Ziua Logo
  Nr. 3561 de marti, 28 februarie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
Lansarea lui Nils la Green Hours
Maine, 1 martie, la ora 13.00, are loc la Teatrul LUNI de la Green Hours lansarea primului volum de autor al dramaturgului Peca Stefan. "Ziua fututa a lui Nils", care preia titlul celei mai controversate piese a lui Peca, nominalizata la editia din 2002 a concursului "dramAcum", contine trei texte de teatru scrise intre 2002-2003: "Ziua fututa a lui Nils", "Andreea/Andreea" si "I Hate Helen", si a fost publicata de Editura Teatrul Imposibil din Cluj, cu sprijinul financiar al Ministerului Culturii si Cultelor.
Peca Stefan (23 de ani) a fost in 2005 rezident al Royal Court, Londra, si a obtinut recent premiul Best play - Relationship Drama la London Fringe Report Awards 2006, pentru "The Sunshine Play". Este, de asemenea, autorul pieselor "New York (Fuckin' City)", "The Sunshine Play", "Showdown" (toate montate la Teatrul LUNI de la Green Hours), "Romania 21" (in pregatire la Teatrul National din Timisoara), "Punami" (castigatoare a "dramAcum" 2002, in pregatire la Teatrul Bulandra), "o statie" (in pregatire la Teatrul de Comedie).
"Ziua fututa a lui Nils" va fi tradusa, in curand, in germana, portugheza, franceza si ungara si va participa la Bienala Noii Dramaturgii de la Wiesbaden, Germania, de anul acesta.
La lansarea de miercuri, avertizeaza organizatorii, nu se vor distribui exemplare gratuite ale cartii. Cei care isi doresc "Ziua fututa a lui Nils" o pot achizitiona de la Green Hours sau din librariile Humanitas, la pretul de 18 RON (180.000 lei vechi). Lansarea va fi urmata de un spectacol lectura cu scene din textele publicate. (I. POPOVICI)
A r h i v a
  Aniversare Mizrahy la Ateneu    2 comentarii
  Muzicieni premiati la Palatul Cantacuzino    
  Piata de carte    
  De ce "Brokeback Mountain" nu e un film cu cowboy homosexuali    11 comentarii
  "Scaunele" aplaudate    
  Mizerii    
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Angajatii de la Spalarea Banilor semnaleaza aceleasi abuzuri ca ZIUA (458 afisari)
 Sebastian Vladescu ne ia de prosti (242 afisari)
 Primaria Capitalei se scufunda (237 afisari)
 Jaf in stil mafiot la Constanta (132 afisari)
 Bomba Bastroe explodeaza din nou (102 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01623 sec.