Ziua Logo
  Nr. 3561 de marti, 28 februarie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Economic
Paine cu timbru de la vara
-- Ca o consecinta, pretul produsului ar putea creste cu 500 lei de la 1 iunie
Normele de marcare a painii ar putea fi aplicate de la 1 iunie, dupa ce reprezentantii principalelor patronate din sector au fost de acord cu personalizarea produselor prin timbru, ale carui costuri ar putea insa sa influenteze pretul painii. "Proiectul de act normativ privind modul de personalizare a painii va fi elaborat in circa o saptamana", a declarat presedintele Rompan, Aurel Popescu, transmite Mediafax. El a precizat ca reprezentantii principalelor patronate din sector - Rompan, Anamob si Ancer - s-au intalnit, ieri, la sediul Ministerului Agriculturii, pentru a discuta variantele de marcare a painii. Popescu a afirmat ca pentru produsele ambalate timbrarea se va face pe ambalaj, in timp ce la cele neambalate timbrul va fi aplicat direct pe produs inainte ca painea sa fie introdusa in cuptor. Timbrele vor fi realizate de Imprimeria Nationala si vor fi securizate. Patronatele doresc ca timbrele sa fie inseriate si numerotate, pentru prevenirea fraudelor si reducerea pietei negre.
Presedintele Rompan a afirmat ca marcarea necesita o serie de costuri suplimentare, de pana la 500 de lei vechi, determinate de procurarea timbrului si de asigurarea fortei de munca. Potrivit lui Popescu, pretul unui timbru este de circa 50 de lei vechi.
Pe de alta parte, presedintele Ancer, Sorin Dogaru, afirma ca este dificil de anticipat o evolutie a pretului painii, in conditiile in care pretul actual ar putea sa nu reflecte costurile reale de productie, tinand cont de recentele majorari ale tarifelor la utilitati.
Reamintim, Guvernul a emis, saptamana trecuta, o ordonanta de urgenta care reglementeaza modul de operare pe piata cerealelor, aprobarea actului normativ reprezentand un prim pas pentru introducerea sistemului de marcare a produselor de panificatie. (L.M.)
 Comentarii: 2 Afiseaza toate comentariile  
   de Vasile Calmatui
   de dur
A r h i v a
  BERD: Coruptia, "piedica" economiei    
  Bancile vor cotiza mai putin la Fondul de Garantare    
  Prioripost la tara    
  Ciment turcesc    
  RomTelecom acuza ANRC ca descurajeaza investitiile    
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Angajatii de la Spalarea Banilor semnaleaza aceleasi abuzuri ca ZIUA (458 afisari)
 Sebastian Vladescu ne ia de prosti (242 afisari)
 Primaria Capitalei se scufunda (237 afisari)
 Jaf in stil mafiot la Constanta (132 afisari)
 Bomba Bastroe explodeaza din nou (102 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00728 sec.