Ziua Logo
  Nr. 3583 de sambata, 25 martie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Politica
Stiri pe scurt
PIN discuta cu PSE
Adunarea Nationala a Liderilor Partidului Initiativa Nationala (PIN) a hotarat, ieri, inceperea discutiilor referitoare la colaborarea politica intre PIN si Partidul Socialist European (PSE). La propunerea vicepresedintelui PIN Lavinia Sandru, in perioada urmatoare vor fi demarate intalniri bilaterale intre reprezentantii PIN si lideri din conducerea PES, precum si din principalele partide social-democrate din Europa. Potrivit unui comunicat, vicepresedintele PIN a fost mandatat de Adunarea Nationala a Liderilor sa demareze seria de intalniri. Prima deplasare va fi la Bruxelles la jumatatea lunii aprilie, in vederea unei intalniri cu conducerea PSE. Inainte de infiintarea PIN, Lavinia Sandru a fost secretar executiv al PD pentru probleme internationale, fiind reprezentant al democratilor la PSE. In perioada in care a detinut functia de secretar general al PSD, Cozmin Gusa a fost reprezentantul acestui partid la Internationala Socialista si la PSE. (V.D.)
Ancheta "Vadim" in Israel
Deputatul Nati Meir a anuntat ieri, intr-un comunicat de presa, ca se va intalni, duminica, la Ierusalim, cu Procurorul General al Statului Israel, "pentru a furniza elementele necesare anchetei aflate in desfasurare, urmare a plangerii penale impotriva senatorului Corneliu Vadim Tudor". Amintim ca, la inceputul lunii, Nati Meir a sustinut ca politia din Haifa a emis un mandat de arestare pe numele sefului PRM, urmare a unei plangeri penale impotriva lui Vadim pentru publicarea in ziarele Romania Mare si Tricolorul a unei poze care il infatiseaza pe Meir cu mustata si frizura gen Hitler, purtand ca insemne svasticile hitleriste. (O.B.)
Intalnire Olteanu - Nastase
Presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, s-a intalnit ieri cu Adrian Nastase, fostul presedinte al institutiei, pentru a discuta procedurile de preluare a mandatului. Actualul sef al Camerei "a luat act de faptul ca fostul presedinte Adrian Nastase nu a lasat in lucru chestiuni de natura administrativa, financiara sau legislativa, toate acestea fiind finalizate inainte de incheierea mandatului", se precizeaza intr-un comunicat remis de Biroul de presa al forului legislativ. Conform Regulamentului Camerei, Adrian Nastase va prezenta plenului "raportul justificativ asupra utilizarii fondului presedintelui" pe anul 2005. (O.B.)
Bufet senatorial subteran
Senatorii vor avea un bufet amenajat la noua metri sub pamant. Barul acestuia se afla inca acoperit cu o folie de plastic. Constructia a fost prezentata ziaristilor de secretarul general al Camerei Deputatilor Georgeta Ionescu si de directorul de investitii, Tudorel Chiriac. Acestia au organizat ieri un tur al partilor aflate in curs de amenajare din cladirea Parlamentului, prezentand stadiul lucrarilor de investitii pentru obiectivele propuse in acest an. De altfel, printre obiectivele aflate in constructie de care vor beneficia senatorii, se numara si piscina din subsolul cladirii, de la la cota "-4,50". Aceasta este placata cu gresie verde si are tavan fals, albastru. Langa piscina, senatorii vor avea si spatii pentru sauna, vestiare si cabinete medicale. Turul a mai inclus si prezentarea intrarii oficiale a Parlamentului, care este in pericol, la ultima furtuna desprinzandu-se chiar bucati din fatada. Lucrarile de investitii la obiectivele propuse a se executa in 2006 se ridica, potrivit Mediafax, la 24.900 de mii de lei noi. (V.D.)
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
Poate ca PIN va deveni primul partid social democrat adevarat din Romania   de andad
A r h i v a
  Monitorizare si dupa integrare    1 comentariu
  Reforma sistemului politic, in dezbatere    2 comentarii
  Taranistii il pun la punct pe seful statului    7 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Pretul gazelor va fi din 2009 ca in UE (2963 afisari)
 Crimele Bucurestiului comunist (550 afisari)
 Conducerea IAS Samburesti raspunde anchetei noastre (315 afisari)
 Aurul, bogatia otravita a tarilor sarace (94 afisari)
 La noapte trecem la ora de vara (92 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01096 sec.