Ziua Logo
  Nr. 3583 de sambata, 25 martie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Social
Florica ramane fara pasari
Toate pasarile din satul Florica, comuna Rosiori, judetul Braila, vor fi eutanasiate pentru ca a fost identificat virusul gripei aviare la testele rapide, se arata intr-un comunicat al Ministerului Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale. Aceeasi procedura va fi aplicata si in cazul pasarilor din satul vecin, Coltea, care se afla la doar 500 de metri de satul Florica. Pana acum, Laboratorul National de Referinta a confirmat 51 de focare de gripa aviara, in 9 judete: Braila, Buzau, Calarasi, Constanta, Dambovita, Dolj, Ialomita, Tulcea, Ilfov. Din cele 51 de focare, 31 au fost inchise, iar 20 sunt in curs de lichidare. Potrivit comunicatului, pana la sfarsitul acestei luni, in conditii normale vor fi stinse inca 8 focare (3 in Tulcea, 4 in Constanta si unul in Calarasi).
Directia Sanitara Veterinara a Capitalei primeste, zilnic, in medie, peste 35 de sesizari privind existenta unor pasari moarte in diverse locuri, dupa ce in comuna ilfoveana Magurele, satul Pruni, a fost depistat un focar de gripa aviara, a declarat Constantin Savu, seful DSVMB, informeaza Mediafax. Laboratorul Directiei Sanitare Veterinare a Municipiului Bucuresti (DSVMB), unde sunt efectuate teste rapide pe probe luate de la pasarile gasite moarte, lucreaza aproape continuu. Pana acum nu a fost inregistrat niciun caz de gripa aviara in Bucuresti, a precizat Constantin Savu. Directorul Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare, Gabriel Predoi, a declarat ca localitatea ilfoveana Pruni, unde la inceputul saptamanii a fost depistat un focar de gripa aviara, ramane cel putin inca o saptamana izolata, pana va fi realizata a doua mare dezinfectie. (L.M.)
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
Stati sa vedeti cum o sa fie si fara porcu' de craciun.. c'asa'i in UE... cumparati de la macelariu...   de Omul cu Picioare foarte Paroase
A r h i v a
  Farmacistul de urgenta    2 comentarii
  Primavara calamitatilor    1 comentariu
  Discriminare la taxa pe viciu    
  Profesorii ameninta cu boicotarea testelor nationale    
  "Gratie" de 30 de zile la plata facturilor    1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Pretul gazelor va fi din 2009 ca in UE (2963 afisari)
 Crimele Bucurestiului comunist (550 afisari)
 Conducerea IAS Samburesti raspunde anchetei noastre (315 afisari)
 Aurul, bogatia otravita a tarilor sarace (94 afisari)
 La noapte trecem la ora de vara (92 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00801 sec.