Ziua Logo
  Nr. 3442 de sambata, 1 octombrie 2005 
 Cauta:  
  Detalii »
Magazin
Recomandari tv
"Ratiune si simtire" la Prima TV
De la 21.35, HBO difuzeaza filmul "Cursa secolului" in regia lui Gary Ross. Din distributie fac parte Jeff Bridges, Elizabeth Banks, Chris Cooper, Tobey Maguire, David McCullough, Valerie Mahaffey si Annie Corley.
Aceasta este povestea unei curse de cai care a tinut tot poporul american cu sufletul la gura, dar, mai ales, povestea a trei barbati care au ratacit drumul in viata. Johnny Red Pollard (Tobey Maguire) un tanar al carui spirit fusese distrus. Charles Howard (Jeff Bridges, de patru ori nominalizat la Oscar), un milionar care a piedut totul, si Tom Smith (Chris Cooper, distins cu Oscar), un cowboy a carui lume era pe cale de disparitie. "Este o poveste despre trei calatorii. Acesti barbati au fost la pamant, fiecare din alt motiv. Sunt ca trei piese ale unui joc, au nevoie sa fie puse laolalta ca sa poata fi din nou un intreg" afirma regizorul- scenaristul- producatorul Ross. Filmul are la baza romanul semnat de Laura Hillenbrand. in numai cinci zile de la aparitie cartea intrase pe lista de bestsellere la numarul opt. Urmatoarea saptamana urcase pe locul doi, iar in a treia saptamana, Seabiscuit, An American Legend, se afla in topul listei, numarul unu detasat. Cronicile din ziare erau coplesitoare. A fost numita cea mai buna carte din ultimii 20 de ani. De la 22.00, TVR Cultural difuzeaza filmul "Fragii salbatici", in regia lui Ingmar Bergman. Din distributie fac parte Victor Sjstrm, Bibi Andersson, Ingrid Thulin, Gunnar Bjrnstrand, Jullan Kindahl si Max von Sydow. "Povestea filmului este relatata prin intermediul unei calatorii, modalitate tipica lui Bergman in primii 15 ani ai carierei. De data aceasta, dr. Isak Borg (intepretat de legendarul Victor Sjstrm, marele predecesor suedez al lui Bergman si mentor in cinema) este protagonistul. (...) insotit de nora sa pe jumatate instrainata (Ingrid Thulin), care mergea sa-si vada sotul, Isak se opreste ici-colo si isi aminteste. Tocmai in aceste momente realitatea suprimata si angoasa existentiala ies la suprafata." - Marc Gervais, Ingmar Bergman, Magician and Prophet, 1999.
De la 22.30, duminica, Prima TV difuzeaza filmul "Ratiune si simtire" , in regia lui Ang Lee. Din distributie fac parte Emma Thompson, Alan Rickman, Kate Winslet, Hugh Grant, James Fleet, Harriet Walter, Tom Wilkinson, Gemma Jones si Hugh Laurie. Splendida adaptare a romanului omonim scris de Jane Austen. Filmul este povestea surorilor Dashwood, Elinor, Marianne si Margaret. Tatal lor moare pe neasteptate si averea sa intra in posesia fiului din prima casatorie, John. in aceste circumstante, vaduva si fiicele ei raman fara casa si fara bani pentru a se putea intretine. Ele se muta in casuta oferita de o ruda binevoitoare. in ciuda situatiei in care au ajuns, Elionor si Marianne se incapataneaza sa caute romantismul intr-o societate obsedata de avere si de statutul social si care rezerva femeilor doar un rol decorativ. Elinor se indragosteste de Edward, timidul frate al lui Fanny. Inainte ca ea sa-si exprime sentimentele, Fanny il expediaza pe Edward la Londra. Elinor se straduie sa-si ascunda trairile, timp in care Marianne e acaparata de o pasiune dezlantuita pentru chipesul Willoughby.
A r h i v a
  Marturie cheie in cazul agentei CIA Valerie Plame    
  Charlize Theron are o stea pe Walk of Fame    
  Cartile "la mana a doua" - o afacere de miliarde    3 comentarii
  Se vinde dulapul de bauturi al amiralului Nelson    2 comentarii
  Familia cu 340 de caini    1 comentariu
  Romfilatelia si Devis Grebu un timbru de colectie    
  Ploua cu galeata    3 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Paul Goma - intre Belleville si Bucuresti (774 afisari)
 Banii Romaniei in interesul Rusiei (221 afisari)
 "Reincadrarea" lui Paul Goma (125 afisari)
  Jurnalul galeriilor (106 afisari)
 Biserica contribuie la reasezarea Romaniei in Europa (82 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2005 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.09337 sec.