Ziua Logo
  Nr. 3539 de joi, 2 februarie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Anchete
Razboi intre PSD si PNL in Neamt
Puterea si Opozitia se incaiera in judetul Neamt. Presedintele pesedist al Consiliului Judetean, Dan Vasile Constantin, este acuzat de prefectul liberal Toader Mocanu si de consilierii judeteni ai Aliantei ca este incompatibil cu functia pe care o detine, fiind in acelasi timp administrator al unei firme. Motiv pentru care prefectul i-a si pregatit un mandat de eliberare a fotoliului de presedinte al CJ. La randul sau, Constantin il acuza pe Mocanu de fals in acte si promite sa nu dea drumul scaunului de presedinte al Consiliului Judetean, mai ales ca, spune el, nu a primit un ordin in acest sens de la prefect. Cat despre faptul ca a fost fericitul administrator al firmei SINCROMAT in timp gestiona si banii publici ai judetului, Dan Constantin spune ca aici a fost vorba de o neglijenta a unui coleg.
Prefectul a semnat ordinul de demitere a lui Constantin
Potrivit presei locale, presedintele Consiliului Judetean Neamt, Dan Constantin, si-a pierdut ieri functia, dupa ce prefectul Toader Mocanu a inregistrat un ordin in acest sens, pe motive de incompatibilitate. Prefectul a fost atentionat in legatura cu incompatibilitatea de trei consilieri saritori ai PNL care au acuzat faptul ca Dan Constantin are prea multe ocupatii: este administrator al unei firme si in acelasi timp presedinte al CJ. Datele cerute de prefect de la Registrul Comertului au confirmat spusele celor trei consilieri, ba chiar le-au intarit. Se pare ca Dan Constantin a omis si sa treaca in declaratia de interese, depusa la inceputul mandatului, faptul ca este administrator la o firma, lucru interzis si pedepsit ca atare de lege.
Presedintele CJ se apara cu o hartie nesemnata
Singurul document prin care Dan Constantin isi proclama nevinovatia este un proces verbal scris de mana, datat din 29 aprilie, prin care anunta in eter ca se retrage din societatea SC Sincromat SRL, pentru ca acesta nu este semnat si nici nu are stampila societatii. Mai mult decat atat, cineva se pare ca a uitat sa inregistreze procesul-verbal, iar cand si-a adus aminte, adica pe 30 ianuarie, a fost prea tarziu. Presa locala de ieri mai scrie ca presedintele Consiliului Judetean Neamt are probleme si la societatea de care i-a fost atat de greu sa se desparta. "Monitorul de Vrancea" a aratat ieri ca in anul 2004, firma SC Sincromat SRL, cu trei actionari, printre care si Constantin, a avut in 2004 pierderi considerabile, iar pentru anul 2005 nu si-a depus inca bilantul financiar-contabil.
Dan Constantin: "E vina mea ca n-am verificat"
Pesedistul Dan Constantin ne-a declarat ieri ca este inca presedinte al Consiliului Judetean si nici n-are de gand sa renunte la aceasta functie atata vreme cat el nu este administrator. "Nu mai sunt administrator de pe 29 aprilie 2004. Dintr-o neglijenta, colegul meu (n.r.-de la firma) a uitat sa depuna actele in timp util, pentru ca a crezut ca atat timp cat eu nu particip la actul decizional si nu ma implic in firma este suficient. Partea mea de vina este ca nu am verificat", a spus Constantin. In ciuda faptului ca isi recunoaste vina, Constantin spune ca n-are de ce sa demisioneze din functie pentru ca se poate dovedi faptul ca din primavara lui 2004 nu a mai fost implicat in nici un fel de activitate la firma Sincromet. Pe de alta parte, pesedistul Dan Constantin, care spune ca prefectul a semnat ordinul de eliberare din functie a sa pe 31 ianuarie, crede ca Toader Mocanu se face vinovat de fals in acte, in conditiile in care respectivul ordin a fost inregistrat pe 30 ianuarie, adica cu o zi inainte de a fi semnat. (C.E.)
A r h i v a
  Timofte se agata de siguranta nationala    3 comentarii
  Virgil Magureanu invinuit in dosarul Mineriadei din 13-15 iunie    2 comentarii
  Patriciu: "Puterea serviciilor secrete este prea mare"    1 comentariu
  Huza s-a decis: ramane "la pensie"    
  Lui Ilascu i s-a propus executarea lui Iurie Rosca    1 comentariu
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Santaj la magistrati (495 afisari)
 Urmasa lui Nostradamus (449 afisari)
 Rochii speciale pentru mirese gay (75 afisari)
 Basescu se duce la Kiev cu dosarele problema (67 afisari)
 Mafiotii! (36 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01733 sec.