Ziua Logo
  Nr. 3347 de luni, 13 iunie 2005 
 Cauta:  
  Detalii »
Politica
Nastase ii scrie din nou lui Tariceanu
Puterea acuzata de politizarea justitiei
Presedintele Camerei Deputatilor, Adrian Nastase, i-a transmis, ieri, premierului Calin Popescu Tariceanu o noua scrisoare in care acuza Guvernul de politizarea Justitiei si sustine ca Legislativul lucreaza "la turatie minima". "Nu tin sa am ultimul cuvant in acest schimb de epistole, dar pseudo-argumentele cu iz electoral pe care le-ati invocat impun clarificari", sustine Nastase, ca motiv pentru ca i-a trimis inca o scrisoare premierului. Liderul PSD afirma ca Tariceanu a jignit eforturile din ultimii patru ani ale romanilor, atunci cand sugereaza ca incheierea negocierilor a fost "o pomana facuta de UE". "Uitati faptul ca in 2004 grupul parlamentar liberal a cerut amanarea incheierii negocierilor cu Romania, sub pretextul asa-zisei crize a copiilor institutionalizati", se mai arata in scrisoare. "Mesajul meu este foarte simplu: Nu puteti ascunde teme ale unei agende politice incorecte in spatele unor asa-zise cerinte ale UE, privind continuarea reformelor", continua presedintele executiv al PSD. El considera ca reforma justitiei este punctul cheie al dezbaterii, apreciind ca legile pe care le propune creeaza, din nou, posibilitatea ca magistratii sa fie schimbati dupa bunul plac al puterii politice.
Liderul PSD sustine ca demersul Guvernului contravine flagrant normelor europene care prevad independenta puterii judecatoresti si inamovibilitatea judecatorilor. De altfel, la sediul central al PSD cat si la cel al Organizatiei Bucuresti, subiectul central al conferintei de presa de ieri a fost pachetul de legi prin care guvernul isi va asuma raspunderea. Pesedistii au sustinut ca aceasta masura incalca dispozitiile constitutionale in materie, intrucat modifica un numar mare de legi. Ei au aratat ca, in prezent, este vorba despre politizarea structurilor care isi desfasoara activitatea in aparatul justitiei si a exemplificat cu ideea ca presedintele tarii sa numeasca la propunerea ministrului de Justitie pe procurori in functii de conducere. (R.A.)
 Comentarii: 3 Afiseaza toate comentariile  
Tot bombonel de pe coliva ..   de Michael Theil - Lazarescu
Puterea acuzata de politizarea justitiei   de Nor Negru
Scriti-ne domnule Nas'tase mai DES!   de Radu Dragan
A r h i v a
  Ucraina vrea controlul Marii Negre    10 comentarii
  PSD, dator la stat    2 comentarii
  Democratii exclud fuziunea cu liberalii    1 comentariu
  Planuri de reforma la CRP    1 comentariu
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Dictionarul General al Literaturii Romane (372 afisari)
 Noi atacuri impotriva ZIUA de Iasi (348 afisari)
 Criminalii printre noi (296 afisari)
 DIVIZIA B - ETAPA A 30-A * DIVIZIA B - ETAPA A 30-A * DIVIZIA B - ETAPA A 30-A * DIVIZIA B - ETAPA A 30-A * (221 afisari)
 Basescu tocat de presa (207 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2005 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.01474 sec.