Ziua Logo
  Nr. 3583 de sambata, 25 martie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Editorial
PSD are nevoie de un program clar
Serban ORESCU 
Partidul Liberal nu se resimte atat de mult de lipsa de program, intrucat, venind la carma dupa zeci de ani de comunism si postcomunism, programul sau trebuie sa fie restaurativ; este ceea ce se si constata, in prezent, intre altele si din aceea ca sesizarile privind incalcarea drepturilor prin abuz administrativ au scazut. Aceasta nu ne impiedica sa constatam si existenta unor grave acte de influentare, adesea venind din partea Serviciului Roman de Informatii, care refuza sa restituie imobile apartinand unor proprietari nationalizati, in ciuda hotararilor judecatoresti; acesta este cazul vilei Mavrocordat din Parcul Bonaparte din Bucuresti, cedata recent SRI prin hotarare de guvern, in loc de a fi restituita vechilor proprietari nationalizati, conform hotararii Curtii de Apel.
Cel mai slab se prezinta, sub acest raport, Partidul Social Democrat. De ce spun aceasta? Pentru ca, prin definitie, social-democratii vin in fata electoratului cu un pachet de reforme de a caror indeplinire atarna credibilitatea partidului. Ca urmare, Partidul Social Democrat al domnilor Geoana si Iliescu - profilat, pana nu demult, ca succesor al comunismului - este judecat de electorat cu un plus de exigenta. Este ceea ce se constata in prezent si din cererile de organizare a unui congres extraordinar, care sa stabileasca viitoarea orientare si conducere. Numai ca, in lipsa unui program bine studiat, nici congresul extraordinar nu-i de natura sa remedieze scaderea de popularitate a partidului si sa puna capat certurilor pentru sefie.
Or, partidului ii lipsesc fortele intelectuale si specialistii necesari conceperii unui program convingator. Accentul pus pe democratizarea conducerii este remarcabil, dar vine in momentul cand complexitatea crescanda reclama elite si specialisti - domeniu in care actualii guvernanti stau mult mai bine, mai ales ca pregatirea acestora necesita timp.
Persoanele care vin in contact cu noua birocratie de stat - din care nu mai fac parte, cu prioritate, asii originii "sanatoase", ci tineri bine instruiti, cu studii si specializari in occident - reflecta si o capacitate superioara de programare, deocamdata la Alianta Dreptate-Adevar... Pe cand si la Partidul Social-Democrat?
 Comentarii: 4 Afiseaza toate comentariile  
PSD-ul are un program foarte bun!!!   de Scorpionul
   de ninel2222
PSD...program ?   de doctorul
de altceva are nevoie PSD-ul,   de Nashu
A r h i v a
  Votul ucrainean si dezbinarea la romani    10 comentarii
  Bref, puciul se repeta    7 comentarii
  Lukasenko a jucat Occidentul pe degete    2 comentarii
  Limitele compromisului (III)    8 comentarii
  La judecata zilei    3 comentarii
  Declaratia zilei    1 comentariu
  O palarie nepotrivita    4 comentarii
  Liberalii romani urca in stima internationala    2006-03-23
  Succesul lui Basescu nu trebuie sa duca la slabirea Aliantei Dreptate si Adevar    2006-03-18
  PSD-ul are prilejul sa dovedeasca daca este reformabil...    2006-03-16
  De ce este nevoie de un apel la memorie    2006-03-11
  Un vot care discrediteaza actualul sistem parlamentar    2006-03-09
 Top afisari / comentarii 
 Pretul gazelor va fi din 2009 ca in UE (2963 afisari)
 Crimele Bucurestiului comunist (550 afisari)
 Conducerea IAS Samburesti raspunde anchetei noastre (315 afisari)
 Aurul, bogatia otravita a tarilor sarace (94 afisari)
 La noapte trecem la ora de vara (92 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.26252 sec.