Ziua Logo
  Nr. 3442 de sambata, 1 octombrie 2005 
 Cauta:  
  Detalii »
Cultura
Stiri pe scurt
Literatura romana in Suedia
In cadrul editiei 2005 a Targului international de carte de la Goteborg, inaugurata pe 28 septembrie, pe langa invitata speciala, Lituania, Institutul Suedez (pe al carui model a fost creata la noi Fundatia Culturala Romana, actualul Institut Cultural Roman) a invitat la randul sau doua tari: Ucraina si Romania. Din partea tarii noastre sunt prezenti poetii Denisa Comanescu si Mircea Dinescu si criticul literar Luminita Marcu. Pentru cei trei a fost alcatuit un program de lecturi, conferinte, dezbateri si dialoguri cu publicul, cu participarea si a traducatorilor Inger Johansson si Dan Shafran. Gama subiectelor merge de la poezie la "situatia actuala a Romaniei", iar in campul literaturii, de la autorii consacrati la cei din "ultimul val". Targul de la Goteborg se inchide pe 3 octombrie. (Ov.S.P.)
Paul Goma 70
Pe 2 octombrie 2005, scriitorul Paul Goma implineste 70 de ani. Pentru a marca evenimentul, Editura Universal Dalsi lanseaza o noua editie a romanului "Sabina", a carei lansare are loc chiar pe 2 octombrie (duminica), in cadrul Festivalului "Arte si carte" (Bucuresti, 29 septembrie-3 octombrie 2005), si anume la Sala Amfiteatru a Teatrului National, la orele 15.00. Vor vorbi : Mariana Sipos, Tudorel Urian si Maria Marian, directoarea Editurii Universal Dalsi. (D.C.)
Revine Copperfield la TIC
Azi (1 octombrie) reintra in repertoriul Teatrului "Ion Creanga" (TIC) din Bucuresti "David Copperfield", dramatizarea unuia dintre cele mai iubite romane ale scriitorului englez Charles Dickens. In rolul titular, doua actrite, Carmen Palcu (1 octombrie) si Mihaela Betiu (7 octombrie), care vor juca alternativ, asumandu-si provocarea travestiului; au mai facut-o, prima in spectacolul "Micul lord", iar cea de a doua in "Print si cersetor". Spectacolul, cu incepere la orele 11.00, reda drama unui baiat ramas orfan care ajunge in strada sa cerseasca, din vina unor adulti lipsiti de responsabilitate si de mila. Regia artistica, Cornel Todea; scenografia, Delia Ioaniu; dramatizare de Max Maurey. In celelalte roluri: Cornelia Pavlovici, Romeo Stavar, Anca Zamfirescu, Cerasela Constantin, Sibylla Oarcea, Florina Luican, Boris Petroff, Mircea Musatescu, Ion Arcudeanu, Mihai Verbitchi, Alexandrina Halic, Daniel Tudorica, Marina Procopie, Marcela Andrei, Ion Ionut Ciocea. (L.D.)
A r h i v a
  Alexandru Solomon: "Un film "noir" cu gangsteri intr-o tara comunista"    
  Un absurd obisnuit, in cheie minora    
  Antisemiti, filosemiti, indiferenti    6 comentarii
  Jurnalul galeriilor    
  S-a stins Ion Vasile Serban    
  Humor    8 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Paul Goma - intre Belleville si Bucuresti (774 afisari)
 Banii Romaniei in interesul Rusiei (221 afisari)
 "Reincadrarea" lui Paul Goma (125 afisari)
  Jurnalul galeriilor (106 afisari)
 Biserica contribuie la reasezarea Romaniei in Europa (82 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2005 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.02835 sec.