Ziua Logo
  Nr. 3539 de joi, 2 februarie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Anchete
Patriciu: "Puterea serviciilor secrete este prea mare"
Romania poate deveni un important punct de tranzit si procesare a resurselor naturale dinspre spatiul fostei Uniuni Sovietice catre tarile vest-europene, a afirmat presedintele grupului Rompetrol, intr-o prezentare sustinuta ieri, la Washington.
Patriciu a participat la o reuniune a Centrului pentru Studii Strategice si Internationale, la invitatia presedintelui acestei organizatii. Potrivit sefului Rompetrol, Romania are sansa de a-si recupera pozitia de centru financiar si industrial pentru acesta zona a Europei, avuta inaintea celui de-al doilea Razboi Mondial. "Insa, daca nu va redresa anumite erori fundamentale ale sistemului politic si economic, obiectivul Romaniei de a deveni lider regional va ramane in stadiul de potentialitate", a spus Patriciu. El a afirmat ca Romania se mai lupta cu vechi structuri, mostenite din perioada comunista, care doresc sa isi mentina privilegiile, si ca puterea serviciilor secrete este inca prea mare pentru un stat care se doreste democratic. "Sistemele noastre administrative si judiciare sunt prea arbitrare, opace si susceptibile de a fi corupte, astfel incat un vast segment de investitori si oameni de afaceri occidentali nu se simt in siguranta cu ideea de a investi", a mai spus Patriciu. (G.M.)
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
Commendatore... T-i se citeste pe fata CINE esti, CE poti, si CAT iti face pielea....   de Omul cu Picioare foarte Paroase
A r h i v a
  Timofte se agata de siguranta nationala    3 comentarii
  Virgil Magureanu invinuit in dosarul Mineriadei din 13-15 iunie    2 comentarii
  Razboi intre PSD si PNL in Neamt    
  Huza s-a decis: ramane "la pensie"    
  Lui Ilascu i s-a propus executarea lui Iurie Rosca    1 comentariu
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Santaj la magistrati (495 afisari)
 Urmasa lui Nostradamus (449 afisari)
 Rochii speciale pentru mirese gay (75 afisari)
 Basescu se duce la Kiev cu dosarele problema (67 afisari)
 Mafiotii! (36 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00746 sec.