Ziua Logo
  Nr. 3555 de marti, 21 februarie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Social
Scandinavii refuza Romania
-- In 2006, Tui - divizia scandinava - nu mai trimite turisti in Romania * Danezii, suedezii si finlandezii s-au suparat pe gripa aviara, incertitudinile fiscale si deschiderea prea tarzie a sezonului estival * Bucurestiul poate deveni o atractie turistica * Spatiile de cazare din Capitala sunt insuficiente
Divizia scandinava a grupului german TUI a anulat programul turistic pentru Romania si a decis sa nu mai trimita turisti pe Litoralul romanesc in acest an, ca urmare a imaginii deficitare a acestei destinatii pe plan extern, a declarat reprezentantul TUI in Romania, Ciprian Popescu, citat de Mediafax. "TUI Scandinavia a decis sa anuleze programul saptamana trecuta. Este vorba de contractele pentru Mamaia, Neptun si pentru circuite in tara, respectiv patru curse charter din Suedia, Danemarca si Finlanda", a adaugat Popescu, directorul agentiei Danubius. Tour-operatorul german a cumparat, in urma cu aproximativ trei ani, un pachet de actiuni reprezentand 70% din capitalul Danubius. Potrivit lui Popescu, decizia TUI are la baza un cumul de situatii, printre care informatiile despre gripa aviara, nesiguranta cu privire la nivelul TVA si problemele cu care tour-operatorul s-a confruntat in sezonul trecut. "Turistii stiau ca sezonul se deschide pe 1 mai, dar cand au ajuns pe litoralul romanesc au descoperit ca statiunile se insufletesc mult mai tarziu. Asa ca, initial, TUI a vrut sa scurteze perioada de contract in acest an, apoi a aparut problema cu gripa aviara si situatia cu TVA", a mai spus Popescu. El a explicat ca preturile pentru sezonul de vara sunt anuntate in strainatate inca din august-septembrie, anul anterior. "Noi nu stiam nici in noiembrie ce TVA o sa avem in 2006 si implicit ce preturi sa anuntam pentru contracte", a mai spus reprezentantul TUI in Romania. Contractele cu TUI Scandinavia reprezinta 30% din vanzarile Danubius, respectiv circa 8000 de turisti. Popescu a precizat ca nici inscrierile consemnate de TUI Germania nu arata prea bine, dar o decizie finala a acestei divizii va fi luata probabil dupa bursa internationala de la Berlin, din martie. Anul trecut, statiunile de pe litoralul romanesc au atras circa 30.000 de turisti straini sositi prin intermediul TUI.
Prea putine camere de hotel
Capitala Romaniei incepe sa devina o atractie tot mai mare pentru companiile si organizatiile internationale, care vor dori sa organizeze aici atat seminarii de afaceri, cat si evenimente internationale, potrivit specialistilor din domeniu. Bucurestiul va depasi astfel Praga, Budapesta sau Varsovia, considera expertii. "In urmatorii doi - trei ani, Bucurestiul si Sofia vor deveni o tinta pentru companiile multinationale, cele specializate pe targuri sau organizatiile internationale, insa Capitala Romaniei trebuie sa stie sa profite de acest interes care i se arata", a declarat Gheorghe Fodoreanu, directorul de Incoming al Asociatiei Nationale a Agentiilor de Turism (ANAT). Pentru acest segment Bucurestiul va trebui sa-si dezvolte segmentul de hoteluri de trei - cinci stele, pe piata hotelurilor de cinci stele anuntandu-si intrarea mari lanturi precum Radisson, Novotel, in tip ce Four Seasons, Sheraton sau Hyatt analizeaza posibilitatea sa intre pe piata. "Circa 5000 de camere ar mai trebui sa fie construite in urmatorii ani pentru a acoperi aceasta cerere, pe toate segmentele, de la o stea la cinci stele", a spus Gheorghe Fodoreanu, citat de Rompres. Expertii estimeaza un necesar de circa 1000 de camere de cinci stele, concentrate pe structuri cu mai mult de 300 de camere pentru a acoperi cererea. La ora actuala, sunt in constructie peste 1300 de camere care se vor incadra in segmentul patru - cinci stele. In Bucuresti sunt sase hoteluri de cinci stele, cu un total de 1595 de camere. Turismul de afaceri a inregistrat in ultimii 15 ani rate de crestere anuale de circa 15 - 20%, reprezentand circa 60% din incasarile inregistrate de industria de profil. "Este un necesar important de camere pe segmentul de top, de exemplu in preajma Targurilor precum TIB-ul sau cum va fi in acest an cazul Congresului Francofoniei, evenimente care vor atrage multi participanti", a precizat Gheorghe Fodoreanu.
Corina SCARLAT 
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
ce prosti!!!!!!!!!!!!   de beatle-maniacul
A r h i v a
  TVA pentru agricultori    
  Incoming scutit de taxa pe valoarea adaugata    
  Pasapoarte la sectii    
  Predici pentru protectia mediului    
  "Leguma" preferata de romani - carnea de porc    
  Concurenta pe telefonia fixa    1 comentariu
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Calvarul redobandirii cetateniei romane (1575 afisari)
 Garajul lui Traian (753 afisari)
 Sticletii procurori (177 afisari)
 Tariceanu nu-i doreste pe romani (124 afisari)
 Demonul si ingerul sunt in noi, la fel ca in toata lumea (121 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.25230 sec.