Ziua Logo
  Nr. 3347 de luni, 13 iunie 2005 
 Cauta:  
  Detalii »
Eveniment
SUA: Iliescu si Guvernul FSN au lovit in inima democratiei
-- Declaratia Departamentului de Stat al Statelor Unite ale Americii, din 15 iunie 1990
Actiunile autorizate de presedintele Iliescu si guvernul sau, din ultimele cateva zile, au lovit in inima democratiei romane. Atacurile organizate impotriva sediilor partidelor de opozitie si a ziarelor independente si atacurile impotriva personalitatilor politice care urmareau teluri democratice prin mijloace pasnice, de catre muncitorii chemati in Bucuresti de presedintele Iliescu personal, ameninta sa readuca regimul autoritar in Romania. Facem apel la presedintele Iliescu si guvernul sau sa inceteze imediat orice actiune impotriva procesului incipient de democratizare a Romaniei. In mod special, el trebuie sa recheme de pe strazi pe toti acei muncitori auto-organizati in grupari violente si sa-si ia in mod public angajamentul ca acestia nu vor mai fi iincurajati sa se reintoarca. El va trebui sa garanteze public siguranta conducatorilor si membrilor partidelor politice si a celor care-si exercita dreptul legitim la expresie si dizidenta si va trebui sa redeschida toate ziarele si publicatiile independente ale caror sedii au fost atacate in cursul zilei de joi. In continuare, insistam ca presedintele Iliescu si guvernul sau sa se angajeze intr-un dialog cu partidele de opozitie si alte grupari, pentru a repara daunele aduse democratiei romane, cauzate de evenimentele din ultimele zile. In asteptarea reinstaurarii procesului democratizarii, Statele Unite au hotarat sa sisteze orice ajutoare economice neumanitare care ar fi putut fi acordate Romaniei. Ambasadorul Alan Green, care s-a aflat in aceasta saptamana la Washington pentru consultari, a primit instructiuni de a se reintoarce la Bucuresti, pentru a comunica conducerii Romaniei gravitatea ingrijorarii noastre legate de recentele evenimente care au avut loc in Romania. (D.E.)
 Comentarii: 5 Afiseaza toate comentariile  
Cine publica asemenea magarii?   de Aladin
sa raspunda si pt. martie 1990 Targu Mures   de robert pop
Sa-si toarne cenusa-n cap cei care in 2000 au votat principalul invinuit in Dosarul Evenimentelor din '89!!!   de stefanalexandru
Si au asasint sperenta TINERILOR!   de Radu Dragan
Demokratia KGB   de Radu Dragan
A r h i v a
  Misterul frantuzoaicei    18 comentarii
  Cine minte?    4 comentarii
  Eliberata cu contributia ziaristilor romani    1 comentariu
  Seful TVR demisioneaza astazi    4 comentarii
  52 de zile de libertate    3 comentarii
  Criminalii printre noi    9 comentarii
  Infernul s-a ridicat pe pamant    4 comentarii
  Basescu in dialog cu studentii    2 comentarii
 Top afisari / comentarii 
 Dictionarul General al Literaturii Romane (372 afisari)
 Noi atacuri impotriva ZIUA de Iasi (348 afisari)
 Criminalii printre noi (296 afisari)
 DIVIZIA B - ETAPA A 30-A * DIVIZIA B - ETAPA A 30-A * DIVIZIA B - ETAPA A 30-A * DIVIZIA B - ETAPA A 30-A * (221 afisari)
 Basescu tocat de presa (207 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2005 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00726 sec.