Ziua Logo
  Nr. 3555 de marti, 21 februarie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Social
Stiri pe scurt
Licitatii fara musterii
Directia de Administrare a Pietelor din cadrul Primariei Sectorului 4 a reprogramat pentru ziua de 8 martie, ora 12.00, licitatia cu strigare pentru atribuirea a trei spatii comerciale in Piata Aparatorii La licitatia organizata saptamana trecuta, din cele 11 societati comerciale care au depus documentele solicitate in caietul de sarcini nu s-au prezentat la licitatie decat doua. Societatile care doresc sa participe la licitatie trebuie sa depuna documentatia necesara la Sediul Directiei de Administrare a Pietelor, pana pe data de 9 martie a.c. O alta licitatie a fost organizata pentru atribuirea a patru spatii comerciale din Piata Covasna, dar si aici cu ghinion, pentru ca nu s-au prezentat suficienti ofertanti. Procedurile de licitare vor fi, si in acest caz, reluate, pe data de 10 martie, la ora 12.00. Comerciantii interesati de a participa la licitatie pot depune actele solicitate in caietul de sarcini pana pe data de 9 martie a.c. (M.S.)
Investitii aiurea
Primaria Iasi a cheltuit, la sfarsitul anului trecut, 970 de milioane de lei vechi pentru o instalatie de tractare a schiorilor, cu care a dotat partia din Sararie, insa ulterior edilii ieseni au aflat cu surprindere ca instalatia respectiva nu poate fi omologata. Cei de la Inspectoratul de Stat pentru Controlul Cazanelor, Recipientelor sub Presiune si Instalatiilor de Ridicat ne-au comunicat ca instalatia de schi-lift nu corespunde normelor legale si, deci, nu poate fi folosita in scopul in care a fost achizitionata", a declarat, ieri, intr-o conferinta de presa, primarul municipiului Iasi, Gheorghe Nichita, citat de Mediafax. Potrivit sursei citate, instalatia nu are suficienta forta si nu poate tracta simultan un numar mare de persoane. "Am cerut Compartimentului de Audit sa verifice cum s-a desfasurat aceasta licitatie. Din cate stiu, la licitatie s-a tinut cont mai mult de criteriul pretului si mai putin de caracteristicile tehnice ale instalatiilor", a adaugat Nichita. Oficialii din Primarie au dat asigurari ca instalatia va continua sa fie folosita, insa numai de catre copii. Primarul Nichita a precizat ca, din acest an, intreaga baza din Sararie va fi modernizata. "Vom investi in continuare acolo. Vom cumpara o instalatie noua de schi-lift, vom moderniza parcarea, spatiile comerciale si vom amenaja o partie separata pentru saniute", a mai spus primarul Iasiului. (C.S.)
Tabere de primavara
Taberele de primavara pentru elevi se pregatesc inca de pe acum. "In timp ce copiii si tinerii se gandesc la scoala, noi ne gandim la taberele pe care o sa le organizam pentru ei in vacanta de primavara. Am pregatit doua tabere deosebite "Descoperirea Bisericilor Fortificate si a Cetatilor Sasesti din Transilvania" si "Primavara in Muntii Apuseni", ne-a declarat Emmet King, reprezentantul CRIM Tabere. Prima tabara, "Descoperirea Bisericilor Fortificate si a Cetatilor Sasesti din Transilvania", se va desfasura in sudul Transilvaniei, in Biertan, in zona cunoscuta Tara Sasilor. Cazarea se face intr-o pensiune construita pe zidul unei vechi biserici sasesti si renovata de curand. Vor fi vizitate 6 din cele mai interesante biserici fortificate si cetatile sasesti Sighisoara si Medias. Tinerii isi vor mai petrece timpul calarind sau participand la diverse jocuri si concursuri. Durata taberei intre 17-21 aprilie este de 5 zile (4 nopti) si se adreseaza tinerilor intre 11 si 17 ani. Tabara "Primavara in Muntii Apuseni" se va desfasura in partea estica a muntilor Apuseni, in localitatea Marisel. Sunt prevazute o multime de activitati: plimbari cu caruta, calarie, tir cu arcul, drumetii, orientare etc. Aceasta tabara se adreseaza copiilor intre 5 si 14 ani si este in perioada 16-21 aprilie (5 nopti). (C.S.)
Alternative rezidentiale
Directia Generala de Asistenta Sociala si Protectia Copilului Sector 3 - Serviciul Alternative Rezidentiale acorda, in aceasta perioada, consiliere unui numar de 12 copii aflati in situatii dificile si parintilor acestora. Pentru a-i ajuta pe minorii aflati in pericol de a abandona scoala, dar si pentru sprijinirea parintilor acestora, autoritatea locala asigura consiliere complexa, pe baza unui plan detaliat pentru fiecare caz. In cadrul acestor consilieri se urmareste frecventarea cursurilor scolare si indreptarea comportamentului elevului, asigurarea manualelor scolare, dar si intocmirea unor anchete sociale, pe baza carora pot fi dispuse masuri speciale de protectie. In paralel, Serviciul Alternative Rezidentiale a asigurat - pentru cele opt apartamente sociale in care locuiesc 56 tineri - distribuirea alimentelor, prepararea hranei, supraveghere, ingrijire, desfasurarea unor activitati gospodaresti, organizarea unor activitati educative si de loisir. (M.S.)
"Trofeul Bucuresti"
Elevii sportivi din toate liceele cu predare bilingva din Capitala vor participa la competitia "Trofeul Bucuresti" la baschet baieti, ce va fi organizata de Primaria Sectorului 2 in colaborare cu Directia pentru Sport a Municipiului Bucuresti, Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti, Federatia Romana "Sportul pentru Toti" si Asociatia Municipala de Baschet. Meciurile se vor desfasura in perioada 22 februarie - 03 martie a.c., in sala de sport a Liceului George Cosbuc din Sectorul 2, iar finalele se vor disputa in Sala Progresul. Echipele vor avea in componenta elevi ai cursurilor de zi, legitimati sportiv sau nelegitimati, nascuti dupa anul 1988 si dornici sa se lupte pentru obtinerea "Trofeului Bucuresti". (M.S.)
A r h i v a
  Scandinavii refuza Romania    1 comentariu
  TVA pentru agricultori    
  Incoming scutit de taxa pe valoarea adaugata    
  Pasapoarte la sectii    
  Predici pentru protectia mediului    
  "Leguma" preferata de romani - carnea de porc    
  Concurenta pe telefonia fixa    1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Calvarul redobandirii cetateniei romane (1575 afisari)
 Garajul lui Traian (753 afisari)
 Sticletii procurori (177 afisari)
 Tariceanu nu-i doreste pe romani (124 afisari)
 Demonul si ingerul sunt in noi, la fel ca in toata lumea (121 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01843 sec.