Ziua Logo
  Nr. 3442 de sambata, 1 octombrie 2005 
 Cauta:  
  Detalii »
Anchete
O noua confruntare in cazul "Electrica"
-- Fostul director general al SC Electrica Bucuresti, Lucian Silviu Boghiu (foto), a fost audiat ieri de procurorii anticoruptie brasoveni * Boghiu este acuzat de luare de mita si de sprijinirea unei grupari infractionale
foto: Mediafax
Fostul director general al SC Electrica Bucuresti, Lucian Silviu Boghiu, a fost adus, ieri, la Departamentul National Anticoruptie (DNA) Brasov, sub escorta, pentru a fi confruntat cu directorii Societatii de Intretinere si Servicii Energetice Brasov (SISE). Avocatul acestora din urma, Nasty Vladoiu, a afirmat ca anchetatorii urmeaza sa stabileasca daca Silviu Boghiu a fost implicat in achizitionarea de catre SISE Brasov a unor produse contrafacute. Acesta a mai declarat ca Boghiu a fost adus la Brasov pentru confruntarea declaratiilor acestuia cu cele ale directorilor brasoveni si ca urmeaza sa se stabileasca daca achizitiile facute la Brasov erau comandate de la Bucuresti sau aveau loc doar pe plan local.
De asemenea, procurorii brasoveni i-au audiat, ieri, si pe directorul general al SISE Brasov, Constantin Juganaru, si pe directorul economic al societatii brasovene, Gheorghe Puscasiu, acesta din urma afirmand ca el nu a tinut niciodata legatura cu Silviu Lucian Boghiu. "Eu eram director economic si Lucian Boghiu nu vorbea decat cu directorii generali. L-am vazut pe directorul Electrica Bucuresti la cateva sedinte, dar niciodata nu am vorbit la telefon sau in particular", a declarat Puscasiu, la iesirea din sediul DNA.
Prejudiciu de peste doua sute de miliarde
Dosarul Electrica de la Brasov a fost deschis in urma cu doua saptamani, cand reprezentantii Societatii de Intretinere si Servicii Energetice Brasov (SISE) - societate desprinsa din Electrica -, Constantin Juganaru, directorul general, Gheorghe Puscasiu, directorul economic si Gherghel Gavril, sef serviciu, au fost pusi sub urmarire penala, fiind cercetati pentru producerea unui prejudiciu de peste 200 de miliarde de lei vechi. Impotriva acestora a fost declansata urmarirea penala sub acuzatiile de luare de mita, inselaciune, constituirea de grup infractional organizat si abuz in serviciu.
Fostul director general al societatii Electrica Bucuresti, Silviu Lucian Boghiu, a fost arestat preventiv, in 27 iunie, fiind acuzat de luare de mita si ca ar fi "sprijinit o grupare infractionala sa comercializeze produse electrice contrafacute, determinandu-i pe functionarii din subordine sa dispuna plata preferentiala a acestora, la preturi supraevaluate". In schimbul interventiilor sale la mai multe unitati din tara, Boghiu ar fi primit un autoturism Audi A8, evaluat la 2,5 miliarde de lei vechi. (M.V.R.)
A r h i v a
  Deshumarea Ceausestilor refuzata de instanta    10 comentarii
  Proiectul EADS la Comisia Europeana    1 comentariu
  Dosarul Petromidia, o manevra politica    
  Cererea lui Cozma, judecata peste trei saptamani    
  Stiti pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Paul Goma - intre Belleville si Bucuresti (774 afisari)
 Banii Romaniei in interesul Rusiei (221 afisari)
 "Reincadrarea" lui Paul Goma (125 afisari)
  Jurnalul galeriilor (106 afisari)
 Biserica contribuie la reasezarea Romaniei in Europa (82 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2005 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.03585 sec.