Ziua Logo
  Nr. 3442 de sambata, 1 octombrie 2005 
 Cauta:  
  Detalii »
Economic
Stiri pe scurt
Creditul ipotecar la Senat
Presedintele Comisiei de Buget Finante Banci a Senatului, Varujan Vosganian, a semnat raportul favorabil la pachetul legislativ privind creditul ipotecar. Pachetul cuprinde Proiectul de lege privind bancile de credit ipotecar (L399/2005), al celei privind obligatiunile ipotecare (L400/2005), privind securizarea creantelor (L450/2005), precum si modificarile la Legea 190/199 privind creditul ipotecar pentru investitii imobiliare (L401/2005). Acest pachet legislativ va influenta in mod pozitiv deopotriva piata imobiliara, a asigurarilor, precum si cea de capital, se arata intr-un comunicat de presa. In plus, se stimuleaza dezvoltarea economica neinflationista, se asigura refinantarea institutiilor de credit, contribuie la largirea pietei de capital, implica investitori institutionali, contribuie la dezvoltarea pietei asigurarilor si contribuie la ieftinirea creditului, se mai arata in comunicat. Initiativa legislativa apartine lui Varujan Vosganian, care doreste ca in cursul saptamanii viitoare aceasta sa fie discutata in plenul Senatului. (G.M.)
Petromidia in revizie
Rafinaria Petromidia va fi oprita in luna octombrie pentru revizia generala a instalatiilor, operatiune planificata conform normelor legale in vigoare si practicilor internationale, informeaza un comunicat al grupului Rompetrol remis Bursei de Valori Bucuresti. Activitatea de rafinare va fi oprita timp de aproximativ 30 de zile, de la 1 octombrie, timp in care se vor executa lucrari mecanice, electrice, de automatizare, constructii civile, de mentenanta si inlocuire a echipamentelor uzate in timpul functionarii normale a instalatiilor din rafinarie. In acelasi timp, vor incepe sau se vor finaliza unele investitii ale caror lucrari nu se pot realiza decat in timpul opririi complete a instalatiilor. Contractorul general al reviziei va fi Rominserv, firma de servicii si mentenanta industriala a Grupului Rompetrol. Se vor verifica, controla si proba peste 800 de echipamente sub presiune si circa 5500 de conducte tehnologice si de utilitati. (G.M.)
Investitii Shlomo
Grupul israelian Shlomo intentioneaza sa-si extinda prezenta pe piata romaneasca in industria imobiliara, petroliera, energetica si ulterior in cea navala. "Vom investi, pentru inceput, in achizitia de terenuri. Din punct de vedere financiar nu avem o limita pana la care sa derulam aceste investitii, insa vrem sa ne asiguram ca putem obtine profit. Consideram, de asemenea, ca industria petroliera romaneasca are un potential foarte mare si ofera enorm de multe oportunitati de afaceri", a declarat ieri, intr-o conferinta de presa, Nitzan Vaxman, vicepresedintele Afcon Group, o companie specializata in proiecte de infrastructura din cadrul grupului Shlomo. Potrivit lui Vaxman, grupul va realiza o serie de lucrari de constructie a unei fabrici de produse lactate pentru compania israeliana Tnuva si intentioneaza, in viitor, sa dezvolte colaborari cu Santierul Naval Mangalia. Grupul Shlomo, fondat in anul 1970, include un numar de 14 companii care activeaza in activitatile imobiliare, in industria navala si in serviciile portuare, in infrastructura si in industria auto. Grupul a realizat anul trecut o cifra de afaceri de 520 de milioane de dolari. Compania de leasing operational New Kopel, parte a grupului, a intrat recent pe piata romaneasca prin preluarea firmei Union Motors, valoarea achizitiei ridicandu-se la circa sase milioane de euro. (M.C.B.)
MobiFon mizeaza pe 3G
MobiFon va pune accent pe dezvoltarea serviciilor bazate pe tehnologia 3G, acestea "reprezentand viitorul afacerii" operatorului de telefonie mobila, a declarat Arun Sarin, presedintele Vodafone, proprietarul MobiFon, compania care opereaza reteaua Connex. "Tehnologia 3G reprezinta viitorul in afacerea noastra. Am investit si vom continua sa investim in aceasta zona pentru a furniza clientilor nostri servicii de valoare, cum ar fi pachete cu mai multe minute la un pret mai bun si Internet wireless in banda larga", a explicat Sarin. Presedintele MobiFon, Ted Latimore, a declarat ca operatorul doreste sa recastige pozitia de lider pe piata romaneasca de profil. Prioritara va ramane insa atragerea de clienti care sa utilizeze telefoane din a treia generatie si carduri de comunicatii de mare viteza pentru laptop-uri. Pentru clientii 3G, MobiFon pregateste noi pachete de servicii, in premiera pentru Romania. Oficialii companiei au aratat ca asteptarile in ceea ce priveste utilizarea tehnologiei de ultima ora au depasit asteptarile, dar nu au dorit sa ofere informatii cu privire la numarul de clienti pentru serviciile 3G. (M.C.B.)
HIFIarena 2005
HIFIarena 2005 se va desfasura la Crowne Plaza Bucuresti, intre 10 si 13 noiembrie. Potrivit unui comunicat de presa, peste 100 de marci prestigioase de pe piata mondiala a solutiilor si echipamentelor hi-fi audio si video vor fi prezente in Romania la cea de-a treia editie a expozitiei. Si in acest an prezentarile vor avea loc timp de patru zile in 35 de camere ale hotelului Crowne Plaza, care vor fi transformate in studiouri pentru auditii si vizionari de film. "Ne adresam tuturor celor care doresc sa-si petreaca timpul liber in compania muzicii si filmului de calitate. Oaspetii nostri vor avea ocazia de a vedea cele mai recente creatii din domeniul audio-video si de a gasi cea mai potrivita solutie hi-fi pentru acasa", a declarat Sorina Muresan, director general Expotek, organizatorul manifestarii. HiFIarena este singurul eveniment dedicat solutiilor si echipamentelor audio si video de inalta performanta pentru home entertainment organizat in Romania. (M.C.B.)
A r h i v a
  Toamna aduce concedieri    4 comentarii
  Romania pe locul 35 in topul atractivitatii    3 comentarii
  Impozit pe imobilizari corporale    
  Creditul neguvernamental a crescut in august cu 3,6%    
 Top afisari / comentarii 
 Paul Goma - intre Belleville si Bucuresti (774 afisari)
 Banii Romaniei in interesul Rusiei (221 afisari)
 "Reincadrarea" lui Paul Goma (125 afisari)
  Jurnalul galeriilor (106 afisari)
 Biserica contribuie la reasezarea Romaniei in Europa (82 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2005 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01795 sec.