Ziua Logo
  Nr. 3583 de sambata, 25 martie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
Independentii la televizor
"The Sunshine Play"
Incepand din 29 martie, in ultima miercuri a fiecarei luni, de la ora 22.30, TVR 2 va transmite un spectacol de teatru independent, intr-un program numit "Independent", castigator al concursului organizat recent de televiziunea publica.
Primul tele-spectacol va fi "The Sunshine Play" de Peca Stefan, in regia Anei Margineanu, productie a Teatrului LUNI de la Green Hours. Textul a fost scris direct in engleza, pentru Festivalul Fringe de la Dublin, din toamna anului trecut, la care teatrul era invitat datorita Marelui Premiu obtinut cu un an in urma, si a castigat, pentru participarea la festivalul irlandez, "Best Relationship Award" acordat, la Londra, de Fringe Report. Spectacolul, in varianta sa romaneasca, se joaca in prezent si la Green Hours si la Sala "99" a Teatrului National din Bucuresti. Din distributie fac parte Isabela Neamtu, Daniel Popa si Cosmin Selesi.
"Independent" - realizator, Radu Iordanescu - este unul dintre cele 19 proiecte selectate pentru grila TVR 2 la concursul initiat in noiembrie 2005. Conform reprezentantilor Televiziunii Romane, acest concurs de programe a reprezentat o prima faza a schimbarii modului in care postul public va selecta proiecte pentru grila sa de programe. Spectacolele vor fi preluate din spatiul in care se joaca, emisiunii adaugandu-i-se scurte reportaje despre compania independenta producatoare a spectacolului, portrete ale realizatorilor, declaratii ale actorilor, producatorilor si spectatorilor. Potrivit TVR, "Independent" este primul proiect de televiziune care aduce pe micul ecran teatrul independent, depasind limitele traditionalelor preluari de teatru realizate in TVR si propunand noi modalitati de abordare vizuala in imbinarea teatrului cu reportajul si primul in care spectatorii emisiunii isi pot spune parerea despre ceea ce vad. (I.P.)
A r h i v a
  Acei idioti care ne vegheau    4 comentarii
  Bergman la Cinemateca    1 comentariu
  "Ceruri si gradini" la Roma    
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Pretul gazelor va fi din 2009 ca in UE (2963 afisari)
 Crimele Bucurestiului comunist (550 afisari)
 Conducerea IAS Samburesti raspunde anchetei noastre (315 afisari)
 Aurul, bogatia otravita a tarilor sarace (94 afisari)
 La noapte trecem la ora de vara (92 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00770 sec.