Ziua Logo
  Nr. 3429 de vineri, 16 septembrie 2005 
 Cauta:  
  Detalii »
Economic
Stiri pe scurt
Balamucul picheteaza ANPH
Autoritatea pentru Persoane cu Handicap (ANPH) analizeaza posibilitatile legale de a determina Consiliul Judetean (CJ) Dambovita sa accepte preluarea Centrului de Recuperare si Reabilitare Neuropsihica (CRRN) de la Gura Ocnitei, conform legii, pe fondul unui protest al bolnavilor adusi in Capitala de angajatii damboviteni. Ieri, un grup format din zece bolnavi si 26 de angajati ai institutiei de la Gura Ocnitei a ajuns la Bucuresti si a pichetat, timp de o jumatate de ora, sediul ANPH. "Am venit pentru o intalnire cu domnul presedinte Didilescu. Am tinut neaparat sa aduc cu mine si cativa dintre pacientii nostri, pentru ca situatia lor este cu adevarat tragica", a declarat, pentru Mediafax, Mariana Savulescu, directorul CRRN de la Gura Ocnitei. Surse din conducerea Autoritatii (ANPH) au declarat, ieri, ca juristii institutiei cauta o parghie legislativa pentru a-i obliga pe oficialii CJ Dambovita "sa respecte Legea 343 din 2004", act normativ ce dispune ca centrele de tipul celui de la Gura Ocnitei sa fie trecute in patrimoniul consiliilor judetene. "Analizam daca, in acest caz, poate fi vorba despre infractiunea de abuz in serviciu. Daca nu, trebuie sa vedem in ce fel ii putem forta sa aplice legea", au declarat sursele citate. (Corina SCARLAT)
Euromall la Pitesti
Grupul francez Flash Consulting Invest va dezvolta in Romania o serie de centre comerciale sub marca Euromall, primul urmand sa fie deschis la Pitesti la finele anului viitor, a anuntat managerul grupului, Bernard Braka. Investitia pentru centrul de la Pitesti se va ridica la 30 de milioane de euro, acesta fiind amplasat la iesirea orasului, langa viitoarea autostrada Bucuresti - Pitesti - Arad. Lucrarile au inceput in luna iulie a acestui an. In vederea finantarii investitiei, grupul de investitori francezi poarta discutii cu mai multe banci, printre care Raiffeisen Bank si BRD-Groupe Societe Generale. Euromall va avea o suprafata de 32.000 de metri patrati, din care 20.000 va reprezenta zona inchiriabila. Intregul complex va fi amplasat pe o suprafata de cinci hectare si va beneficia de un spatiu de parcare de 700 de locuri. "Speram sa obtinem o cifra de afaceri de peste 6 milioane de euro in primul an", a declarat Mosche Turgeman, responsabil cu activitatile de marketing ale companiei. Totodata, Euromall va deschide mall-uri si in alte orase in care nu exista deja astfel de centre comerciale, urmatorul vizat fiind Galati, unde grupul intentioneaza sa construiasca un mall cu o suprafata de 42.000 de metri patrati. (E.I.)
Konica Minolta prin Flamingo
Konica Minolta si Flamingo au semnat un contract de distributie incepand cu aceasta luna, se arata intr-un comunicat de presa. Potrivit comunicatului, in acest context, echipamentele Konica Minola sunt prezente din septembrie in toate magazinele Flamingo din tara. "Strategia noastra de dezvoltare vizeaza apropierea de utilizatorii privati si companiile mici si mijlocii", a afirmat Cristian Zamfirescu, director de vanzari al Konica Minolta Business Solutions Romania. Societatea a fost infiintata la 1 octombrie 2003 pe structurile companiei Minolta Romania, ca urmare a fuziunii Minolta Co. si Konica Corporation, initiata in februarie 2003 si finalizata in octombrie 2003, prin constituirea companiei Konica Minolta Holdings. Grupul Flamingo este unul dintre cei mai importanti jucatori de pe piata IT&C&CE din Romania. Firma detine 80 de magazine IT si Consumer Electronics in 41 de orase din Romania. (M.C.B.)
Centru comercial boem
Primul centru comercial boem al Bucurestilor se va deschide, in aceasta toamna, pe spatiul unde in urma cu 100 de ani se regasea depoul de tramvaie cu cai. Pe strada Stefan cel Mare, colt cu Vasile Lascar, (fosta Galati, fosta Teilor), era amplasat pe la sfarsitul secolului XIX primul depou de tramvaie cu cai, urmand ca apoi acesta sa gazduiasca sediul Societatii Romane de Tramvaie si, pana recent, garajele Getax. Complexul "Anador" ce se va deschide in luna noiembrie, la intersectia strazilor Vasile Lascar cu Stefan cel Mare, este amplasat pe o suprafata de 11.000 metri patrati. Aici vor fi deschise magazine alimentare, magazine de moda, restaurante, un centru de frumusete, o farmacie si o librarie. Intr-unul din cele doua corpuri va fi amplasata o scena, care are rolul de a prezenta publicului oaspete diverse activitati culturale, de la lansari de carte pana la piese de teatru si evenimente mondene. "Acest centru comercial va reprezenta reintoarcerea la comertul traditional, in care negustorul face legatura intre marfa si client. Va fi practicat un mod aparte si mai persoanl de a face comert", a declarat ieri, unul din investitorii si initiatorii acestui proiect, Lou Geleherter, directorul filialei romanesti al companiei olandeze Anador. Initiatorii proiectului isi doresc sa readuca atmosfera unei epoci de alta data, dar ancorata in secolul XXI, subliniata de constructiile care au ramas aceleasi si care au fost renovate respectand spiritul vremii. (Corina SCARLAT)
amsbg a venit la Bucuresti
amsbg si-a deschis ieri prima filiala in afara granitelor Austriei, la Bucuresti. Cu o strategie si un sistem IT noi, amsbg aduce solutii IT profesionale pentru Agentia Nationala de Ocupare a Fortei de Munca din Romania (ANOFM). amsbg este principalul furnizor de servicii si solutii in segmentul serviciilor publice de ocupare din Austria si are experienta indelungata dovedita prin parteneriatul cu Serviciul Public de Ocupare din Austria (AMS). Werner Straubinger, Managing Director la amsbg declara: "Directia noastra este sa integram experienta noastra in mediul local. Aceasta combinatie va duce ANOFM spre o pozitie importanta in context european." Primul obiectiv important, parteneriatul pe termen lung cu Agentia Nationala de Ocupare a Fortei de Munca, a fost atins o data cu implementarea noului sistem informatic. Scopul acestei solutii este un sistem informatic integrat pentru ANOFM, atat la nivel central cat si la nivelul celor peste 240 de agentii locale. Sistemul IT implementat la ANOFM ofera o gama larga de functionalitati printre care inregistrarea solicitantilor si a locurilor de munca vacante, calcularea si plata indemnizatiei de somaj. (R.A)
 Afisari: 231  |  Tiparire pagina  |  Tiparire articol (optimizat)  |  Trimitere pe e-mail 
A r h i v a
  Reducerea se va aplica, insa, numai pentru angajatori    
  10 companii interesate de Electrica Muntenia Sud    
  Buget 2006 la Agricultura    
  S-a lansat HVB Banca pentru Locuinte    
 Top afisari / comentarii 
 Stiri pe scurt (231 afisari)
 Tunul rusesc (71 afisari)
 Aplicatia "Demex 2005" (33 afisari)
 Guvernul a aprobat metodologia de despagubire a fostilor proprietari (31 afisari)
 Razboiul invizibil si "Pavel" Goma (30 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2005 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.02433 sec.