Ziua Logo
  Nr. 3538 de miercuri, 1 februarie 2006 
 Cauta:  
  Detalii »
Social
Videanu liciteaza 17.000 de locuri de parcare
-- Primarul Capitalei vrea sa contracteze in aceasta luna lucrarile de construire * Investitii de 1,6 miliarde de euro asteapta avizul Consiliului General
Municipalitatea Bucurestilor va scoate la licitatie, in aceasta luna, lucrarile de construire a aproape 17.000 de locuri de parcare in 22 de zone centrale ale Capitalei. Primarul general Adriean Videanu a declarat, ieri, la un seminar pe tema infrastructurii urbane, ca proiectul parcarilor va fi analizat in sedinta de astazi a Consiliului General al Municipiului Bucuresti (CGMB). Pe ordinea de zi a sedintei nu figureaza, insa, un asemenea proiect, dar ar putea fi introdus, totusi, pe o lista suplimentara, asa cum se practica frecvent. Primarul general a afirmat ca mai multe companii spaniole s-au aratat interesate sa participe la construirea pasajului Basarab, unul dintre cele mai importante proiecte ale municipalitatii. "Suntem un partener transparent si predictibil, si sper ca acest lucru sa fie un avantaj in competitia cu alte capitale europene pentru atragerea de investitii straine directe. (...) Firmele spaniole s-au aratat interesate de a participa la construirea Pasajului Basarab si le incurajam sa investeasca si in alte domenii de interes general pentru Capitala, de la alimentarea cu apa la construirea de spitale", a mai spus Videanu. Seminarul "Solutii spaniole pentru provocari cu care se confrunta Romania: infrastructura urbana si protectia mediului" a fost organizat la Bucuresti de guvernul regional Madrid in colaborare cu Forum Invest si cu sprijinul Ambasadei Spaniei, cu ocazia vizitei in Romania a presedintelui guvernului regional Madrid, Esperanza Aguirre.
CGMB decide astazi soarta infrastructurii
Videanu a mai spus ca municipalitatea Bucurestilor va scoate la licitatie, in perioada urmatoare, investitii publice de aproape 1,6 miliarde de euro, in special pentru lucrari de infrastructura. CGMB va dezbate astazi, in sedinta extraordinara, mai multe proiecte de hotarare ce cuprind indicatorii tehnico-economici ai lucrarilor respective (mai putin parcarile). Strazile pe care circula tramvaiele au fost grupate intr-un proiect de hotarare separat, reabilitarea lor incluzand atat carosabilului, cat si calea de rulare a tramvaielor, reteaua de contact, peroanele pentru statii, cabinele de la cap de linie si substatiile. Valoarea investitiei se cifreaza la 334 de milioane euro si cuprinde Sos. Colentina, Calea Mosilor, Bd. Iancu de Hunedoara, Sos. Stefan cel Mare, Str. Tunari, Bd. 1 Decembrie, Str. Viitorului, Str. Maica Domnului si Sos. Oltenitei.
Alte 750 de milioane de euro vor fi cheltuite de municipalitate pentru reabilitarea bulevardelor Regina Elisabeta si Mihail Kogalniceanu (proiect in valoare de 8,5 milioane de euro), pentru supralargirea unor artere si in modernizarea intrarilor in oras, a pasajelor rutiere si pietonale (proiect de 580 milioane de euro) si pentru modernizarea retelei de tramvai a RATB (160 de milioane de euro). Alte 800.000 de euro vor fi investite in echipamente si constructii pentru dirijarea si siguranta circulatiei in zona Geniului-Razoare, iar circa 700.000 de euro - pentru modernizarea intersectiilor, a echipamentelor si constructiilor pentru dirijarea si sistematizarea circulatiei. Valoarea celor 22 de parcari s-ar putea cifra la 500 de milioane de euro, cat reprezinta diferenta de pana la 1,6 miliarde de euro, cifra anuntata de Videanu pentru investitiile de infrastructura.
Magda SEVERIN 
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
Sa vedem...   de Gargantua
A r h i v a
  Pas la Codul Fiscal    
  Angajatorii vor plati pentru garantarea salariilor    1 comentariu
  68 de romani morti de frig    1 comentariu
  ARBAC: "Apa Nova incaseaza abuziv"    
  Disparitie    1 comentariu
  Guvernul vrea accelerarea preluarii BCR    
  Demolare fara incidente in Piata Crangasi    
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Romania baga vize pentru sase milioane de romani (399 afisari)
 Teologia cartii de rugaciuni (278 afisari)
 170 de demnitari isi tin averile la secret (140 afisari)
 Carlos Fernandes a cerut numarul 13 (126 afisari)
 Videanu liciteaza 17.000 de locuri de parcare (57 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2006 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00980 sec.