Ziua Logo
  Nr. 3539 de joi, 2 februarie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
Tineri regizori la Londra
Cristi Puiu, Napoleon Helmis, Ruxandra Zenide, Corneliu Porumboiu, Constantin Popescu, Catalin Mitulescu si Florin Iepan sunt tinerii cineasti care vor reprezenta, in perioada 2-5 februarie, tara noastra la cea de a treia editie a Festivalului de Film Romanesc de la Londra, a carui tematica este "tineri regizori".
In cadrul festivalului vor fi prezentate cele mai recente productii ale celor mentionati, dupa urmatorul program: * azi (2 februarie) - "Moartea domnului Lazarescu", lung-metraj de Cristi Puiu * maine - "Challenge Day" (scurt-metraj) si "Italiencele" (lung-metraj) de Napoleon Helmis * sambata - "Stejarii verzi (scurt-metraj) si "Ryna" (lung-metraj) de Ruxandra Zenide * duminica - "Visul lui Liviu" si "Calatorie la oras", scurt-metraje de Corneliu Porumboiu; "Canton", scurt-metraj de Constantin Popescu; "Un cartus de Kent si un pachet de cafea", scurt-metraj de Cristi Puiu; "Trafic", scurt-metraj de Catalin Mitulescu; "Decreteii", documentar de Florin Iepan.
Toate filmele din program vor fi prezentate in limba romana, cu subtitrare in engleza, toate proiectiile fiind urmate de discutii.
Festivalul de Film Romanesc este organizat de Centrul Cultural Roman din Londra, Fundatia Ratiu din Marea Britanie, Centrul National al Cinematografiei din Bucuresti si Curzon Cinemas. (L.D.)
A r h i v a
  Un brasovean si-un elvetian la Ateneu    
  Poezie, muzica, dans la TIAV Gallery    1 comentariu
  Calatori si turisti    
  "Svabii imputiti" si politia lingvistica    6 comentarii
  Tabere culturale    1 comentariu
  Ce citeau romanii acum 68 de ani?    1 comentariu
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Santaj la magistrati (495 afisari)
 Urmasa lui Nostradamus (449 afisari)
 Rochii speciale pentru mirese gay (75 afisari)
 Basescu se duce la Kiev cu dosarele problema (67 afisari)
 Mafiotii! (36 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.02180 sec.