Ziua Logo
  Nr. 3561 de marti, 28 februarie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Anchete
Basescu nemultumit de dotarea militarilor
-- Seful statului a cerut inlocuirea vestelor antiglont, a masinilor ARO si a TAB-urilor, folosite in misiunile din Afganistan si Irak * De asemenea, Traian Basescu s-a declarat nesatisfacut si de podurile de pontoane folosite la inundatii
Prezent la sedinta de bilant a MApN pe anul 2005, Traian Basescu a cerut conducerii ministerului si Statului Major General sa aiba ca prioritate modernizarea inzestrarii militarilor din teatrele de operatiuni. "Nimeni nu spune ca aveti bani suficienti, dar nu este posibil ca astazi, in 2006, sa mai tinem trupele in teatrele de operatii cu acele veste antiglont de 16 kg", a spus Basescu. Totodata, seful statului a atras atentia ca, in raport cu capacitatea de investitii pe care o are Armata, nu este posibil sa mai fie utilizate in Afganistan si Irak "acele ARO-uri, aproape deselate, prin care trece si piatra nu numai glontul si care nu pot fi utilizate nicaieri in afara bazelor".
Traian Basescu a abordat si problema transportoarelor blindate aratand ca, desi exista capacitatea de a produce un transportor blindat modern, sunt utilizate in teatre, in desert, in conditii dificile, transportoare blindate de acum 20 de ani. "Putem sa facem cele mai stralucite programe strategice si de cooperare, daca in teatre neglijam dotarea militarului, atunci facem o mare eroare in stabilirea prioritatilor noastre. Este foarte bine ce facem la nivel inalt, dar am rugamintea ca numarul unu in prioritatile structurilor decidente sa fie dotarea la standarde corespunzatoare a militarului roman din teatre", a aratat presedintele Basescu.
Acesta a semnalat si dotarea redusa a Armatei Romane cu poduri care sa poata fi instalate la inundatii. "Evolutiile sau previziunile pentru schimbarea regimului pluviometric in Romania sunt clare odata cu evolutiile climei. Va cer, sa aveti in vedere in programul de dotare si acest mic amanunt - capacitatea de a avea la dispozitie un numar mai mare de poduri care sa poata fi instalate la inundatie", a mai subliniat Basescu. Seful statului le-a cerut reprezentantilor Armatei ca atunci cand se gandesc la viitorul F-22 Raptor sa nu scape din vedere nici vesta antiglont a militarului din teatrele de operatiuni, nici vesta de slavare de pe "Regina Maria" si "Regele Ferdinand" care sunt tot de tip mai putin modern decat ar fi trebuit sa fie. "Este semnalul pe care cred ca Armata trebuie sa il dea militarilor care stau cu arma in mana", a adaugat Traian Basescu.
Doru DRAGOMIR 
 Comentarii: 2 Afiseaza toate comentariile  
Re "Are dreptate..."   de Changeman
Are dreptate... Iar ceea ce ARE VALOARE autentica este "schimbarea evolutiva a modului de a gandi in politica interna"   de Omul cu Picioare foarte Paroase
A r h i v a
  Primaria Capitalei se scufunda    6 comentarii
  Angajatii de la Spalarea Banilor semnaleaza aceleasi abuzuri ca ZIUA    2 comentarii
  APADOR cere modificarea legii sigurantei nationale    
  Procurorii i-au refuzat lui Patriciu dreptul la aparare    
  Actiunile Rompetrol raman suspendate de la tranzactionarea la Bursa    
  Nou CA la Rompetrol    
  Jaf in stil mafiot la Constanta    1 comentariu
  Victimele lui Cozma amanate de Inalta Curte    
  Romania, locul trei la CEDO    1 comentariu
  Ucraineni prinsi la vama cu peste 100.000 de dolari    1 comentariu
  Italian retinut la Arad    
 Top afisari / comentarii 
 Angajatii de la Spalarea Banilor semnaleaza aceleasi abuzuri ca ZIUA (458 afisari)
 Sebastian Vladescu ne ia de prosti (242 afisari)
 Primaria Capitalei se scufunda (237 afisari)
 Jaf in stil mafiot la Constanta (132 afisari)
 Bomba Bastroe explodeaza din nou (102 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00978 sec.