Ziua Logo
  Nr. 3347 de luni, 13 iunie 2005 
 Cauta:  
  Detalii »
Magazin
Lege anti-paparazzi
Parchetul din Los Angeles intentioneaza sa introduca sanctiuni penale mai stricte pentru paparazzii care pun in pericol vedetele in timp ce incearca sa le fotografieze, au informat surse din cadrul politiei, citate de Mediafax. Procurorii analizeaza aceasta posibilitate dupa mai multe incidente de data recenta, inclusiv cel in care a fost implicata actrita Lindsay Lohan, care a suferit o comotie in urma unui accident rutier pe care l-a avut in timp ce era urmarita de un fotograf.
"Exista o preocupare reala in legatura cu aceasta atitudine a fotografilor, care reprezinta un pericol pentru celebritati dar si pentru alte persoane", a declarat William Hodgman, seful sectiei penale a Parchetului din Los Angeles. "Stim ca masinile sunt folosite frecvent de fotografi in vederea hartuirii celebritatilor. Suntem la curent cu mai multe incidente in timpul carora au fost puse in pericol vedete care erau insotite de copiii lor", a declarat el. In consecinta, persoanele suspectate ca s-ar afla la originea acestor incidente ar putea fi urmarite pentru comiterea de infractiuni si nu pentru contraventii, asa cum se intampla pana acum.
Un purtator de cuvant al Parchetului a confirmat ca sunt in studiu masuri judiciare impotriva fotografilor, insa nu a dat detalii suplimentare. O astfel de decizie risca sa provoace o dezbatere animata in legatura cu libertatea de expresie garantata de Constitutia americana. Fotograful Galo Ramirez a fost arestat la 1 iunie pentru urmarirea "intentionata" cu masina a vehiculului lui Lindsay Lohan, timp in care ii facea fotografii actritei. Actrita si pasagera din autoturismul sau au fost usor ranite in urma accidentului, in timp ce masina sa, un Mercedes SL65, a suferit o serie de daune. O alta actrita de la Hollywood, Reese Witherspoon, a declarat ca a fost si ea in conflict cu paparazzi, in aprilie, iar o ancheta a politiei in legatura cu acest incident este in curs de desfasurare. Potrivit vedetelor, concurenta care exista intre fotografii de la revistele de celebritati i-a determinat pe paparazzi sa fie mai agresivi in ultimii doi ani. (D.M.)
A r h i v a
  Rapiti de extraterestri    1 comentariu
  Aer respirat de Angelina Jolie, de vanzare    1 comentariu
  Anne Bancroft la HBO    
  Meteo    1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Dictionarul General al Literaturii Romane (372 afisari)
 Noi atacuri impotriva ZIUA de Iasi (348 afisari)
 Criminalii printre noi (296 afisari)
 DIVIZIA B - ETAPA A 30-A * DIVIZIA B - ETAPA A 30-A * DIVIZIA B - ETAPA A 30-A * DIVIZIA B - ETAPA A 30-A * (221 afisari)
 Basescu tocat de presa (207 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2005 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00818 sec.