Ziua Logo
  Nr. 3347 de luni, 13 iunie 2005 
 Cauta:  
  Detalii »
Social
Leul nou prezentat la Craiova
-- Orasul a gazduit cea de-a cincea dezbatere din cadrul campaniei privind denominarea monedei nationale, organizata de Banca Nationala a Romaniei si Grupul de presa ZIUA
Campania nationala de informare a publicului cu privire la denominarea monedei nationale "ZIUA Leului Nou" a ajuns, la sfarsitul saptamanii trecute, la Craiova. La Casa Universitarilor din localitate a avut loc cea de-a cincea dezbatere pe tema denominarii leului, din cadrul campaniei organizata de Banca Nationala a Romaniei si Grupul de presa ZIUA. Discutiile publice pe tema leului nou au avut ca tema principala pregatirea punerii in circulatie a noii emisiuni monetare, concomitent cu prezentarea caracteristicilor noilor bancnote si monede, precum si a elementelor de siguranta ce permit publicului sa deosebeasca o bancnota autentica de una falsa sau contrafacuta.
In cadrul dezbaterii de la Craiova, la care au participat reprezentanti ai autoritatilor locale, ai principalelor institutii financiar - bancare din judetele Dolj si Olt, precum si mass-media, au fost clarificate anumite probleme de actualitate cu privire la programul de alimentare a institutiilor de credit cu noile insemne monetare, adaptarea A.T.M. - urilor la noile bancnote, calibrarea sistemelor informatice si conversia sumelor din lei vechi in lei noi, tinerea contabilitatii si completarea registrului de casa, denominarea valorii nominale a actiunilor cotate, aducerea la cunostinta clientilor a operatiunilor pe care institutiile de credit le vor putea efectua in zilele de 29 si 30 iunie, respectiv 1 iulie 2005, declarate zile bancare nelucratoare.
Gheorghe Gherghinescu, directorul Sucursalei Dolj a Bancii Nationale a Romaniei, a aratat, in acest context, ca, in cele 222 de comune, orase si municipii din judetele Dolj si Olt au fost distribuite, pana in prezent, peste 19.000 de afise si 33.200 pliante, care prezinta principalele caracteristici si elementele de siguranta ale noilor bancnote si monede ce vor fi puse in circulatie de la 1 iulie 2005. "Tiparirea si difuzarea de afise si pliante a constituit principala cale de informare a populatiei, comerciantilor si personalului unitatilor institutiilor de credit despre actiunea de denominare a monedei nationale", a precizat Gherghinescu. Potrivit acestuia, distribuirea materialelor de informare s-a realizat prin implicarea directa a prefecturilor din cele doua judete, precum si prin intermediul unitatilor teritoriale ale institutiilor de credit si ale Trezoreriei statului. Un alt canal de distribuire de materiale de informare, coordonat la nivel central, l-a constituit reteaua teritoriala de oficii postale, prin intermediul careia afisele au ajuns in toate localitatile din cele doua judete. Distribuirea afiselor si al pliantelor va continua pana pe 1 iulie. "Din observatiile directe la fata locului am constatat, in general, comentarii pozitive referitoare la procesul de denominare", a precizat Gheorghe Gherghinescu.
Evenimentul de la Craiova s-a desfasurat cu sprijinul Bancii Comerciale Romane, parteneri media fiind Realitatea TV si Radio Total. In cadrul campaniei de informare nationala, care se desfasoara in perioada 11 aprilie - 30 iunie 2005, sunt organizate o serie de dezbateri pe tema denominarii monedei nationale. Prima manifestare din cadrul campaniei a avut loc la inceputul lunii aprilie la Bucuresti, la sediul central al Bancii Nationale, ocazie cu care banca centrala a semnat acorduri de colaborare cu Grupul de Presa ZIUA, Realitatea TV si Radio Total, privind informarea publicului in legatura cu denominarea leului. Ulterior, dezbaterile au continuat la Iasi, Cluj, Timisoara si Craiova, celelalte urmand sa aiba loc la Brasov si Constanta. (A.M.V.)
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
Lume, lume - vino sa vezi Leul Minune... Profitul lui Isarescu... impartit cu Iliescu...   de Omul cu Picioare foarte Paroase
A r h i v a
  Greva CFR, halta la Tribunal    1 comentariu
  Stiri pe scurt    4 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Dictionarul General al Literaturii Romane (372 afisari)
 Noi atacuri impotriva ZIUA de Iasi (348 afisari)
 Criminalii printre noi (296 afisari)
 DIVIZIA B - ETAPA A 30-A * DIVIZIA B - ETAPA A 30-A * DIVIZIA B - ETAPA A 30-A * DIVIZIA B - ETAPA A 30-A * (221 afisari)
 Basescu tocat de presa (207 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2005 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00883 sec.