Ziua Logo
  Nr. 3575 de joi, 16 martie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Anchete
Ungureanu foloseste minciuna in relatia cu Biserica
Ministrul de Externe Mihai Razvan Ungureanu s-a laudat ieri la Comisia Juridica a Parlamentului, in pledoaria sa impotriva cererii Bisericii de a fi retrasa Ordonanta privind Fundatia Publica Ungaro-Romana Gojdu, ca are relatii excelente cu Biserica Ortodoxa Romana. Insa aceste afirmatii ale ministrului, privind relatia sa apropiata cu Biserica, nu constituie prima sa tentativa de infrumusetare a realitatii prin minciuna.
Spre exemplu, Ungureanu a intreprins in luna octombrie a anului trecut o vizita de doua zile in Federatia Rusa, prilej cu care a bulversat autoritatile bisericesti de la Bucuresti dar si de la Moscova. Atunci, pe langa intalnirile fructuoase avute cu oficialii rusi, Ungureanu s-a vazut intre patru ochi si cu Patriarhul Alexei al II-lea al Intregii Rusia, un personaj controversat in mediile de informatii.
Conform comunicatelor oficiale ale MAE de la Bucuresti, seful diplomatiei romane ar fi transmis Patriarhului rus si un mesaj al Prea Fericitului Parinte Teoctist al Bisericii Ortodoxe Romane. Informatia respectiva a fost intarita in mai multe randuri de insusi ministrul Ungureanu prin diverse interviuri si declaratii publice, fara a fi divulgat insa continutul mesajului, incercandu-se crearea unui abur de mister. Interesandu-ne la Moscova asupra modalitatii inedite de comunicare intre Biserici de acelasi rang prin intermediari guvernamentali, experti rusi in relatii bisericesti ne-au transmis ca acest lucru este putin probabil. Apeland apoi, la vremea respectiva, la Patriarhia de la Bucuresti, ni s-a transmis ca Biserica Orodoxa Romana nu discuta cu Bisericile straine prin intermediari. Patriarhul Romaniei nu a transmis nici un mesaj Patriarhului Rusiei in octombrie 2005, in scris sau prin viu grai, ne-au informat surse de la Palatul Patriarhal.
De altfel, pozitia Patriarhiei Romane fata de cea a Rusiei ramane neschimbata, dupa cum a declarat luna trecuta, de ziua sa, Prea Fericitul Teoctist, intr-un interviu acordat ZIUA: "Cu Patriarhia Moscovei nu ne-am putut intelege, suntem in dialog, dar noi nu putem accepta oferta lor: ca acolo (in Basarabia - nota red.) sa fie un centru romanesc, dara nu religios... Or, ei au exercitat pana acum presiuni asupra Mitropoliei, asupra Mitropolitului". (D.E.)
 Comentarii: 2 Afiseaza toate comentariile  
Titlul articolului total eronat!   de Harbuzache
Ungureanu MINCINOS notoriu   de Hanul
A r h i v a
  Revolta la Spitalul Militar    9 comentarii
  Painea lor, de maghiari    17 comentarii
  Prima victima a apei de gura    
  Procurorii refuza transformarea lor in "avocatii statului"    3 comentarii
  Romii sunt dezamagiti de Madalin Voicu    
  Stiri pe scurt    
  Afacerea Gojdu: sfidarea merge pana la capat    10 comentarii
  PF Teoctist i-a explicat lui Tariceanu pozitia BOR    
  Parlamentarii sufera de "lipsa de patriotism si demnitate nationala"    3 comentarii
  Petitie electronica pentru Gojdu    
  Beneficiarii Testamentului cer anularea Acordului cu Budapesta    2 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Revolta la Spitalul Militar (4030 afisari)
 "Nu puteam sa fiu numai diplomat in Polonia" (406 afisari)
 Stiri pe scurt (302 afisari)
 Prima victima a apei de gura (270 afisari)
 Stiri pe scurt (123 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00784 sec.