnarea decretului de numire de catre premier fiind retras.
Liberalii se reunesc astazi in sedinta Delegatiei Permanente pentru a discuta subiectele fierbinti ale ultimelor zile. Conform unor surse din partid, delegatii ar putea adopta cateva rezolutii care sa nu fie tocmai pe placul presedintelui si al PD. Documentele ar putea reflecta sustinerea pentru Ticu Dumitrescu la sefia CNSAS, dar si mentinerea propunerii referitoare la Paul Dobre.
Ovidiu BANCHES 
 Comentarii: 4 Afiseaza toate comentariile  
Peugeot Citroen   de Vasile Teodorovici
matrozu in corzi   de CristianIon2005
de neinteles   de negru voda
incaerarea   de cosor ion
A r h i v a
  Presedinte sfidator    55 comentarii
  PPCD strange semnaturi pentru Ticu    3 comentarii
  Secera si ciocanul pentru Boc    1 comentariu
  Ion Diaconescu: Pare evident ca Ticu a fost lucrat    1 comentariu
  PD si UDMR s-au incaierat la Congresul PPE    5 comentarii
  Batalia pentru autonomie    3 comentarii
  Papa a binecuvantat ZIUA    2 comentarii
  Conspiratia Gojdu dejucata    8 comentarii
  Pavelescu indica mafia MAE    1 comentariu
  Cum s-a dorit pierderea Fundatiei    2 comentarii
  Sase democrati au votat anti-Ordonanta    3 comentarii
  Martens, reales de PPE    
 Top afisari / comentarii 
 Autostrada expirata (304 afisari)
 Conspiratia Gojdu dejucata (108 afisari)
 Miscari europene ce pastreaza intacta vechea Romanie (85 afisari)
 Rasturnare de situatie in cazul Larisa Chelaru (76 afisari)
 Furtuni si inundatii peste Romania (73 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00956 sec.