Ziua Logo
  Nr. 3561 de marti, 28 februarie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Social
Manuale de doi bani
-- Peste jumatate din ofertele de manuale de clasa a lV-a, respinse la evaluare * Asociatia Editurilor cu Profil Pedagogic si Cultural acuza repetarea neregulilor din anii trecuti
Comisia Centrala de Evaluare a manualelor a respins peste jumatate din totalul celor 210 oferte de manuale alternative prezente la licitatia organizata, in februarie, pentru cartea scolara de clasa a lV-a, informeaza Ministerul Educatiei si Cercetarii. Conform calendarului stabilit prin ordin al ministrului Educatiei si Cercetarii, in luna februarie a avut loc evaluarea ofertelor pentru manualele alternative, in cadrul unei licitatii deschise, organizata in special pentru manualele clasei a IV-a. Dupa evaluarea ofertelor prezentate, au fost admise 84 de manuscrise, adica 40%, care vor fi contractate de catre Ministerul Educatiei si Cercetarii (MEdC). Alte 19 manuscrise evaluate, reprezentand aproximativ 9%, au fost admise pentru piata libera, ceea ce inseamna ca nu vor fi platite de catre MEdC, iar 107 manuscrise, reprezentand 51%, au fost respinse la evaluare. Asadar, in urma evaluarii facute de Comisia Centrala de Evaluare, din totalul de 237 de oferte de manuscrise, au fost respinse 126, reprezentand 60%. Potrivit conducerii Ministerului Educatiei si Cercetarii, evaluarea celor 210 manuscrise a fost facuta in conformitate cu metodologia, ghidul si instrumentele de evaluare elaborate pentru aceasta licitatie si aprobate prin ordin de ministru, acestea fiind prezentate pe site-ul ministerului si comunicate asociatiilor editorilor de carte scolara inainte de sedinta publica de deschidere a ofertelor. Potrivit expertilor Ministerului Educatiei, respingerea celor 126 de manuscrise a fost cauzata de faptul ca acestea nu au fost conforme cu programa scolara in vigoare (10% dintre ele), nu au indeplinit criteriul calitatii (34%), nu au respectat algoritmul de calcul la evaluarea pretului (9%), precum si din cauza situatiei financiare a unor edituri, care au datorii la stat, a neconformitatii legate de caierul de sarcini, neindeplinirea unor specificatii tehnice si altele.
La discipline ca limba si literatura romana, istorie, educatie civica, educatie muzicala, stiinte ale naturii, matematica, limba franceza, geografie (toate pentru clasa a IV-a) beneficiarii vor putea alege intre cinci si 10 variante diferite. Asociatia Editurilor cu Profil Pedagocic si Cultural acuza repetarea neregulilor din ceilalti ani la licitatia pentru manuale organizata de Ministerul Educatiei si Cercetarii, printre deficiente numarandu-se preturile neobisnuit de mici, vicii organizatorile si lipsa de fermitate a comisiei. (M.J.)
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
Dar hartia este buna.....   de Alex2003
A r h i v a
  Sebastian Vladescu ne ia de prosti    6 comentarii
  Porcii la vaccin    
  Strategie cu iz de lege in turism    1 comentariu
  Bucurestenii obligati sa trieze gunoiul    4 comentarii
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Angajatii de la Spalarea Banilor semnaleaza aceleasi abuzuri ca ZIUA (458 afisari)
 Sebastian Vladescu ne ia de prosti (242 afisari)
 Primaria Capitalei se scufunda (237 afisari)
 Jaf in stil mafiot la Constanta (132 afisari)
 Bomba Bastroe explodeaza din nou (102 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00895 sec.