Ziua Logo
  Nr. 3442 de sambata, 1 octombrie 2005 
 Cauta:  
  Detalii »
Eveniment
Gheorghisan si Muscalu cercetati pentru Armaghedon II
Procurorii care au instrumentat dosarul Armaghedon II, Corina Gheorghisan si Gheorghe Muscalu, vor fi cercetati de Sectia de Urmarire Penala si Criminalistica, din cadrul Parchetului de pe langa Inalta Curte de Casatie si Justitie, dupa ce, inspectorii CSM au constatat o serie de nereguli in acest caz. Inspectorii CSM au declansat ancheta in acest caz dupa ce Mugur Ciuvica a reclamat, intr-un memoriu adresat MJ, ca nu i-au fost restituite bunurile confiscate.
Informatiile raportului nu au fost verificate
Dosarul Armaghedon II, care continea informatii despre averea fostului premier Adrian Nastase, a provocat un scandal in 2002, dupa ce procurorii au decis cercetarea si apoi arestarea celor care a facut public documentul, Mugur Cristian Ciuvica si Ovidiu Iane, si nu verificarea informatiilor. Astfel, Mugur Cristian Ciuvica i-a solicitat, prin posta electronica lui Ovidiu Iane sa trimita anumitor institutii publice si ministere continutul asa-numitului "Raport Armaghedon II", receptionat pe adresa "iovidiu@hotmail.com". Pentru a realiza acest demers, Iane a creat un cont numit "oameni_de_ treaba@hotmail.com", prin care a expediat mesajul. Politia a declansat urmarirea penala pentru instigare la comunicare de informatii false impotriva lui Iane, care a fost retinut. Parchetul a apreciat ca Ovidiu Cristian Iane se face vinovat de comunicare de informatii false. Ulterior, atat Iane, cat si Ciuvica au fost scosi de sub urmarire penala.
Multiple incalcari procedurale
Ulterior, dosarul Armaghedon II a fost preluat de procurorul Corina Gheorghisan, care il avea drept sef pe Gheorghe Muscalu. Inspectorii CSM au verificat modul in care a fost finalizata ancheta, controlul relevand mai multe incalcari procedurale. Astfel, vicepresedintele CSM, procurorul Liviu Dascalescu, a aratat ca procurorul Corina Gherghisan a omis sa dispuna restituirea bunurilor, ca nu a motivat "convingator" ordonanta prin care Mugur Ciuvica a fost scos de sub urmarire penala, precum si faptul ca anchetatorul a "tinut dosarul in nelucrare", iar solutia data nu a fost inregistrata in registru. Pe de alta parte, inspectorii CSM au constatat in raport ca masura preventiva a interdictiei de a parasi localitatea, aplicata lui Mugur Ciuvica, "a fost legala si temeinica". Astfel, Camera procurorilor a decis trimiterea lucrarii privindu-i pe Corina Gheorghisan si Gheorghe Muscalu la Sectia de urmarire penala si criminalistica a Parchetului instantei supreme, pentru cercetari. (M.V.R.)
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
baieti de baieti   de Avrig
A r h i v a
  Razboi total Basescu-PSD    46 comentarii
  CSM amana cercetarea procurorilor in cazul "Cocaina pentru VIP-uri"    1 comentariu
  Procurorul Stoica a incalcat Codul Deontologic    1 comentariu
  Comisarul european pentru Justitie a plecat multumit    2 comentarii
  Botos pozeaza in victima politica    2 comentarii
  Dan Lupascu: Finantele sunt in confuzie    
  Banii Romaniei in interesul Rusiei    1 comentariu
  Romania pierde cladirile Gojdu din Budapesta    5 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Paul Goma - intre Belleville si Bucuresti (774 afisari)
 Banii Romaniei in interesul Rusiei (221 afisari)
 "Reincadrarea" lui Paul Goma (125 afisari)
  Jurnalul galeriilor (106 afisari)
 Biserica contribuie la reasezarea Romaniei in Europa (82 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2005 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.09127 sec.