Ziua Logo
  Nr. 3574 de miercuri, 15 martie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Anchete
Incurcatele cai ale crimei organizate
-- Deputatul Dan Iosif a dezvaluit ca doi infractori periculosi, Spuma si Bibanu, i-au fost recomandati de un coleg parlamentar si ca ulterior acestia l-au vizitat * "I-am primit la mine in casa", a recunoscut fostul consilier al lui Ion Iliescu in emisiunea "100%" a lui Robert Turcescu * ZIUA a descoperit numele celui care i-a infiltrat pe infractori in casa lui Dan Iosif: deputatul Emilian Cutean * Un an mai tarziu, dupa ce Spuma si Bibanu au fost arestati, un prieten al lor a depus un denunt cu privire la posibile infractiuni comise de Dan Iosif, Adrian Nastase, Ioan Talpes si Sergiu Nicolaescu * Pe baza denuntului, DNA a format un dosar de coruptie
Adrian Nastase
Deputatul PSD Dan Iosif a recunoscut in emisiunea "100%" difuzata de postul "Realitatea TV" ca in perioada cat a ocupat functia de consilier al presedintelui Romaniei a fost vizitat de doua personaje care, in prezent, sunt judecate pentru infractiuni de crima organizata: Spuma si Bibanu. Parlamentarul a facut dezvaluirea in momentul in care realizatorul emisiunii ii adresa intrebari cu privire la implicarea sa, alaturi de principalul inculpat din dosarul "Aurul Dacilor" in traficarea de obiecte de cult dacic. Dan Iosif a sustinut ca atat Spuma, cat si Bibanu, i-au fost prezentati de un deputat, dar nu a oferit explicatii cu privire la relatiile sale cu cei doi infractori.
Gruparea condusa de cei doi infractori a fost destramata in urma cu doi ani de catre Directia Generala de Informatii si Protectie Interna a MAI si de Parchetul Curtii de Apel in urma unei anchete prezentata in exclusivitate de ziarul ZIUA.
Un alt amanunt important pentru anchetele in curs aflate pe rolul institutiilor abilitate in lupta impotriva coruptiei a fost afirmatia deputatului PSD legata de un cadou primit de la Iulian Ceia, inculpat in dosarul "Aurul Dacilor". Intrebat de ziaristul Robert Turcescu ce fel de obiecte a primit de la Ceia, Dan Iosif a recunoscut, nu pentru prima oara, ca a acceptat din partea acestuia o sapaliga din metal, ruginita. Pe langa acest obiect, Dan Iosif a recunoscut, in trecut, ca a mai primit de la Ceia si un opait de lut, dar nu s-a pus vreodata problema vreunei bratari de aur de origine dacica sau de kosoni, aceste doua tipuri de obiecte constituind obiectul dosarului "Aurul Dacilor". De altfel, fostul consilier al lui Iliescu a recunoscut de nenumarate ori, in presa, ca este prieten cu Iulian Ceia si nu se dezice de aceasta prietenie doar pentru ca acesta este inculpat intr-un dosar penal de crima organizata.
Din puscarie, cu drag, pentru Dan Iosif, Nastase si Talpes!
In aceeasi emisiune, referitor la dosarul de la Departamentul National Anticoruptie disjuns din cel intrumentat pe rolul Tribunalului Hunedoara in care principal inculpat este Iulian Ceia, Dan Iosif a declarat ca i se pare incredibil si de neadmis ca la baza acestui dosar sa se afle delatiunea unui traficant si consumator de droguri. "Cum e posibil ca un traficant si consumator de droguri sa scrie din puscarie ceva si imediat sa fie anchetat Adrian Nastase, Ioan Talpes, Dan Iosif si Sergiu Nicolaescu?", s-a intrebat retoric deputatul PSD.
Ceea ce nu a spus parlamentarul, dar care adanceste misterul referitor la intalnirea lui Dan Iosif cu Spuma si Bibanu, este identitatea celui care a facut delatiunea. Individul este prietenul celor doi infractori si este judecat pentru asociere de tip criminal cu Spuma si Bibanu. Este neclar atunci de ce Spuma si Bibanu au fost recomandati lui Dan Iosif de un anume deputat si cu ce scop si de ce dupa ce au intrat la inchisoare l-au pus pe unul dintre acolitii lor sa formuleze un denunt care sa-l prejudicieze pe fostul consilier parlamentar, dar si pe Nastase, Talpes si Nicolaescu.
Reporterii ZIUA au aflat numele deputatului nominalizat de Dan Iosif. Responsabil de infiltrarea lui Spuma si Bibanu: deputatul Emilian Cutean!
Petre NITEANU 
 Afisari: 479  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
 Comentarii: 2 Afiseaza toate comentariile  
Clantza de la usha Parlamentului !   de Marius Adrian Porojnicu
Stirea este groaznica !   de ionion
A r h i v a
  Un militar roman din Irak si-a tras un glont in cap    1 comentariu
  Sofia se lasa greu convinsa de Washington    1 comentariu
  Dar spionii unde sunt?    3 comentarii
  "Clanul Tanase" audiat    
  Tripadus, vanata de Botos    
  Legistii au stabilit: Corogeanu vinovat!    1 comentariu
  Primul termen in dosarul lui Dan Ioan Popescu    
  Crivat de la Integrare se baga in oala Justitiei    
  Rechinii de la cablu    8 comentarii
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Crivat de la Integrare se baga in oala Justitiei (1266 afisari)
 Rechinii de la cablu (1200 afisari)
 Incurcatele cai ale crimei organizate (479 afisari)
 Mirese in pielea goala (417 afisari)
 Madalin mangleste de la stat (308 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.02904 sec.