Ziua Logo
  Nr. 3373 de miercuri, 13 iulie 2005 
 Cauta:  
  Detalii »
Economic
Stiri pe scurt
ZIUA FOTO
Petrom majoreaza pretul
Compania Petrom majoreaza, incepand de astazi, pretul benzinelor comercializate prin statiile proprii cu pana la 6 bani (600 de lei vechi) pe litru, iar cel al gazului petrol lichefiat (GPL - Autogaz) cu trei bani pe litru, potrivit unui comunicat al firmei. Costul unui litru de benzina Eco Premium va ajunge pana la 3,51 de lei (35.100 de lei vechi), in timp ce sortimentele Premium fara plumb si Euro Premium vor fi comercializate la valoarea maxima de 3,48 de lei (34.800 de lei vechi). Benzina Top Premium 99 plus va avea un pret de 3,83 de lei (38.300 de lei vechi) pe litru, iar un litru de autogaz va ajunge la 1,82 de lei (18.200 de lei vechi). Motorina Super Euro Diesel va ramane la nivelul de 3,25 lei (32.500 de lei vechi) pe litru, iar sortimentul Euro Diesel va fi vandut la un pret de 3,15 lei (31.500 de lei vechi) pe litru. Noile preturi urmaresc fluctuatia cotatiilor internationale ale produselor petroliere. Statiile din reteaua Petrom practica preturi diferite, stabilite in functie de conditiile locale de piata si mediul concurential. (G.M.)
Oficii teritoriale ANIMMC
Agentia Nationala pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii si Cooperatie (ANIMMC) va infiinta patru oficii teritoriale, la Constanta, Craiova, Iasi si Timisoara, care vor reprezenta agentia in raporturile cu autoritatile publice locale si regionale, informeaza un comunicat al ANIMMC. Cele patru oficii, denumite OTIMMC, se vor organiza si vor functiona ca organ de specialitate al administratiei publice, vor avea personalitate juridica si vor fi subordonate Agentiei. Acestea isi vor desfasura activitatea pentru regiunile arondate centrelor mentionate si vor avea ca atributii, printre altele, alcatuirea si gestionarea bazei de date cu firmele mici si mijlocii din zona in care isi desfasoara activitatea, care cuprinde si prezentarea detaliata a obiectului de activitate al fiecarei intreprinderi. De asemenea, oficiile vor avea ca misiune implementarea si monitorizarea prin delegare de atributii a programelor Agentiei cu aplicabilitate regionala, precum si acordarea de consultanta pentru accesarea acestora, prin intermediul centrelor de informare, consultanta si instruire create la nivelul OTIMMC in acest scop. (M.C.B.)
Citibank se extinde
Citibank Romania isi extinde activitatea spre segmentul de mijloc al companiilor romanesti, firme cu o cifra de afaceri curpinsa intre doua milioane de dolari si 50 de milioane de dolari, a declarat ieri directorul general adjunct al bancii, Dan Sandu. "Ne indreptam atentia de la segmentul de top la segmentul mediu. Nu vrem sa vindem doar credite sau unele servicii, ci o relatie bancara", a explicat Dan Sandu. Citibank Romania este gata sa aduca pe piata romaneasca ofertele de produse complexe utilizate in peste 100 de tari si sa puna la dispozitia clientilor platforme electronice de tranzactionare. Potrivit lui Sandu, firmele vizate actioneaza in industrie, comert si servicii financiare. Structura companiilor din segmentul de mijloc urmareste intr-o anumita masura ponderile regasite la clientela de top. Finantarile acordate de banca vor fi limitate la doua milioane de dolari pentru companiile cu o cifra de afaceri sub 15 milioane de dolari si la cinci milioane dolari pentru companiile cu cifre de afaceri intre 15 milioane de dolari si 50 de milioane de dolari. (E.I.)
Porti deschise la Electrolux
Electrolux Satu Mare a invitat toti locuitorii orasului sa viziteze fabrica, prin organizarea "Zilei Usilor Deschise", informeaza un comunicat de presa. "Ziua Usilor Deschise" face parte dintr-o strategie mai ampla care vizeaza comunicarea deschisa cu toti partenerii de dialog ai Electrolux si vine ca o continuare a evenimentelor organizate in 2005, declarat Anul Universitar Electrolux, ce marcheaza 10 ani de prezenta pe piata romaneasca si 99 de ani de existenta a fabricii. "Toti satmarenii si si familiile angajatilor Electrolux au fost invitati intre orele 8:00-12:00 sa viziteze fabrica Electrolux si intre orele 13:30 - 24:00 sa ia parte la o petrecere organizata la strandul din Satu Mare", se precizeaza in comunicatul de presa. Electrolux este cel mai mare producator din lume de aparatura electrica pentru bucatarie si curatat si echipamente pentru gradina si padure. (M.C.B.)
Campanie Wella
Wella anunta, prin intermediul unui comunicat de presa, lansarea campaniei "Castiga o vacanta de vis cu Wellaton la Palma de Mallorca". Concursul se desfasoara in perioada 1 iulie-15 august, iar cei trei castigatori vor putea petrece, alaturi de persoana iubita, o vacanta de 8 zile pe insoritele plaje din Palma de Mallorca. "Wellaton ofera tot confortul unei calatorii de vis intr-o destinatie exotica: sejur cu pensiune completa (all inclusive), transport dus-intors cu avionul, asigurari si taxe de calatorie incluse", se precizeaza in comunicat. Mecanismul concursului este simplu: in perioada 1 iulie-15 august (data postei), utilizatoarele vor trimite capacul superior al cutiei Wellaton, impreuna cu datele personale si de contact, la adresa OP 83 - CP 89 Bucuresti. Tragerea la sorti va ava loc in data de 24 august. (M.C.B.)
A r h i v a
  Statul a "executat" de 700 de milioane de euro    1 comentariu
  Trei luni cu gaze fara sa platim    5 comentarii
  Romania in primele 50 de puteri economice ale lumii    5 comentarii
  BCR, locul 332 in topul mondial al bancilor    1 comentariu
  Altex si Raiffeisen Bank au lansat o societate de credit de consum    
  Actiune Help Net pe litoral    
 Top afisari / comentarii 
 Reteaua "Torino" ramane dupa gratii (130 afisari)
 Caderea Bastiliei (122 afisari)
 Sase ani fara Mircea Nedelciu (117 afisari)
 Studenti bucuresteni, traficanti de droguri pe litoral (71 afisari)
 Michael Jackson, incoltit din nou (53 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2005 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01006 sec.