Ziua Logo
  Nr. 3583 de sambata, 25 martie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Magazin
Buna vestire - adevarata zi a femeii - declara Sorin Dumitrescu
Catedra de Masterat a Universitatii Nationale de Arta
sI Universitatea de Arhitectura "Ion Mincu" gazduieste a 14 a prelegere din cadrul cursului optional de masterat, sustinut de pictorul Sorin Dumitrescu. Aceasta prelegere, poarta titlul: "O propunere intempestiva"
In josul icoanei Bunei Vestiri este strecurata un fel de cutie mititica pe marginea careia spanzura o panza pe care o tes mainile pricepute ale Fecioarei. Este cutia de lucru a Mariei, fiica lui Ioachim si a Anei, Fecioara harnica si credincioasa, nadajduind, ca de altfel toate fecioarele din neamul lui David, aflate in proximitatea anului unu, sa-l nasca pe Mesia. Cutia de lucru a Mariei este efigia secreta a icoanei Buneivestiri. Ce a urmarit iconarul asezand cutia la poalele scenei, pe pragul icoanei? In toata asceza crestina a Parintilor Pustiei, lucrul mainilor se bucura de mare trecere. Se considera ca el este cel care alimenteaza pozitiv veghea monahului, ii consolideaza rabdarea in fata ispitirilor, dar mai cu seama ii ascute discernamantul. Aceste virtuti ale lucrarii folositoare a mainilor poarta numele binecunoscut monahilor de trezvie lucratoare. Ea este cea care deschide monahului calea regala spre adevarata biruire a lumii. Instrumentul domestic al trezviei, cutiuta de lucru a Mariei, pe cat de modesta in universul casnic, pe atat de eficienta se arata in planul ascezei lucratoare: prin ea a capatat relief mondial teribila receptivitate duhovniceasca a Maicii Domnului. Alaturi de prudenta reticenta a mainii Mariei, ea se afla la originea deliberarii salvatoare care a naruit impasul, daruind umanitatii un alt destin.
Cursul public de masterat va avea loc luni, 27.3.2006, incepand cu orele 15.00 in Sala Frescelor / amfiteatru, a Universitatii de Arhitectura "Ion Mincu", intrarea pe usa principala din strada Biserica Enei. Prelegerea va fi insotita de o documentatie vizuala.
A r h i v a
  Cel mai scump musical    1 comentariu
  Buena Vista Social Club a mai pierdut un membru    1 comentariu
  Prima colectie romaneasca de "chick-lit"    
  Spray nazal pentru calmarea nervilor    
  George Lucas critica Hollywoodul    
  Soare si frig    2 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Pretul gazelor va fi din 2009 ca in UE (2963 afisari)
 Crimele Bucurestiului comunist (550 afisari)
 Conducerea IAS Samburesti raspunde anchetei noastre (315 afisari)
 Aurul, bogatia otravita a tarilor sarace (94 afisari)
 La noapte trecem la ora de vara (92 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00744 sec.