Ziua Logo
  Nr. 3442 de sambata, 1 octombrie 2005 
 Cauta:  
  Detalii »
Economic
Toamna aduce concedieri
-- AVAS va propune Guvernului o lista de 16 societati unde se vor face disponibilizari colective de personal * Printre acestea se afla Tractorul si Rulmentul Brasov, Terom Iasi, Electroputere Craiova si Laminorul Braila * Numai de la societati din Iasi ar putea fi concediati aproape 2000 de angajati
ZIUA FOTO
Autoritatea pentru Valorificarea Activelor Statului (AVAS) va propune Guvernului o lista de 16 societati care urmeaza sa efectueze concedieri colective de personal, printre aceste unitati figurand uzinele Tractorul, Electroputere, Rulmentul si Terom, au declarat pentru Mediafax surse din AVAS. Pe lista societatilor comerciale care vor proceda la concedieri colective se afla Electroputere Craiova, Rulmentul Brasov, Terom Iasi, Tractorul Brasov, Laminorul Braila, Metalurgica Aiud, Moldoplast Iasi, Nitrotrans Fagaras, Nicolina Iasi, Nitrofertilizer Fagaras, Uzina de Valorificare a Cenusilor de Pirita Turnu Magurele, Nitroexplosives Fagaras, Abrom Barlad, Nitrocontrol Fagaras, Centrul de Cercetari pentru Antibiotice Iasi si Nitroservice Fagaras.
Conform OU 8/2003, lista societatilor comerciale si regiilor autonome care pot efectua concedieri colective se decide prin hotarare a Guvernului, iar numarul de persoane care beneficiaza de masurile de protectie sociala, precum plati compensatorii, este stabilit prin programele de restructurare sau reorganizare ale unitatilor respective.
La sfarsitul saptamanii trecute, deputatul liberal Relu Fenechiu a anuntat, la Prefectura Iasi, ca un sfert dintre angajatii care vor intra in somaj provin de la patru societati din localitate, respectiv de la uzinele Terom (de unde ar urma sa fie concediati 1800 de salariati), Nicolina (700 de angajati), Moldoplast (200 de persoane) si Antibiotice (16 salariati).El a precizat ca 1600 de persoane dintre acesti angajati vor primi plati compensatorii.
Tractorul, Rulmentul si Electroputere sunt cele trei mari companii ramase in visteria statului. In cadrul negocierilor cu FMI, autoritatile de la Bucuresti s-au angajat sa privatizeze sau sa lichideze, in acest an, cele trei companii. Vanzarea Tractorul Brasov se negociaza in aceste zile cu indienii de la Mahindra&Mahindra. Firma indiana are o gama larga de activitati si produce atat tractoare, cat si automobile.
Pentru Rulmentul Brasov au fost depuse, recent, doua oferte, din partea unor investitori romani. Este vorba despre societatea Rulmenti Barlad si un consortiu format din firmele Industrial GP Bucuresti si Uzuc Ploiesti. Cat priveste Electroputere Craiova, in vara acestui an AVAS anunta ca printre investitorii care si-au expimat interesul pentru achizitia societatii se afla, printre altii, Siemens SRL Romania, Horvath Holding Investment Ungaria si consortiul format din firmele grecesti Dab Ltd si Electromec. (A.G.C.)
 Comentarii: 4 Afiseaza toate comentariile  
Si nu numai...   de marianpiti
ADRESA PENTRU DOMNUL ROSCA   de texanu
Si miine e Ziua recoltei..   de Atamild
Vom trai bine?   de sofian
A r h i v a
  Romania pe locul 35 in topul atractivitatii    3 comentarii
  Impozit pe imobilizari corporale    
  Creditul neguvernamental a crescut in august cu 3,6%    
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Paul Goma - intre Belleville si Bucuresti (774 afisari)
 Banii Romaniei in interesul Rusiei (221 afisari)
 "Reincadrarea" lui Paul Goma (125 afisari)
  Jurnalul galeriilor (106 afisari)
 Biserica contribuie la reasezarea Romaniei in Europa (82 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2005 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00909 sec.