Ziua Logo
  Nr. 3539 de joi, 2 februarie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Magazin
Intampinarea Domnului
Astazi, de Intampinarea Domnului (sau Stretenia in popor) se sarbatoreste aducerea la Templu a Mantuitorului Iisus Hristos de catre Sfanta Fecioara Maria, la 40 de zile de la Nastere, spre a fi inchinat Domnului.
Potrivit prescriptiilor Legii iudaice, cele 40 de zile reprezentau zilele de curatire a celei care nascuse, dupa care tot primul nou-nascut de parte barbateasca trebuia sa fie inchinat Domnului.
La Templu, Pruncul Iisus este intampinat de dreptul Simeon si de sfanta proorocita Ana. Simeon intampina pe Mantuitor, aratand lumii pe Cel ce a venit sa deschida o noua cale, calea desavarsirii, a indumnezeirii. Luandu-L in brate, el rosteste: "Acum slobozeste pe robul Tau, Stapane, dupa cuvantul Tau in pace, ca vazura ochii mei mantuirea Ta, pe care ai gatit-o inaintea fetei tuturor popoarelor, Lumina spre descoperirea neamurilor si slava poporului Tau Israel". In acest Prunc pe care il tinea in brate, el vedea mantuirea intregii omeniri, a tuturor popoarelor.
Prin aceasta aducere la Templu, omenirea capata un alt sens, porneste pe un alt drum, intrucat Maica Domnului aduce prin Hristos, care reprezinta toata natura umana, intreaga omenire in fata lui Dumnezeu. Intampinarea si primirea lui Hristos ca Mantuitor de catre fiecare crestin inseamna eliberarea din moarte spre viata cea vesnica. In popor se spune ca daca de Stretenie timpul este frumos, va fi frumos si peste an. In aceasta zi se intampina iarna cu vara. (D.M.)
A r h i v a
  Urmasa lui Nostradamus    2 comentarii
  Filmele de Oscar ajung si la noi    
  Bill Gates da peste cap computerele fiscului american    1 comentariu
  Rochii speciale pentru mirese gay    2 comentarii
  Jodie Kidd la campionatul de Golf pe Zapada    
  meteo    2 comentarii
  Recomandari TV    
 Top afisari / comentarii 
 Santaj la magistrati (495 afisari)
 Urmasa lui Nostradamus (449 afisari)
 Rochii speciale pentru mirese gay (75 afisari)
 Basescu se duce la Kiev cu dosarele problema (67 afisari)
 Mafiotii! (36 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.02233 sec.