Ziua Logo
  Nr. 3539 de joi, 2 februarie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Social
Nicolaescu, pe tobogan
Fostul director al Institutului Inimii "Niculaie Stancioiu" din Cluj-Napoca, Radu Capalneanu, a castigat, ieri, procesul prin care a cerut anularea ordinului de demitere a sa, emis in decembrie 2005 de ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, transmite Rompres. Completul Curtii de Apel Bucuresti i-a dat castig de cauza chirurgului Radu Capalneanu, care a spus ca a fost informat de avocatul sau despre faptul ca ordinul dat de ministru a fost suspendat. Capalneanu a deschis proces la cateva zile dupa demitere, pentru declararea ilegalitatii ordinului si pentru prejudicii aduse institutului si imaginii personale. "Intr-adevar, astazi (n.r.- ieri) asteptam sa aflu un rezultat. M-a sunat avocatul de la Bucuresti si mi-a spus ca am castigat. Ordinul dat de Eugen Nicolaescu a fost suspendat. Practic, este o situatie similara celei a lui Sorin Oprescu", a declarat Radu Capalneanu. El a spus ca nu stie exact ce cai de atac exista, dar este posibil ca Ministerul Sanatatii sa emita un nou ordin, pentru a carui contestare trebuie mers din nou in instanta.
Oprescu invitat la Elias
Sorin Oprescu va ramane, cel putin temporar, director la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti (SUUB) si la Spitalul Elias, pentru a evita eventuale speculatii vizand un posibil compromis in schimbul revenirii in functia de sef al acestor institutii medicale. "Potrivit deciziei instantei, sunt din nou director la ambele spitale. Daca nu as reveni ca director al ambelor spitale s-ar putea crede ca am facut un troc cu cineva pentru ca am ceva de ascuns. Ori eu nu am nimic de ascuns. Decizia Curtii de Apel certifica ca nu sunt nici golan si nici derbedeu", a declarat ieri, pentru Mediafax, Sorin Oprescu. El a precizat ca ieri a avut o intalnire cu Eugen Simion, presedintele Academiei Romane, si a hotarat, impreuna cu acesta, sa participe la sedinta Consiliului de Administratie al Spitalului Elias.
Pace de protocol
Ministrul Sanatatii, Eugen Nicolaescu, si presedintele Federatiei Sanitas, Marius Petcu, au semnat ieri un protocol pentru reformarea sistemului sanitar, care va fi monitorizat pas cu pas. Ministrul a anuntat ca in perioada urmatoare va incepe evaluarea spitalelor din toata tara, in urma careia se va decide daca unitatile spitalicesti isi pot continua activitatea in formula actuala. Acolo unde se va constata ca acest lucru este posibil, vor fi alocate si sume suplimentare de bani. Eugen Nicolaescu a precizat ca s-ar putea sa fie spitale care trebuie sa se reorganizeze si sa se restructureze, precum si spitale care sa nu-si mai poata continua activitatea. In acest ultim caz, spitalul va fi dat spre gestionare autoritatilor locale, iar daca acestea vor refuza, atunci va fi scos la vanzare, iar banii vor intra in bugetul Ministerului Sanatatii.
Carmen POPESCU 
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
Nicolaescu.....   de doctorul
A r h i v a
  Capitala se inchide    1 comentariu
  Coreenii sunt sfatuiti sa muste primii    5 comentarii
  Vile pe pista    1 comentariu
  Spaga la frontiera    
  Integrare-n fundu' curtii    
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Santaj la magistrati (495 afisari)
 Urmasa lui Nostradamus (449 afisari)
 Rochii speciale pentru mirese gay (75 afisari)
 Basescu se duce la Kiev cu dosarele problema (67 afisari)
 Mafiotii! (36 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01583 sec.