Ziua Logo
  Nr. 3442 de sambata, 1 octombrie 2005 
 Cauta:  
  Detalii »
Dosare ultrasecrete
Institutul pentru Studierea Terorii Bolsevice din Romania
La 4 august 2005 a fost luata Hotararea nr. 902 privind infiintarea "Institutului National pentru Studierea Holocaustului din Romania - Elie Wiesel". De ce n-am alcatui si noi, indigenii, bastinasii, majoritarii romani - ne-americani, ne-israelieni - un "Institut pentru Studierea Terorii Bolsevice in Romania intre 28 iunie 1940 - iulie 1990" ? Nu sunt primul care (si-)a pus aceasta intrebare indurerata si, dupa cum merg treburile in Romania, nu voi fi ultimul. Rezum evenimentele din ultima vreme:
La 5 septembrie 2005 trimisesem ziarului ZIUA textul "Anunt" (publicat la 7 sept.) in care citam din Comunicatul Uniunii Scriitorilor din Romania din 31 august a.c.: "Conducerea Uniunii Scriitorilor din Romania isi exprima regretul ca in revista Viata romaneasca, numarul 6-7 din iunie-iulie 2005, revista (sic) editata de Uniunea Scriitorilor, a fost permisa de catre redactie aparitia unui text cu un continut antisemit. Este vorba despre fragmente din Jurnalul 2005 al lui Paul Goma". Si: "Conducerea Uniunii considera intolerabila ingaduinta cu care redactia revistei Viata romaneasca a gazduit in aceasta publicatie (re-sic!) idei contrare valorilor si normelor acceptate in lumea contemporana." Si anuntasem: "Voi da in judecata: 1. Uniunea Scriitorilor din Romania; 2. Asociatia Scriitorilor din Bucuresti; 3. Pe Nicolae Manolescu, presedinte al Uniunii; 4. Pe Horia Garbea, director de imagine al USR si presedinte al Asociatiei Scriitorilor, Bucuresti, pentru calomnie la adresa lui Liviu Ioan Stoiciu si a mea; 5. Pe conducatorii Comunitatii Evreilor din Romania pentru denunt calomnios."
"In legatura cu punctul 5 astept ca USR sa faca publice numele acelor membri ai Comunitatilor Evreilor care au reactionat foarte dur si care Daca ei s-au sesizat, inseamna ca afirmatiile sunt grave - re-citat din scriitorul roman Horia Garbea, deficient, atat in materie de limba romana, cat si de logica".
"Ei" insa au tacut chitic - ai fi zis: romani din mosi-stramosi. Le-a scapat (cum? din cauza cui? sa existe oare tradatori si in randurile Comunitatii?) informatia in "Realitatea evreiasca", Nr. 236 (1036), 1-15 septembrie 2005, (articol nesemnat, inaccesibil pe site, la fel ca intreg numarul). Sub titlul "Luari de pozitie legate de manifestari antisemite in Romania", se spunea: "Desi exista o legislatie (Ordonanta de urgenta nr. 31 din 28 martie 2002 si o hotarare a C.N.A.) care condamna manifestarile fasciste, rasiste si xenofobe si popularizarea lor, din pacate, ele isi gasesc locul in continuare in presa, audiovizual sau in brosuri care se vand pe tarabe. Aspectul pozitiv este ca in presa romana au inceput sa apara si unele luari de pozitie impotriva unor astfel de atitudini. In ultimul numar (6-7) al Vietii Romanesti, revista Uniunii Scriitorilor, *asupra caruia ne-a atras atentia criticul literar Henri Zalis* (subl. m., P.G.), a fost publicata prima parte a "Jurnalului" scriitorului Paul Goma (1-16 ianuarie 2005). Textul cuprinde atacuri vehemente impotriva intelectualilor evrei si a membrilor Comisiei Wiesel care au redactat Raportul despre Holocaustul din Romania, impotriva faptelor si argumentelor care sustin existenta Holocaustului romanesc cuprinse in acest document, negandu-se veridicitatea lor, critici impotriva Israelului si a politicii duse de statul evreu. Reactia fata de publicarea acestui text a venit din partea ziarului Gandul. (...) Comunicatul Uniunii Scriitorilor a fost reluat si comentat de ziarul Gardianul. Drept replica la cele doua articole, intr-o scrisoare trimisa ziarului Ziua, Paul Goma reia atacurile antievreiesti si afirma ca va da in judecata, printre altii, Uniunea Scriitorilor si pe conducatorii comunitatii evreiesti pentru denunt calomnios, iar Romania libera ii ia apararea scriitorului (...)."
Comunitatea evreilor nu s-a ostenit sa confirme "sesizarile" ("foarte grave", vorba scriitorului roman H. Garbea) prin citate, cum se obisnuieste la noi, in Europa; nici sa le infirme si sa-si ceara scuze pentru eroare, cum se obisnuieste la noi, in Europa. Obisnuintele europene ar fi presupus: membrii Comunitatii evreiesti se ostenesc sa citeasca intai, abia apoi sa antisemitizeze ceea ce citisera, cu ochii lor - vorbesc de textele denuntate de denuntatorul veteran H. Zalis, individul care si-a facut stagiul la revista "Saptamana" a lui Eugen Barbu (nu va fi pretinzand ca fusese... infiltrat acolo de insasi Comunitatea Evreiasca?). Iata insa ca in aceasta ambiantia de n-aude-nu-vede, in ziua de 20 septembrie a.c. au fost anuntate doua evenimente - primul:
Joi, 29 septembrie ora 18.00, la Centrul de Presa al Societatii Romane de Radiodifuziune, are loc cea de-a XIX-a editie a Conferintelor Cuvantul. Vorbitorii editiei: Marta Petreu, Maria Ghitta si Andrei Oisteanu. Tema: "Pro si antisemitism". Ocazie de a afla: omenirea, ea, asa cum este, se imparte in doua categorii nete: "prosemiti" si "antisemiti" - cale de mijloc neexistand. Epocala descoperire va fi cantata-pentru-dumneavoastra de poeta creierala Marta Petreu, dupa indicatiile pretioase ale tovarasului de veacuri Ianosi (marxist nascut, nu facut, care, imediat ce Brucan i-a dat bilet de voie, s-a grabit sa explice "goi"-lor analfabeti ce este acela un Gulag si cum trebuie abordati in mod constructiv Salamov si Soljenitan.
Al doilea eveniment - tot in 20 septembrie datat (Ziua): "Comunitatea evreiasca din Romania isi alege conducatorii (...) Responsabilii obstii evreiesti au decis ca a sosit timpul ca scaunul de presedinte, ramas gol dupa moartea neuitatului Nicolae Cajal, sa fie ocupat prin alegeri democratice, transparente. ZIUA a fost ziarul care a precipitat evenimentul, aducand in discutie prea lunga si problematica prezenta in varful conducator al Federatiei Comunitatilor Evreiesti din Romania (F.C.E.R.) a unui fost colonel activ de Securitate. Dar acum povestea apartine trecutului*.
Important, si trebuie subliniat acest lucru, alegerile vor fi, pentru prima data, libere si transparente. (sublinierea si uimirea mea: cum "pentru prima data libere si transparente"?) ZIUA mai informa: "Pentru postul de presedinte candideaza: prof. univ. Radu Alexandru Feldman (Radu F. Alexandru) (...); prof. univ. ing. Tiberiu Roth, (...) prof. univ. Corneliu Sabetay (...) si prof. univ. Aurel Vainer (...) Pentru postul de vice-presedinte al FCER candideaza conf univ. ing. Otto Adler, regizorul Erwin Simsensohn si ing. Paul Schwartz. Postul de secretar general, detinut pana acum de av. Iulian Sorin, va fi ocupat de unul din cei cinci candidati inscrisi in cursa electorala*"
Securistul Iulian Sorin era-este "av."? Aviator? Avicultor? Neinformat - si modest - imi spun ca graba cu care Comunitatea evreilor a trecut la alegeri "pentru prima data libere" se va fi datorand unui articol de acum catva timp in care Tesu Solomovici i-a zis pe... pseudonume adevaratului conducator al Comunitatii: colonelul de Secu. Numai ca de atunci a trecut multa vreme - si nu s-a intamplat nimic notabil. Presupun: tot el (Tesu S.) pune degetul... pe "i", cand scrie: "ZIUA a fost ziarul care a precipitat evenimentul, aducand in discutie prea lunga si problematica prezenta in varful conducator al Federatiei Comunitatilor Evreiesti din Romania (F.C.E.R.) a unui fost colonel activ de Securitate."
Ceea ce ar putea insemna (pana la proba contrarie) ca "scandalul" provocat de Uniunea lui Manolescu N. cu Garbea H. si, in subteran, cu Zalis H. a dat tulburare, precipitare, si... mobilizare electorala in Comunitatea evreiasca - intru apararea (cu ghearii si cu dintile, vorba romancierului minoritar) pro-semitismului de atacurile marsave ale odiosului antisemitism la care se dedau cei care "nu sunt cu noi - deci sunt impotriva noastra si trebuiesc starpiti", potrivit doctrinei sionismului triumfator.
La 16 ianuarie 2005 scriam textul "Unde ni sunt...?" in care citam concluzia trasa de Elie Wiesel (sub supravegherea ambasadorilor SUA si ca Israelului in Romania) la 16 oct. 2004: "Holocaustul in Romania a fost posibil ca urmare a antisemitismului cu radacini adanci in istoria politica si culturala a tarii". Calificand-o: "rezultat al gandirii teroriste a holocaustologilor, model de abuziva injumatatire a adevarului". Si continuam: "Deci noi, romanii, ne asumam partea de vina in martirizarea si uciderea evreilor incepand din 27 iunie 1941 ("Pogromul de la Iasi"), evreii insa nici nu vor sa auda (corect: nu ne permit sa deschidem gura pentru a vorbi si noi) despre martirizarea, uciderea romanilor, cu un an mai devreme, incepand din 28 iunie 1940, in Basarabia si in Bucovina de Nord ocupate de bolsevici, apoi, din 23 august 1944, cateva bune decenii, in restul Romaniei ocupate de rusi".
In alt text, "Sa invatam de la evrei", spuneam: "Fata cu obrazniciile, acuzatiile, calomniile, actele de xenofobie (antiromanismul), de rasism (numai evreii au suferit, numai ei au dreptul sa vorbeasca despre Holocaust), nu mai acceptam diktatul, cu capul plecat, cu gura inchisa. Si noi, ne-evreii, am suferit, si noi avem dreptul de a ne apara suferinta si onoarea de victime."
In continuare, sugeram: "...respectarea intocmai a "Ordonantei de urgenta nr. 31/2002 privind interzicerea organizatiilor si simbolurilor cu caracter fascist, rasist sau xenofob si a promovarii cultului persoanelor vinovate de savarsirea unor infractiuni contra pacii si omenirii". Propuneam "sa cerem, nu eliminarea din text a termenului fascist (violent inexact), ci introducerea, dupa fascist, si comunist".
Iata ca la 4 august 2005 a fost luata Hotararea nr. 902 privind infiintarea "Institutului National pentru Studierea Holocaustului din Romania - Elie Wiesel".
Ce va fi cautand pe fronton numele "Elie Wiesel"? Purtatorul nici macar nu a murit, dar a dat numele sau unui organism avand ca scop studiul unui fenomen din Romania? Ce a avut, ce are Elie Wiesel cu noi, Romanii - in afara de ura oarba, de repetata, de ingrosata falsificare a adevarului istoric din punctul de vedere al unui frustrat Mare-Maghiar ca el in "favoarea" ungurilor ocupanti ai Ardealului de Nord, de calomnierea constanta, isterica a Romaniei si a Romanilor (Romanii au ucis, au ucis, au ucis!*)?
Citind "Hotararea" (asa este corect, nu Hotararea cum sta scris intr-un act oficial), bag de seama: daca Primul ministru si ministrul Culturii (sic) l-au numit in fruntea Institutului pe "istoricul" Mihail Ionescu, cronicar de curte si de atenanse al lui Ceausescu, atunci nu mai exista incompatibilitate intre natura institutiei si denumirea ei, in care caz de ce nu ar fi rebotezata: "Institutul Elie Wiesel - Mihail Ionescu"?
Vasazica, guvernul actual a gasit fonduri pentru finantarea "de la bugetul statului" a unui Institut ce urmeaza a studia suferintele a circa 750.000 evrei (cati erau in 1939) pricinuite de Statul Roman intr-un interval de 4 ani, 1941-1944. Dar acestea (suferintele) erau studiate, cunoscute din 1945, acuzatii fusesera condamnati de Justitia poporului sovietic eliberator prin magistratii impartiali-de-clasa Avram Gutmann-Bunaciu, Voitin(ovici), Sasa Sidorovici; opinia publica, convocata in salile Tribunalului Poporului pe baza de legitimatii speciale si de promisiuni-amenintari, incalzita pana la delir de verbul - romanesc! - al lui Brucan, Baranga, N. David, Nestor Ignat, Miron Constantinescu care cerea Moarte-dusmanilor-Romaniei; pusii sub invinuire fusesera preparati ca-la-Moscova, cu ciomagul si ranga de fier a enkavedistului Nicolski-Grnberg; unii executati, in 1947... Ce mai pot descoperi cei 30 de cercetatori salariati: R. Ioanid, M. Shafir, Al. Florian, J. Ancel, Braham, Lia Benjamin, L. Volovici, L. Rotman, W. Totok, Laszlo A., G. Andreescu, O. Pecican, M. Ghitta ? Ca G. Liiceanu si D. Tudoran fusesera pana mai an antisemiti virulenti, insa devenisera din senin (sic) filosemiti convinsi? Ca antisemitul cult N. Manolescu (nu cita el chiar din Garaudy?!) s-a prefacut ca prin minune in vanator de antisemiti ca Goma?
Actualul Guvern a gasit pe data fonduri, local, secretare, automobile (si benzina!), soferi pentru cei 30 de cercetatori-din-nou a ceea ce era cercetat de jumatate de veac. Nu conteaza: misia cercetatorilor (dar si a colaboratorilor!) va fi nu aceea de a descoperi alti criminali dintre romani, alte victime dintre evrei, ci de a impiedeca, prin vacarm bine orchestrat, patrunderea, in sfarsit, pana la urechile ne-evreilor amneziati de 50 de ani de teroare politieneasca si reeducare (ca la Pitesti!, ca la Pitesti!) a adevarului integral, acela care spune: si noi, ne-evreii, am fost martirizati de bolsevicii rusi, dintre care nu putini evrei; si mai spune: evreii nostri nu au fost chiar totdeauna doar victime - ci si calai; si inca feroci. "Cercetatorii" care vor face act de prezenta in zilele de salariu (gras, de la bugetul statului roman), daca sunt mai in varsta, atunci sigur au fost ei insisi belitori-de-goi, iar mai-tinerii sunt fiii, nepotii unor adevarati criminali (ca A. Oisteanu, Al. Florian, R. Ioanid). Ei nu vor lucra pentru scoaterea la lumina a adevarului integral, ci vor trudi la ingroparea si mai in adanc a adevarului despre faptele celor multi, de ordinul zecilor de mii de evrei care, dupa Cedarea Basarabiei si a Bucovinei de Nord, au alergat in Teritoriile Cedate (Perahim, Sorin Toma, Celac, Barladeanu, Misa Oigenstein si Bella Iosovici - viitorii parinti ai fratilor Oisteanu) unde au distrus, cu entuziasm revolutionar bolsevic Biblioteci si Biserici, Carti si Icoane - iar, ca auxiliari zelosi ai NKVD, (incepand din 28 iunie 1940): au distrus cu jubilatie Oameni: martirii nostri.
Acesta va fi adevaratul rol al Institutului binenumit "Wiesel". Sa bruieze, sa minorizeze, sa ironizeze, in final sa interzica, in continuare, partea noastra de adevar, cea care ar contrazice inocenta integrala a evreilor si ar atenta la unicitatea Holocaustului si in Romania (si in Polonia, si in Tarile Baltice, si in Rusia...).
Se stie: rolul determinant al crearii Institutului "Wiesel" l-au avut nu guvernantii romani, chiar analfabeti profunzi in materie de istorie nationala - ci americanii si israelienii. Iar reprezentantii poporului roman nu au gasit de cuviinta sa consulte poporul roman, cel pe care ei il reprezinta - la Bruxelles, la Moscova, la New York -, ci au ciocnit calcaiele si s-au executat.
Pentru edificarea unui Memorial al Victimelor Bolsevismului, noi, ne-evreii, noi, ne-bolsevicii, noi, ne-securistii, cui sa ne adresam? Cine dintre conducatorii Romaniei se uita in gura noastra? Ai zice ca in alegerile de anul trecut au ales un presedinte al Romaniei nu romanii - ci americanii si israelienii.
Intrebare: Avem noi, indigenii, bastinasii, majoritarii romani - ne-americani, ne-israelieni - dreptul la un "Institut pentru Studierea Terorii Bolsevice in Romania intre 28 iunie 1940 - iulie 1990"? Daca au meritat evreii din Romania (sa admitem prin absurd ca cei 750.000 au fost cu totii victime) nu ar fi drept, echitabil (sic) ca un alt Institut, nu geaman, ci paralel, neconcurent sa studieze, repertorieze, difuzeze marturii despre suferintele a circa 30.000.000 ne-evrei pricinuite de Teroarea Bolsevica, slujita cu abnegatie de evrei timp de 50 ani? Inca o data, fiindca "partenerii" nu aud, nu dialogheaza, ei monologheaza-dikteaza: in cifra de 30 milioane de ne-evrei romani intra cele trei generatii de basarabeni si bucovineni distruse - chiar daca nu total lichidate; si cel putin doua generatii de ne-evrei din restul Romaniei.
Pentru ca guvernul Romaniei si presedintele Romaniei nu se vor grabi sa vina in intampinare ("intampinare", dupa 16 ani de nepasare, de surzenie?), noi, ne-evreii, nefiind nici americani, nici chiar israelieni, propunem: un sondaj prin Internet. Intrebarea: Este oare necesar un "Institut pentru Studierea Terorii Bolsevice in Romania"? Sau mai poate astepta inca o jumatate de secol - ca nu dau turcii...?
Vom afla:
a) daca mai exista romani doritori ca macar in al 12-lea ceas sa se ridice in doua picioare si sa-si afirme, sub propriul nume, dorinta de restabilire a adevarului istoric din ultima jumatate de secol;
b) daca mai exista romani in actualul guvern, care sa-si faca datoria fata de comunitatea noastra multincercata, multnedreptatita, mult si mereu mintita.
In cazul in care guvernul roman nu va mai avea fonduri si pentru romani, deci "ISTBR" nu va avea un sediu, vom ruga Institutul "Wiesel" sa cedeze o camaruta la subsol. Nu ne indoim de generozitatea legendara a evreilor. Daca nu - nu va fi. Romanii vor ramane afara. Sunt obisnuiti, romanii, cu "afara": au fost dati afara din case, din libertate, din familiile "reintregite de Securitate", din amaratele slujbe de dupa prizonierat si inchisoare si deportare, dati afara din tara lor (iar basarabenii si bucovinenii, chiar de au ramas pe loc, au fost dati afara de rusi din propria-le identitate romaneasca).
Neavand un acasa al lor, romanii se vor intalni... afara; in Piata Universitatii, de pilda. Pe timp de ger, de ploaie, supravietuitorii romani dintre eternele victime se vor adaposti in holurile Facultatii de Litere si in cele ale Institutului de Arhitectura.
Numai de nu le-ar da prin cap actualilor guvernanti ai tarii - tara din care au fost dati afara cetatenii sai - sa trimita Minerii lui Iliescu, pentru "restabilirea ordinii" - si sa-i dea prilej lui N. Manolescu sa ia un interviu legitimator "Omului cu O mare". Fiindca atunci...
Romanii de buna credinta, avand cultul memoriei si simtul onoarei, sunt invitati sa-si manifeste acordul/dezacordul cu crearea "Institutului pentru Studierea Terorii Bolsevice in Romania intre 28 iunie 1940 - iulie 1990" - la adresa electronica: http://holocaustulrosu.blogspot.com.
Paul GOMA, Paris, 21 septembrie 2005 
 Comentarii: 35 Afiseaza toate comentariile  
Cenusa de pus pe cap Adrian BMW   de Radu Dragan
de ce pina in 1990 ?   de underinfluence
Raspuns lui Pacuraras (3 - fine)   de Laszlo Alexandru
Raspuns lui Pacuraras (2)   de Laszlo Alexandru
Raspuns lui Pacuraras (1)   de Laszlo Alexandru
Frati Pacurariule si toti shieilalti frati rumani lasativa bre di fumat ca omoara in chinuri mari,de 25 di ani ma lasai   de serios-glumetul
Toroipanul lui Goma si matraguna lui Ioanid   de Pacuraras
pentru Laszlo Alexandru   de Roxana
generalitati   de Seherezada
Ceea ce comunistii ne-au ascuns...(La multi ani,domnule Goma!)   de adrianbmw
Institutul pentru Studierea Marii Terori Bolsevice din Romania-"PAUL GOMA"   de mafalda
GREEK-A-CONTRA   de valar
D-le Goma!   de evreu mandru din israel
Cele 15 minute de faima ale lui L.A.   de Anticomie
Acum este inca timpul sa vanam calaii bolsevici :   de ionion
Bursa Soros pe viata   de Vasile Teodorovici
Lotzi, vezi ca-ti cad chilotzii!   de LC
Biciul Shterpelit ...............final   de jan dinu
Leuchter Report   de valar
Catre Calugar si altii - Cine ne va curata "haznaua" ??   de Culcer Dan
De ce evreii pot si noi nu?!   de Costescu
Tineri basarabeni il omagiaza pe Paul Goma. O stire de luat in seama   de Culcer Dan
Si evreii E antisemiti ! Sa stiti. Si Pishti Laszlo e antisemit dar nu vrea sa zica !   de CALUGARUL
NU PENTRU STUDIEREA TERORII BOLSEVICE CI A CUMPLITEI TERORI BOLSEVICE !!!!!!!!!!!!!!!!   de serios-glumetul
DIRECTORUL   de sofian
Romani lasati-va calcati in picioare de tablagiul de Ion Iliescu si PSD !   de ionion
Dezmintire   de Laszlo Alexandru
mediator/ oare   de valar
Cititi si articolul lui Radu Ioanid, sa vedeti cu ce "argumente" vrea sa-l sape pe Goma   de Agentura
Titanii   de indel
da   de Sobru
Paul Goma   de Gabriel Teodorescu
Bravo, Maestre!   de Dan Bostan
Institut de studiere a terorii comuniste? Desteapta-te romane!   de Davidescu vasile
Biciul amerikahan ,shterpelit de mikul SHARLATHAN....   de jan dinu
A r h i v a
  Paul Goma - intre Belleville si Bucuresti    11 comentarii
  "Reincadrarea" lui Paul Goma    5 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Paul Goma - intre Belleville si Bucuresti (774 afisari)
 Banii Romaniei in interesul Rusiei (221 afisari)
 "Reincadrarea" lui Paul Goma (125 afisari)
  Jurnalul galeriilor (106 afisari)
 Biserica contribuie la reasezarea Romaniei in Europa (82 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2005 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.02104 sec.