Ziua Logo
  Nr. 3347 de luni, 13 iunie 2005 
 Cauta:  
  Detalii »
Politica
Democratii exclud fuziunea cu liberalii
Artizanii transformarii PD in partid popular, Emil Boc si Sorin Frunzaverde au prezentat, sambata, la Iasi, motiunea "Romania Prospera, Romania Democrata", document cu care primarul Clujului candideaza la sefia PD. La intalnirea de la Iasi au participat simpatizanti ai PD din cele sase judete ale Moldovei. Acestia au admis ca "Romania Prospera, Romania Democrata" este un atu in plus al PD, prin acest document partidul urmand sa-si consolideze pozitia. Emil Boc a precizat ca prin aceasta motiune partidul se indreapta spre Partidul Popular European, cea mai puternica formatiune politica europeana din acest moment. "Noua orientare populara are marele avantaj ca se adreseaza tuturor sferelor si categoriilor sociale. Cred ca prin aceasta ne vom conserva electoratul prezent, dar vom castiga si alti simpatizanti prin prevederi ale noii orientari, cum ar fi fiscalitatea redusa si dezvoltarea IMM-urilor", a declarat Boc, potrivit Mediafax. Referindu-se la relatia cu partenerii de Alianta, in noua conjunctura, Emil Boc a sustinut ca fuziunea PD-PNL nu este de actualitate. "Prin definirea partidului nostru drept unul popular, ne atragem sprijinul "popularilor" europeni. La fel, pe plan european, PNL beneficiaza de sprijinul euro-liberalilor. Insa, in eventualitatea unei fuziuni, nu primim implicit sprijinul acestora, poate chiar dimpotriva, il vom pierde", a explicat liderul PD.
In conditiile in care multdiscutata fuziune democrato-liberala a fost trecuta la non-prioritati de conducerile ambelor partide, se pune intrebarea ce se va alege cu Alianta DA. Potrivit lui Boc, colaborarea intre PNL si PD va continua pe baza protocolului incheiat la alegeri, "preocuparea principala fiind buna guvernare si intarirea increderii pe care populatia a acordat-o prin votul din 2004". In schimb, liderii PD sunt deschisi fuzionarii prin absorbtie a partidelor neparlamentare, insa exclud orice colaborare cu alte formatiuni politice. "Nu avem nici o obligatie sa fuzionam cu nimeni", a precizat, la randul sau, vicepresedintele PD Sorin Frunzaverde. (O.B.)
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
Sa avem pardon, neica Boc-cea, intai s-a exprimat Tariceanu ...   de costy
A r h i v a
  Ucraina vrea controlul Marii Negre    10 comentarii
  PSD, dator la stat    2 comentarii
  Puterea acuzata de politizarea justitiei    3 comentarii
  Planuri de reforma la CRP    1 comentariu
  Stiri pe scurt    
 Top afisari / comentarii 
 Dictionarul General al Literaturii Romane (372 afisari)
 Noi atacuri impotriva ZIUA de Iasi (348 afisari)
 Criminalii printre noi (296 afisari)
 DIVIZIA B - ETAPA A 30-A * DIVIZIA B - ETAPA A 30-A * DIVIZIA B - ETAPA A 30-A * DIVIZIA B - ETAPA A 30-A * (221 afisari)
 Basescu tocat de presa (207 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2005 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00789 sec.