Ziua Logo
  Nr. 3579 de marti, 21 martie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
Ce citeau romanii acum 68 de ani?
-- Informatiuni
Parchetul a fost instiintat ieri dimineata ca la inchisoarea Galata se afla de opt zile in greva foamei detinutul Ion Alistar Suhan, invinuit a fi autorul unei talharii de pe soseaua Iasi-Podul Iloaiei. Detinutul prin petitia trimisa la parchet, arata ca este decis sa tie greva foamei oricat de mult, intru'cat el este complet nevinovat si cere sa fie pus in libertate. Ion Suhan va fi adus la parchet pentru a fi examinat de medicul legist.
Parchetul a fost instiintat ca in comuna Goruni, femeia Catinca Ciolanu, a dat nastere la doi gemeni, pe care i-a ingropat in gradina casei. Faptul a fost denuntat jandarmilor de catre o vecina, care a vazut prin gard cand femeia a ingropat pe micuti. S'au facut cercetari pentru a se demonstra veridicitatea denuntului si din nefericire totul era adevarat. Dupa declaratiile martorilor si a parintilor, copii s'ar fi nascut morti si femeia i-ar fi ingropat in gradina pentru a se dispensa de formalitati.
Intre d-nele Lebenzon sotia proprietarului zidului mortii si d-na Setzky, sotia proprietarului circului "Globus", a izbucnit ieri o cearta in balciul din Tg. Frumos. Cearta a degenerat curand in bataie. Sotii celor doua femei, intervenind sa le desparta, s'a produs pana la urma si o incaierare intre barbati. La un moment dat Lebenzon si sase lucratori de ai sai, au tabarat cu pari asupra d-lui Setzky si l-au maltratat in chip oribil. Agresorii au fost arestati.
ZIUA, 21 martie 1938
rubrica realizata de Carmen Gherghei 
A r h i v a
  Un cantec pentru varsta senectutii    
  RRC a premiat Arta    
  Stefan Iures: Vecia abreviata    
  "Scaune" in turneu francofon    
  Documentare romano-maghiare in festival    
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Ultimul lazaret (887 afisari)
 Am pornit de la mituri pe care am incercat sa le demontez (622 afisari)
 Ingineria "Tezaurul" (537 afisari)
 Arsenalul Spaga (434 afisari)
 Afise contra proiectului Rosia Montana (352 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00650 sec.