Ziua Logo
  Nr. 3583 de sambata, 25 martie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Anchete
ZIUA si replica
Precizari de la Guvern
In urma articolului "Guvernul lui Polichinelle", aparut in numarul de ieri al ziarului ZIUA, Guvernul Romaniei a trimis pe adresa redactiei un drept la replica. Mentionam ca nu ZIUA a considerat ca informatiile din anexa respectiva sunt secrete, ci chiar institutiile din subordinea Guvernului (Ministerul Apararii Nationale, Ministerul Economiei si Comertului si Ministerul Administratiei si Internelor) carora ne-am adresat oficial. Prezentam in continuare integral dreptul la replica primit.
In editia de astazi, cotidianul Ziua publica articolul cu titlul "Guvernul lui Polichinelle", care contine o serie de afirmatii false. Autorul articolului acrediteaza, in mod eronat, ideea ca au fost facute publice infromatii strict secrete prin publicarea in Monitorul oficial a Anexelor HG nr. 1486/2005 privind asigurarea pazei obiectivelor, bunurilor si valorilor cu efective de jandarmi.
Anexele HG nr.1486/2005 contin listele cu denumirile generice ale unor obiective, iar aceste informatii pot fi facute publice.
Conform legislatiei, sunt considerate informatii clasificate datele concrete despre obiectivele respective, precum datele de identificare, adresa, date despre materialele sau echipamentele depozitate, ori informatii despre activitatea propriu-zisa a institutiilor. Anexele HG nr. 1486/2005 privind asigurarea pazei obiectivelor, bunurilor si valorilor cu efective de jandarmi nu contin astfel de date.
Actul normativ a fost promovat cu respectarea prevederilor HG nr.50/2005 privind procedurile pentru elaborarea, avizarea si prezentarea proiectelor de acte normative spre adoptare. La nivelul Guvernului, aprobarea actului normativ a parcurs toate etapele procedurale.
Mentionam, de asemenea, ca actele normative anterioare intrarii in vigoare a HG nr. 1486/2005, care reglementeaza acelasi domeniu de activitate, au cuprins denumirea si localitatea in care sunt obiectivele aflate in paza, aceste informatii fiind publice si inaintea publicarii in Monitorul oficial a actului normativ.
Biroul de Presa 
A r h i v a
  Crimele Bucurestiului comunist    4 comentarii
  Conducerea IAS Samburesti raspunde anchetei noastre    
  Biroul de presa al Guvernului suparat pe "Trei frati patati"    
  Martorii acuzarii se tem de Csibi    
  Sistemul penitenciar, deficient in relatia cu presa    1 comentariu
  Avansari masive la SRI    
  Stiri pe scurt    
  Sunati aici!    
 Top afisari / comentarii 
 Pretul gazelor va fi din 2009 ca in UE (2963 afisari)
 Crimele Bucurestiului comunist (550 afisari)
 Conducerea IAS Samburesti raspunde anchetei noastre (315 afisari)
 Aurul, bogatia otravita a tarilor sarace (94 afisari)
 La noapte trecem la ora de vara (92 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01542 sec.