Ziua Logo
  Nr. 3330 de marti, 24 mai 2005 
 Cauta:  
  Detalii »
Social
Stiri pe scurt
-- Parc medieval
Primaria Sectorului 3 va demara curand lucrarile de amenajare a piatetei de langa Curtea Domneasca si din fata Hanului lui Manuc in vecinatatea strazilor Covaci si Sepcari. Terenul in suprafata de 3300 mp va fi amenajat ca parc cu tenta medievala, prin inlocuirea completa a pavajului de granit cu model, realizarea de gradene (banci perimetrale), corpuri de iluminat cu hologen, gard imprejmuitor, cosuri de gunoi personalizate etc. Totodata, se va proceda la reabilitarea si punerea in valoare a fantanii monument istoric aflata chiar vizavi de intrarea Hanului lui Manuc si a vestigiilor fundatiei bisericii din partea estica amplasamentului. Langa Hanul lui Manuc se va amenaja o parcare cu patru locuri pentru autocarele turistice, cu intrare din Str. Halelor. Intregul proiect se va desfasura sub supravegherea si indrumarea Primariei Sectorului 3 si a Directiei Monumentelor Istorice a Municipiului Bucuresti. Autoritatile bucurestene vor reda, astfel, un al doilea punct major de interes al Capitalei dupa reabilitarea integrala a parcului "Sf. Gheorghe Nou-Km 0". (Magda SEVERIN)
Stadion reabilitat
Primarul sectorului 2, Neculai Ontanu, a aprobat documentatia de urbanism pentru reabilitarea si modernizarea terenului de fotbal si a pistelor de atletism de pe stadionul "Lia Manoliu", se arata intr-un comunicat al administratiei locale. Reabilitarea terenului de joc presupune ridicarea nivelului prin depunerea unor straturi de diverse categorii de pamant sau pietris de circa 1,30 metri, in grosimea umpluturii fiind prevazute conductele aferente instalatiilor necesare incalzirii, drenajului si irigatiei. Sistemul de incalzire a terenului va fi reglat automat si este conceput in scopul protejarii la inghet a gazonului. Pentru asigurarea nivelului umiditatii necesare, s-a prevazut realizarea unui sistem automat de irigatii, iar pentru mentinerea panzei freatice sub nivelul terenului de joc si evacuarea apelor de ploaie va functiona un sistem performant de drenaj. De asemenea, vor fi refacuti cei circa 6700 metri patrati de suprafete acoperite cu covor sintetic ale pistei de atletism si ale zonelor pentru probele atletice. Lucrarile, in valoare de peste 120 miliarde lei, vor fi finantate de Agentia Nationala pentru Sport, urmand a fi finalizate in termen de un an. (M.S.)
Ziua Mediului in Sectorul 6
Grupul Scolar "Doamna Stanca", din sectorul 6 al Bucurestiului, a organizat ieri Ziua Mediului, la care au participat elevi de la liceele Capitalei cu clase de profil "protectia mediului". La reusita actiunii, initiata de profesor Elena Stangaciu, au contribuit Casa Corpului Didactic, Institutul de Cercetare si Dezvoltare pentru Protectia Mediului Bucuresti si InterMediu-Centrul de documentare de pe langa Facultatea de Chimie. (L.I.)
Centru de urgenta
Primaria Sectorului 3 a infiintat un Centru de urgenta pentru clarificarea situatiei socio-juridice a persoanelor fara adapost depistate in aceasta zona a Capitalei. In prezent, centrul din strada Vasile Goldis nr. 1 are in ingrijire 67 de persoane, 46 de barbati si 21 de femei, majoritatea varstnici, cu diferite grade de invaliditate. Pentru persoanele asistate care nu realizeaza venituri, autoritatile locale identifica, in functie de nivelul de studii, posibile locuri de munca, astfel incat integrarea lor sociala sa se realizeze in conditii optime. Centrul ofera, pe langa servicii de consiliere juridica, asistenta medicala primara si masa, activitati artistice si recreative, inclusiv participarea la spectacole de teatru si revista. "Prin desfasurarea unor asemenea activitati, avem in vedere diminuarea numarului persoanelor adulte fara adapost, carora le oferim conditii de viata decente si sansa unei reabilitari sociale", ne-a declarat primarul Liviu Negoita. (M.S.)
Coniacoteca Zarea
Pivnitele companiei Zarea din Bucuresti adapostesc o veche "vinoteca de distilatie" sau coniacoteca. Potrivit unui comunicat de presa, printre exponantele de referinta se numara Rachiul Romanesc de Drojdie, datand din 1946, si vinarsurile de calitate superioara Tarnave, Milcovul, Dunarea, introduse in fabricatie prin anii '50 - '60. Procesul de selectie a vinurilor de calitate este unul riguros si atent urmarit, acestea fiind ulterior supuse unui proces de distilare intr-o instalatie numita "Charante" dupa numele regiunii din Franta de unde provine. Invechirea acestor bauturi alcoolice distilate se realizeaza in general de-a lungul unei perioade de 8-12 ani, numai in vase de stejar cu capacitati cuprinse intre 5000-6000 de litri. Fiecare produs final se imbuteliaza dupa o reteta proprie, dupa ce a fost in prealabil diluat cu apa distilata si adus la o tarie de consum de aproximativ 42-43 grade. Produsele trebuie depozitate in beciuri sau in pivnite subterane, la o temperatura relativ constanta pe parcursul unui an. (A.G.C.)
A r h i v a
  Tariceanu cheama gazele la raport    4 comentarii
  Salvati de rectificare!    
  Despagubiri pentru culturile inundate    1 comentariu
  50.000 de cereri pentru calculatoare subventionate    
  Anunt umanitar    
 Top afisari / comentarii 
 Baronii SIF Muntenia vor sa revina (291 afisari)
 Farmecul discret al Poeziei. La Barlad (148 afisari)
 S-a furat capul lui Mata Hari (138 afisari)
 Misterele rapirii jurnalistilor (101 afisari)
 "Biserica, singura scoala de limba romana din Transcarpatia" (85 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2005 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.00991 sec.