Ziua Logo
  Nr. 3330 de marti, 24 mai 2005 
 Cauta:  
  Detalii »
Magazin
Recomandari tv
"Padurea spanzuratilor"
B1Tv va ofera in aceasta seara sansa reintalnirii cu geniala ecranizare a romanului "Padurea Spanzuratilor" de Liviu Rebreanu. Regia peliculei realizate in 1965, care poarta semnatura legendarului Liviu Ciulei (foto), a fost premiata in cadrul Festivalului de la Cannes. Actiunea din "Padurea Spanzuratilor" se petrece in timpul Primului Razboi Mondial si reda drama ofietului roman Apostol Bologa (Victor Rebengiuc). Inrolat in armata austro-ungara, el descopera absurditatea razboiului si, fortat sa lupte impotriva prorpiului sau popor, trece printr-o serie de transformari sufletesti potentate de povestea de dragoste pe care o traieste alaturi de unguroaica Ilona (Ana Szeles). Filmul lui Ciulei nu este, bineinteles, numai un film de razboi, ci si o fresca a Transilvaniei la inceputul secolului XX. In alte roluri apar o serie de legende ale scenei romanesti: Gheorghe Cozorici, Gina Patrichi, Mariana Mihut, Ion Caramitru, Stefan Ciubotarasu. In aceasta seara, prima parte de la orele 20.20.
La Prima TV, incepand cu orele 20.00, puteti viziona "Priviri inflacarate", o comedie bunicica realizata in 1993. Fratii Wilder (Arliss Howard) si Wallace Foudroyant (Dennis Quaid) au multe in comun. Inca din copilarie ei au fost capabili sa aprinda un foc doar gandindu-se la el - fara chibrituri, fara benzina, doar concentrandu-se. Dupa ce au ucis un om in timpul unui "joc" de-a piromanii, cei doi frati au luat-o pe drumuri separate. Wilder are o viata normala, cu o slujba obisnuita iar Wallace isi demonstreaza talentele in cadrul unui spectacol de circ. Cand circul cu pricina poposeste in orasul lui Wilder, Wallace incepe sa-i faca avansuri sotiei fratelui lui. Dupa cinci ani in care nu s-au vazut, Wallace si Wilder devin protagonistii unei infruntari incendiare.
La randul lor, fanii serialului "Carnivale" difuzat de HBO au in aceasta seara ocazia sa vizioneze, de la orele 21.00, episodul cu numarul 14 - "Alamogordo, New Mexico"
 Comentarii: 1 Afiseaza toate comentariile  
"Padurea spanzuratilor"   de Olga Khan
A r h i v a
  Dieta Iisus Hristos    4 comentarii
  "Star Wars", in urma lui "Spiderman"    
  Papa Benedict isi pregateste prima calatorie apostolica    1 comentariu
  Devotament suprem    
  Meteo    1 comentariu
 Top afisari / comentarii 
 Baronii SIF Muntenia vor sa revina (291 afisari)
 Farmecul discret al Poeziei. La Barlad (148 afisari)
 S-a furat capul lui Mata Hari (138 afisari)
 Misterele rapirii jurnalistilor (101 afisari)
 "Biserica, singura scoala de limba romana din Transcarpatia" (85 afisari)
Valid HTML 4.01 Transitional  Valid CSS!  This website is ACAP-enabled   
ISSN 1583-8021, © 1998-2005 ziua "ziua srl", toate drepturile rezervate. Procesare 0.24230 sec.